• aksam boyunca oberoi, taj mahal ve ramada otellerinde, tren istasyonunda, leopold'de saldirilar oldugu soyleniyor. bombalar ve makineli tufek oldugu bildiriliyor. olu sayisi su anda 18. ya da 55. bir kaos durumu hakim gorunuyor.
  • saldırganlar bir tren istasyonu, iki beş yıldızlı otel, bir hastane ve bir restoranı da içeren, turistlerin yoğun olduğu en az 7 değişik yerde bombalı ve silahlı saldırılar düzenlemişler. ölü sayısı şu anda 80 civarında.
  • http://en.wikipedia.org/…vember_2008_mumbai_attacks

    ilk de değil, son da olmayacak.
    istatistiki bir bilgi olarak kalacak databaselerde. biz çoktan unutacağız zaten.

    lanet olsun şunları normal bir şey haline getirenlere, bunları normal şeylermiş gibi yayınlayanlara, bu normal bir şeymiş gibi hayatına devam edebilenlere.
  • saldırılar yerel saatte 22.30'da başlamış (şu an orda saat sabah 4), 2 yerdeki saldırıda teröristler, olay yerinden ayrılıp ortadan kaybolmayı başarmışlar. mumbai'nin terörle mücadele biriminin şefi de bu saldırılarda öldürülmüş. bazı yerlerde rehin alma durumuna dönüşmüş saldırılar. ve kriz devam ediyor. saldırganlar amerikalı ve ingiliz turistleri hedef almışlar esas olarak, öyle diyor bbc. hintliler durumu anlamak ve şehirde olağanüstü güvenlik önlemlerini faaliyete geçirmek için güneşin doğmasını bekliyorlarmış.
  • kendilerine dekkan mucahitleri diyen asiri islamci bir grup saldirilari ustlenmis (ismin kokeni icin bkz: dekkan platosu). taj mahal ve oberoi otellerinde pek cok turist hala teroristlerce rehin tutuluyormus.
  • an itibariyle taj mahal otel'de ve oberoi otel'de rehine durumu hala devam etmekte.

    bu saldırıların pakistan gizli servisi tarafından organize edildiği de hint polisinin iddiaları arasındaymış.

    edit: ayrıca zannetmiyorum ki alelade bir olay olup unutulacağını. bir terörist saldırı düşünün ki ülkenizin finans başkentinde insanların yoğun olduğu yerlere senkronize saldırılar yapılıyor, lülkenizin özel harekat teşkilatı başındaki insan öldürülüyor, ve de bu teröristler saldırılardan kaçabiliyor. kaçamayanlar ise bir sürü rehine alıp kendilerini güvenceye alıyor. bu saldırılara karşı savaşacak özel timiniz ne iş yapar sizin diye düşünüyor insan.
  • (bkz: bombay)
  • bbc'nin sitesindeki habere göre; hindistan polisinin yaptığı açıklama eylemi planlayanın pakistan gizli servisi olduğu ve eylemin de bu planı uygulayan islami teröristlerce gerçekleştirildiği yönünde!!!

    bu haber doğruysa eğer üçüncü dünya savaşının çıkmasına artık günler var! iki düşman kardeş dünyanın en büyük ordularından ikisi ve nükleer silahlar...

    hindistan ve pakistan topyekün savaşa girerse dünyanın kalanının da seyirci kalmayacağı muhakkak ve bu da belkide bir nükleer savaşa kadar gidebilir.

    umarım bu haber işgüzar bir bbc muhabirinin uydurması olsun yoksa hakikaten nükleer savaş görecez gibi (göreceğimiz son şey olması da muhtemel tabii). yada ben fazla fallout 3 oynuyor da olabilirim :)
hesabın var mı? giriş yap