• iyi haber. rusya destekli kralcı selefiler türk dronları uçmaya başlayınca kaçacağı için bu inen kargolar da ganimet olacak.
  • halen daha ihvancilarin sirte hayali diyen var, pes.

    yahu vatandas, orada savasan turk askeri, harcanan para bizim paramiz, sozkonusu olan milli cikarlar, daha neyin ihvani bu?

    ihvan dediginin cikari kaddafi’nin devrilmesiydi bak, akp ve turevleri sadece buna verdigi destek icin bile yargilanmalidir, ama sen sirte’nin bu ulke icin onemini anlamiyorsan, muhalefet etmiyor, dupeduz sacmaliyorsun.

    bugun serrac ve ekibi petrol sahalari uzerinde hakimiyet kuramazsa degil iktidarda kalmak, hayatta bile zor kalirlar, o zaman bizim icin akdeniz’de varligimizi surdurme meselesi olan meb de hayal olur.

    birakin bosa sallamayi o yuzden.

    (bkz: #107370134) esas olan masada guclu durabilmektir, rus ucaklarinin sahada boy gostermesi bizi geri adim attiracaksa bir akp klasigi ile karsi karsiyayiz demektir.
  • hava üstünlüğü olmadan bu zamanda hiçbir savaşı kazanamazsın. rus uçakların elini kolunu sallayarak libya'ya girememesi gerekir. bu konunun bir şekilde çözülmesi lazım. f-35'ler gelmiş olsaydı bunu sağlayabilir miydik bilmiyorum ama muhtemelen daha caydırıcı bir konumda olurduk.
  • idlib gibi olur. kaç şehit olduğunu öğrenemeyiz. reis gider el pençe özür diler. aktroller de vatan millet gaz almaya çalışır.

    bakmayın bugünlerde abd'ye döndük, nato'da rus karşıtı adımları destekliyoruz falan ama putin'deki dosyalar ve propaganda imkanlarıyla reisin putin'e gık demesine imkan yok. bir ihtimal putin'i kızdırmadan çark eder. zaten reisin derdi libya falan değil kaddafi'nin paralarıydı, biraz iskonto yapar putinle anlaşır tası tarağı toplayıp geri gelir.
  • ihvancıymış, amk gerizekalı aptalı. libya olayının partiler, hükümetler üstü olduğunu anlayabilmek için iq'nuzun ayakkabı numaranız kadar olması yetecek ama, o kadar bile yok demek ki.

    tanıdığım aklı başında muhalifler libya olayı için "bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir derler, demek ki tayyip'in doğrusundan birisi buymuş" derken aha salakları da böyle twitter'da ekşide kendisi gibi salakların şukusu favı için rezillik itlik peşinde koşuyor.

    (bkz: muhalif olacağım derken vatan haini olmak)
  • "partiler üstü", "hükümetler üstü" gibi hezimeti ortaklaştırma babında laflar edilemeye başlandığına göre, oralarda işler sarpa sarıyor...
  • libya akdeniz işi milli bir mevzudur. akp’den sonra gelen parti de devam ettirmelidir. bu iş akp ile başlamadı. 57. hükümet döneminde ege akdeniz politikamız daha tutarlı, keskin ve caydırıcı idi.

    libyadan çekilmemeliyiz. libyadan çekileceğini söylemek chp’ye yakışmıyor.

    not: kemalist

    not1: ege adalarında son on beş yılda yunanistanın çirkin emrivakileri, gaspları ve ihlalleri artmıştır. elli yıllık şamar istihkakları bitiyor. (kıbrıs 1974, izmir 1922)
  • beylik ezbere laflarla libya işi milli mevzudur falan yazmak komik oluyor.

    bayağı ve bayat bir geyik.

    türkiye'nin yurtdışındaki her türlü çıkarı milli bir mevzu olarak elbette değerlendirilebilir fakat bu sebeple yapılan eylemlerin hepsinin sahiplenileceği anlamı ortaya çıkmaz.

    ihvancı hükümet yerine muhalefetle ne ölçüde görüşüldü, bu işte masaya farklı bir pozisyonda oturulabilir miydi?

    bunların hiçbirini sorgulamadan akp'nin dolmuşuna binip sanki trablusgarp hükümetine askeri destek vermekten başka çıkar yokmuş gibi davrananlar bu işi sulandırıyor.

    bir konuda farklı politikası olmak ülkenin tarafında yada karşısında olmak değildir.

    soruna başka bir çözüm önermektir.

    türkiye bingazi hükümetini bu derece karşısına alarak ileride tek ata oynamış oluyor ve türkiye'nin o bölgede ileride etkin olma şansı eğer haftar yada ardılları kazanırsa yok oluyor.

    bu türkiye gibi uzak bölgelere operasyon tecrübesi olmayan bir ülke için ciddi risk. hele de mısır'ın kara sınırı varken.
hesabın var mı? giriş yap