• ara ara birilerinin başına geldiğini duyduğum, ancak sıklığı konusunda bir bilgim olmayan kartımın kopyalanması suretiyle hesabımdan iznim olmadan para çekilmesini tecrübe ettiğim ve akbank tarafından mağdur edildiğim rezalettir.

    olayın başıma geldiği 26 aralık 2017 tarihinden itibaren akbank tarafından nitelikli bir cevap alamamam ve mağduriyetimin giderilmemesi sebebiyle konuyu bu platforma taşımaya mecbur kaldım.

    26 aralık 2017 salı sabahı akbank operasyon merkezi tarafından aranarak yaklaşık 2 dk önce hesabımdan 1000 tl para çekildiğini ve bu işlemden haberim olup olmadığını soran bir yetkiliden çağrı aldım. o esnada işyerimde çalıştığımı ve hesabımdan para çekilmesini sağlayabilecek bankamatik kartımın yanımda olduğunu ve işlemin benim tarafımdan yapılmadığını kendilerine bildirdim ancak masraflar dahil 1012,54 tl tutar kmh eksi bakiyeye düşürülecek şekilde hesabımdan çekilmişti. paranın nereden çekildiğini sorduğumda tam detay vermeden önce bir atm'de denendiğini, daha sonra adnan menderes cad. başka bir bankaya ait atm'den para çekildiği bilgisini tarafıma ilettiler. işlemin haberim dışında yapıldığını ve halihazırda o esnada istanbulda olduğumu ilettiğim için kartım bloke edildi ve şubeye giderek harcama itirazında bulunmam ve gerekirse yapan şahıslara karşı suç duyurusunda bulunmam gerektiği tarafıma iletildi. harcama itirazında bulunmak için akbank levent şubesine gittim, orada bir görevli bana sadece form vererek bu formu doldurmamı ve ilgili birime mail atmamı veya fax yoluyla iletmemi bildirdi. levent şubedeki bireysel müşteri ilişkileri yöneticisine benim mi yoksa akbank'ın mı suç duyurusunda bulunması gerektiğini sorduğumda ise "siz bulunursanız daha iyi olur" diye cevap vererek beni uğurladı.

    harcama itiraz formunu ofise dönüp doldurdum ve gerekli birime ilettim, talep alındı şeklinde 1 saat içinde dönüş aldım. gün içinde suç duyurusunda bulunacağım ve soruşturma başlatılması için para çekilen atm hakkında daha detaylı bilgi almak istedim ve akbank çağrı merkezini aradım. ekranda işlemin hangi atm'den yapıldığını göremediklerini ancak dekonta yansıyan ve benimde görebileceğim "deniz atm para çekim" işlemini bana bildirerek işlemin deniz bank atmsinden yapıldığı bilgisini aldım. ilk delirtici nokta asıl burada başlıyor; çağrı merkezindeki görevliye neden kendilerinin kartımı kopyalayan kişiler hakkında işlem yapmak yerine benim suç duyurusunda bulunmam gerektiğini sorduğumda ise "biz sizin kartınızı başka birine verip para çektirip çektirmediğinizi bilemeyiz" cevabını aldım ve bunun üzerine bu durumdan korunmam için telefonda sigorta ürünü pazarlanmaya başlandı. sigorta olmazsa ve 24 saat içinde dolandırıcılık işlemlerinden bizi haberdar etmezseniz işlemin tamamından siz sorumlusunuz diye de bilgi verilerek daha fazla cinnet geçirmeden telefonu kapattım.

    akbanktan tatmin edici bir cevap alamayacağımı anladım ve olayı olduğu gibi dilekçeye dökerek ertesi gün hem hesabımdan para çeken kişilerden hemde güvenliğimi sağlamayarak beni madur eden akbanktan şikayetçi olarak çağlayan adliyesine giderek suç duyurusunda bulundum. akabınde akbank'a durumu şikayet girişi yaparak pek çok kez bildirmeme rağmen mail olarak "şikayetinizi değerlendiriyoruz"dan başka bir cevap alabilmiş değilim. bugüne kadar 2 kere daha çağrı merkezini arayarak süreçle ilgili tarafıma bilgi verilmesini istememe rağmen "değerlendirme devam ediyor", "biz ekranda detay göremiyoruz"dan başka cevaplar alamadım. defalarca şikayet yazıp bir allahın kulunun beni bilgilendirmesini, işlemin kaç günde sonuçlanacağını tarafıma iletmelerini, tutar iadesini yapmalarını istemem rağmen akbanktan "şikayetinizi değerlendiriyoruz"otomatik cevabından başka yanıt alabilmiş değilim.

    sonuç olarak;

    1) internette ufak bir araştırma yaparsanız akbank kartlarında bu olayın çok sık yaşandığını ve bankanın müşterilerini mağdur ettiğini görebilirsiniz. bu durumda banka müşterilerinin güvenliğini neden sağlayamaz?

    2) güvenliğini sağlayamadığı müşterisine güvenmediği için suç duyurusunda kendisinin bulunması gerektiğini savunan banka neden önlem almak yerine kar amacı güderek kart dolandırıcılığı için sigorta ürünü pazarlar? bu bir danışıklı dövüş müdür?

    3) bu tarz işlemlerde müşteriye ne kadar sürede bilgi verilmesi ve para iadesi yapılması gereklidir? süreç yönetiminden bankanın gerçekten haberi var mı?

    bu tarihe kadar hala hesabımdan çekilen 1012,54 tl'nin iadesi yapılmadığı ve sorularımın cevapsız kalması sebebiyle bu başlığı açmak zorunda kaldım. hırsızların hesabımdan çektiği para kmh'dan kullanıldığı için ay sonunda kmh faizi ödeyerek ve cebimde para kalmayarak mağdur oldum ancak yaklaşık 10 gündür akbank'tan konuyla ilgili nitelikli hiçbir cevap alamadım. okuyan ve destek olmak için yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.

    edit: kartımın nerede kopyalandığını bilmiyorum, alışveriş yaptığım herhangi bir mağaza veya çekim yaptığım herhangi bir atm olabilir. internette gördüğüm saçma sapan reklamlara tıklamam, sanal kart kullanırım, para çekerken etrafıma oldukça dikkat ederim ama ne yaparsan yap bir şekilde hırsızlara yem olunuyor sanırım.

    edit 2: başlık açıldıktan sonra akbank iletişime geçerek bana yine süreci değerlendirdiklerini bildiren bir mail gönderdi, bravo gerçekten. mailde ek olarak 3. kişiler için suç duyurusunun şahsi olarak yapılması gerektiğini, savcılık tarafından belge istenildiği takdirde bilgi ve belge talebini karşılayacaklarını belirtmişler. bugüne kadar defalarca aramama rağmen alınan en detaylı açıklama bu kadar, sürecin nasıl devam edeceğine dair başka bir şey yok.

    bazı arkadaşlar süreç normal, 120 iş günü bile sürebilir demişler. bakın işte bu rezaletin daniskasıdır. o an hesapta benim maaşımda olabilirdi ve eğer tüm param çekilseydi ben çok ciddi sıkıntıya düşerdim. paranızı korumakla ve bulundurduğunuz için üzerinizden kar kazanan bir birim sizin paranızın güvenliğini sağlayamıyorsa ve buna rağmen sizi günlerce mağdur ediyorsa, bir de iş bilmez çağrı merkezi elemanları o zaman sigorta alın diyorsa buna hop ne oluyoruz demek gerekir.

    dipnot: çağrı merkezi bana soyulmamın akabınde ilgili sigortayı önerdiğinde kendilerine sigortayı almam durumunda başıma benzer bir durum gelirse yine harcama itirazı ve savcılıkla uğraşıp bu belirsiz sürece girip girmeyeceğimi sorduğumda; "evet yine benzer süreç olacak" minvalinde cevap aldım. yani bankanın böyle bir ürünü var ama olurda hesabınızdan paranız çalınırsa yine böyle işlemlerle uğraşıp günlerce, belki aylarca para iadesini bekleyebiliyorsunuz, benim anladığım budur, yanılıyorsam düzeltin.

    edit 3: şikayeti ekşi sözlüğe taşımamın akabindeki 2. iş gününde para iadesinin yapıldığına dair bankadan bilgilendirme almış bulunmaktayım. tutar blokeli olarak hesabıma yatırıldı ve yaşatılan sorun sebebiyle rahatsızlıklarını dile getirdiler. dilerdimki defalarca bilgi almak için çağrı merkezlerini aradığımda doğru düzgün bilgi veren çalışanları olsaydı da burada dert yanmasaydık. anladım ki çözümsüzlüğe düşüldüğünde sesinizi gerçekten çıkarmadan kimse sorununuzu çözmüyor. ben günlerdir çözemediğim sorunumu buraya taşıyabilecek kadar şanslıydım ve yol gösteren, destek veren 20 küsür güzel insan oldu, hepsine teşekkür ederim. kartı kopyalayan ve hırsızlığı gerçekleştiren kişilerin ise bulunacağına her ne kadar inanmasamda savcılığa bulunduğum suç duyurusunun ne kadar sürerse sürsün arkasında olacağım.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    başlıkta 8 ocak öğleden sonra beni arayıp parayı iade ettiklerini bildirmiştim. iade ettikleri 1000 tl'nin hesabımda blokeli olma sebebini gün be gün çağrı merkezi aşağıdaki şekilde açıkladı;

    08.01.2018
    jeddy: dolandırıcılık biriminiz tarafından iade edilen tutar hesabımda blokeli, blokenin kaldırılmasını istiyorum.
    çağrı merkez,: inceliyorum bla bla... muhasebesel olarak bloekeli olduğu bilgisini aldım, blokaj yarın kalkacaktır.

    09.01.2018
    j: dün kalkacağı söylenen blokaj hala kalkmadı, lütfen yardımcı olur musunuz?
    çm: inceliyorum blabla... bilgi alamıyorum, şube yardımcı olabilir.

    10.01.2018 şubeye gidilir, şube hesabın bağlı olduğu akbank zincirlikuyu şubesine dilekçe yazıdırır (sabah 09.00)
    .
    .
    .öğlen 15:00

    j: hesabımdaki blokenin kalkması için şubeye dilekçe verdim ancak üzerinden 6 saat geçmesine rağmen işlem yapılmadı, kontrol eder misiniz?
    çm: inceliyorum... henüz inceleme tamamlanmadığı için blokenin kaldırılmadığı bilgisini aldım.
    j: bana pazartesi iade edildi bilgisi verildi, dolandırıcılık birimine sorar mısınız lütfen?
    çm: zaten oradan bilgi alıyorum
    j: wtf

    kısaca akbank bu kadar rezil bir bankadır. iadenizi yaptık kusura bakmayın diye arayıp müşteriye yağ çekerken blokeli iade ettiğini ve henüz inceleme tamamlanmadığını söylemeyi atlamış olsa gerek.

    tanım: uzak durulması gereken ve her koşulda müşterisini mağdur eden, yanlış cevap veren veya hiç cevap veremeyen personellerle dolu bir banka.
  • doğum günümde olunca dikkatimi çekti birde limiti dibine kadar kullanıyorum hiç öyle bir derdim olmadı şimdiye kadar. geçmiş olsun
  • turkiye gibi bir ulkede, hem de suclunun sucsuz sayildigi gunumuz turkiye’sinde pek de iyi sonuclar alabileceginizi dusunmuyorum diyebilecegim olaydir. calinan parayi siz odemek zorunda kalacak, calan kisiler bulunamayacak ve sonunda zararli cikan siz olacaksiniz seklinde ongormekteyim.

    en fazla gecmis olsun diyebilirim.
  • benim de maaş kartım akbank istemeye istemeye kullanıyorum. belirtildiği gibi güvenlik üzerine çok fazla şikayet var. geçmiş olsun.
  • akbank zaten orospuçocuğu dur . geçmiş olsun
  • akbank ın telefon numarasınadan arıyorlar ama akbank değil.

    teknoloji çok gelişti
  • geçmiş olsun. kesinlikle müşterisini hiçe sayan banka. tüm parasını reklama yatırdı. güvenlik müşteri memnuniyeti umurlarında değil.
  • geçmiş olsun.

    ancak rahat olun türkiye'nin en ciddi teftiş kurullarından birine sahiptir bu banka, konu muhtemelen onlara ulaştıktan sonra çözülecektir.
  • açık ara türkiyenin en kötü bankasıdır bence...hesabınızdan para çekerler, bankamatikten para yatırırsınız makbuz verdim diye para isterler, türkiyenin en yüksek bankacılık işlem ücretlerini alırlar, mevduatlara en düşük, kredilere en yüksek faizi vermek için çekmedikleri numara kalmaz, paranız 5 gün boşta kalsın 1 puan yüksek faiz verelim gibi saçma sapan tekliflerle insanı zıvanadan çıkarırlar...önünden geçerken bile cüzdanımı kontrol ediyorum yerinde duruyormu diye...
  • 2 gün önce bir pos cihazından bilgilerimin çalındığı şüphesi olduğunu ve bu nedenle bankamatik kartımı iptal edip 1 hafta sonra göndereceklerini söyleyerek beni de aradılar. çatana diye de kapadılar kartı. tabii kapayacaklar da niye bunca güvenlik zaafiyeti?
hesabın var mı? giriş yap