• edit1: fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim. konuyla alakalı gelişme olduğunda tekrar buraya bilgi ekleyeceğim.

    merhabalar arkadaşlar biraz gerginim umarım konuyu açık bir şekilde buraya dökebilirim.

    bundan 3 yıl önce haziran 2016 tarihinde turkcell'den faturam üzerinden 24 ay taksitle bir telefon satın aldım. kullanmış olduğum tarife ile birlikte biraz yüklü olsada bu 24 aylık süreçte hiçbir ay ödememi geciktirmeden ödemelerimi günü gününe yaptım (öncesinde ve sonrasında da hiçbir faturamda gecikmeli ödeme yapmadım). her ay faturam geliyor ben ödüyordum. son cihaz bedeli ile birlikte gelen faturamı da ödedikten sonra düşük bir fatura geldi ve telefon taksitimin bittiğini farkettim. gel zaman git zaman aradan bir sene geçtikten sonra turkcell'den bir mesaj geldi. sistemlerimizde yaşanılan aksaklıktan kaynaklı satın almış olduğunuz cihazınızın son taksitini tahsil etmediğimizi farkettik gibisinden bir mesaj. neyse ben güncel faturamı kontrol ederken bir baktım son cihaz taksiti faturama yansıtılmış. önceki faturaları kontrol ettiğimde gördüm ki gerçekten 23. taksit alınmış 24. taksit alınmamış neyse dedim "adamlar bi hata yapmışlar sistemsel olarak ama ben zaten 24 ay taksitle aldım cihazı sorun değil" deyip son taksitin eklendiği faturamı 22 temmuz 2019 tarihinde ödedim. 24 temmuz 2019 sabah 08:50'de turkcell faturabilgi'den bir mesaj geldi faturanız limitinizi aşmıştır diye. ne oluyor dedim güncel faturamı kontrol ederken bi baktım turkcell benim faturama kendi hatasından kaynaklı bir sene sonrasında aldığı taksit bedelinin gecikme faizini eklemiş. bu mesajtan sonra 25 temmuz 2019 tarihinde saat 18:00 gibi yaklaşık olarak bir saatlik müşteri hizmetleri konuşmamın sonucunda hiçbir çözüme ulaşamadan sadece kaydımı oluşturdular ve en kısa zamanda size geri dönüş sağlanacaktır dediler ve konuşmayı sonlandırdık. bugün (26 temmuz 2019) turkcell finansal hizmetler çağrı merkezi üzerinden geri dönüş sağlayan sibel hanım konuyla ilgili açıklama yaparken konunun gecikme faizi ile ilgisi olmadığını fatura detayında yazacak başka bir şey bulamadıklarından dolayı bu şekilde yazıldığını normalde bu ücretin cihaza ait sistemsel hatadan kaynaklı alınamayan ücretlerin toplamı olarak yansıtıldığını bildirdi. böyle saçma bir durumun olmayacağını bununla alakalı tekrardan bir kayıt oluşturmasını rica etmeme rağmen yapılacak bişey olmadığını ve kayıt oluşturamayacağını ve yetkisi dahilinde yapabileceklerinin bu kadar olduğunu dile getirdi. bende kendisinden daha yetkili biriyle görüşmek istediğimi yaklaşık 5 dakika kadar rica etmemin ardından isminin lale olduğunu söyleyen takım liderlerine bağlanabildim. durumu kendisine aktardım ve hepimizin tüketici olduğunu ve hepimizin bir yerde müşteri durumunda olduğu dile getirerek şöyle bir soru sordum:

    "lale hanım benden bir sene öncesinde bir ürün satın aldığınız ve ben sizi bugün arayıp diyorum ki :
    -lale hanım sizin ödemeyle alakalı bizim sistemlerde bir sıkıntı olmuş bundan dolayı sizden eksik olarak aldığımız parayı faiziyle beraber ödemenizi istiyoruz. yoksa biz kurumsal bir firma olduğumuz için hukuksal yollardan alacağımızı alırız.
    böyle bir konuşma sonrasında bana tamam b.... bey hemen ödemenizi yapayım mı dersiniz yoksa böyle saçmalık olur mu ya neyin ödemesi bu dalga mı geçiyorsunuz benimle mi dersiniz dedim kendisine.. lale hanım'ın verdiği cevap "tabi ki araştırılmasını isterim" oldu. bende yapmış olduğunuz haksız kazançtan kaynaklı bu durumun araştırılmasını istiyorum dedim. biraz önce bana hiçbir yol olmadığını dile getiren sibel hanım ve lale hanım, araştırılması konusunda bir kayıt oluşturacağını konuyla alakalı bana geri dönüş sağlayacaklarını dile getirdi. lale hanım ile konuşmamız da herhangi bir firmanın yapmış olduğu teknik veya sistemsel hatayı müşteriden talep etmenin etik olup olmadığını da sormama rağmen konu alacak olunca bütün yollar mübah oluyor ve açıklamalar buna göre şekilleniyor ve tatmin edici bir cevap alamıyorsunuz ne yazık ki....

    bilgisi dahilinde olanlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim. dediğim gibi herhangi bir firmanın kendi hatasından kaynaklı yaşamış olduğu sorunu müşteriden çıkarması hukuksal olarak doğru mu? yapılabilir mi ?
  • yapamaz, yapamadı. turkcell zamanında benzeri bir numarayı bana çekti. yine taksitli telefon alındı ama hatta yansıtılmadı karttan çektiler. 3. ayında hattım nedenini bilmediğim bir sebepten kapatılınca abonelik iptal diye zaten taksidini ödediğim telefonun tamamının parasını istediler. bir çokmyerle konuş görüş vs den sonra elime geçen her fırsatta her yere şikayet yazdım. onzamanlar bimer cimer yok tabi. 2 ay sonunda özür dilediler hattımı açtılar ve taksitlere devam.
  • borçlu borcunu takip etmek zorundadır yaklaşımının arkasına sığınarak yasal olarak bunu talep etme hakları olabilir.

    velakin yılların satışcısı olarak bir müşterimden kendi sistemlerimden dolayı tahsil etmeyi unuttuğum bir borcu faizi ile istesem utancımdan dükkanı kapatır ceketimi alır giderdim.
  • son taksit tahsil edilmediğinde ne oldu acaba deyip müşteri hizmetlerini aramayan, lahananın sapı gelince meeeeee diyen bir adet mağdur içeren rezalet.
  • şimdi kurt düştü içime. bir eşşeklik edip fatura üzerine telefon aldım. bu ay son taksidini ödedim.

    gidip kontrol edeyim.
  • türkcell adlı haydut firmanın bir başka rezaleti.
    açıkçası parası neyse verin kapatın hattınızı gidin başka bir yerden hat alın derim ben. bu insanlarda ne ahlak ne de etik var.

    ben de yakın zamanda bir fatura ödeme aksaklığı yüzünden kapanan hattımı tekrar açtırdıktan sonra 4 ay boyunca hat bir daha kapatılmamış olmasına rağmen her ay açma kapama ücreti adı altında 25'er liralık ek ücretlerle karşılaştım. sorduğumda gelen cevap saçma sapan bir şekilde siz o aylarda son ödemeyi kaçırmışsınız oldu. 4 ay hiç kapanmayan hat 4 ay ard arda açma kapama bedeli ödettirdi. (bu arada hat 20 yıllıktı hiç eski müşteri bu gibi bir düşünceleri bile yok. ben de kafama sıçayım daha önce değiştirmedim bu kadar olaya ve fahiş fiyatlara rağmen)

    sonuç: taahhüt filan ne varsa verip lanet olsun diyerek hattı kapattım, gayet mutluyum.
  • turkcell operatör olarak iyi aslında ama tabii ki de her kurum, her şirket gibi kendi içinde departmanlara ayrılıyor. bu sebeple ödeme departmanı veya cihaz satış departmanı ayrı olabilir. bu yüzden bu şikayetin arkasına bir karalama kampanyası açmayalım pliys
  • rezalet puanı 10/10 olan neden turkcell kullanmamalıyız sorusuna cevap olacak olaylardan sadece biri...
  • turkcell bugün itibariyle geri dönüş sağlamış olup farklı bir bilgi vermemiştir. verdikleri bilgilerde 30 temmuz 2016 tarihinde almış olduğum cihazın 10. taksitinde eksik aldıklarını ve 5 mayıs 2017 tarihinde almış olduğum başka bir cihazın ilk taksitindeki eksik ödemeden kaynaklandığını bu yüzden herhangi bir sorun olmadığını ve fatura açıklamasında geçen "gecikme faizi" nin sadece yazacak bir şey olmadığından o şekilde yazıldığını yinelemiştir. bu saatten sonra yasal yollardan başka başvuracak bir durum kalmadı.
hesabın var mı? giriş yap