• haydarpaşa’dan ankara’ya hareket eden tren hemzemin geçitte duran (!) iş makinesine çarptı. bilecik'in bozüyük ilçesi yakınlarında meydana gelen kazada 3 vagon devrildi. kazada 1 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının bulunduğu belirtiliyor.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12362093.asp

    editto: hiçbir haber kanalı inatla ölü sayısı hakkında net bir bilgi vermemektedir.
  • ilk belirlemelere göre 4 kişinin hayatını kaybettiği kaza.umarım sayı daha da artmaz.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/24995282/
  • bileciğe bağlı bozüyük karaköy yakınlarında olduğunu duyduğumuz olay,ölü sayısı fazla diyor arayanlar,yaralılar da cabası,sağlam kalanlar karaköy istasyonuna alınıyormuş.umarız ki olay asgari düzeyde atlatılır.
  • sarı mersedes'ten beri iş makinelerinden korkarım zaten. görmediklerinden duymadıklarından mı bilmem, kafalarına göre yol ortasına çıkabilir, sağa-sola manevra yapabilirler. bu açıdan, bu kazada trenin ya da makinistin suçu yok gibi.

    ama eskişehir'de tam bir senedir devam eden bir projesi var bu tcdd'nin. güya geçidi yer altına alacak, insanların ve trafiğin güvenliği sağlanacak. ama bakıyorum her gün, alternatif bir ray çıkmaktan ve halihazırdaki rayları sökmekten başka pek icraatları yok. ha tabii kolay iş değil, kazı yapacaksın, yeniden döşeyeceksin, düzenleyeceksin falan; ama 2009 yılına kadar, günde 15 tane trenin geçtiği, şehiriçinin en yoğun kavşağında halen yarım saatte bir sıkışma oluyorsa, insanlar trenlerin üstünden atlayarak karşıya geçiyorsa, rayların üstünde elektrik akımına kapılıp ölenler oluyorsa, ben derim ki bu iş zaten baştan aşağı direkt tcdd'nin suçudur!

    ve buyrunuz, aynı güzergahta, kaçıncı kaza bu? sebebiyse olabilecek en dandik sebeplerden biri. geçit üstünde iş makinası varmış, trenimiz ona çarpmış!

    bu ne lan! bu nasıl bir sorumsuzluk?

    şehiriçi-dışı, herhangi bir yerde, durması kalkması binbir zorluk olan trenlerin güvenliğini bile sağlayamayan bir kurum, şimdi çıkıp bir iş makinesini suçlayacak ya, en çok ona yanıyorum ben! gene buldunuz günah keçinizi, gene düştünüz dört ayak üstüne, 15 yıl daha üstüne gitmeyin bu mevzunun siz!
  • son iki aydır haftada iki kere eskişehir'e fatih ekspresi ile gidip cumhuriyet ekspresi dönen biri olarak...

    ne diyeyim ki bu noktada? bir hafta ile yırttığıma mı sevineyim, ölenlere mi üzüleyim, yine yolların karışacağına mı sinir olayım, ne bok yiyeyim!!! sikerim, eğitimsizlere böyle güç emanet eden sistemi.
  • kontrolsüz hemzemin geçitlerini bin senelik sistemlerle "modernize" etmeye devam eden tcdd'nin eseridir. bin türlü mal, gerizekalı, dalgın, hasta, problemli insan oraya gelip durabilir, oradan geçerken film gibi arabası bozulabilir insan evladının. asıl problem sürücüye insiyatif bırakılmasıdır.
    hemzemin geçidin nasıl olması gerektiği konusunda yakında aydında yapılacak olan geçitler ders niteliğinde olacaktır.
  • insan hayatının ucuz değil, bağıra bağıra beleş olduğunu gözümüze sokmuş katliamdır.
  • lan! dünyanın en güvenli ulaşım aracı, güzel ülkemde nasıl durmadan kaza yapabiliyor anlayabilmiş değilim. neyini yanlış yapıyoruz bu işin? hayır anlamadığım o dozer midir, kepçe midir nedir tren rayının üzerinde ne işi var?
  • bugün marmaray çalışmalarında iş bırakan işçilere bakınca nedenleri gün gibi ortaya çıkan kaza. hayatımda belki de hatırladığım ilk kez o vinç operatörünün de ölümüne sevindiğimdir. sevindim çünkü bu garibanlığa ve bilinçsizliğe bir de hayatı boyunca yaşayacağı vicdan sızısı eklenecekti. cezalar filan onları geçiyorum zaten. bu kaza ancak türkiyede olur. çünkü ancak insanlar bu işi yapan insanarın başındaki kontrol ekipleri mühendisler ve bizim bilmediğimiz nevden birsürü sorumlu ancak bu ülkede bu kadar sorumsuzluk yapar da ondan. yaw kardeşim bu tren ben bildim bileli aynı saatlerde oradan geçiyor nasıl oluyor da bu insanlar bu konuda uyarılmıyor uyarıyı bırakın o saatlerde tedbir alınmıyor. aynı kazayı izlemeden biraz önce televizyonda marmarayda iş bırakan işçileri izledim. vallahi billahi ciğerimde bir yer yandı. bir yandan kırmızı plaka isteyecek kadar keyfle cirit adan vekiller bir tarafta parasını alamayan zavallı hale getirilen emek sahipleri. birçoğunun dişleri yoktu. hem de ön dişleri. estetik derdine filan düştüğüm zannedilmesin. diş bu ülkede en pahalı sağlık giderlerinden biri. o insanlar üzerinden hergün gdilecek kadar önemli yolları yapıyor onlar olmazsa bizim işlerimiz bir boka yaramaz. hala kendi vücutlarından para kazanan bu insanlar 70 yaşında değildir değil mi? yani dişleri dökülecek yaşta değil bu insanlar. ama evine ekmek götüremeyen birinin kemiği nereden beslensin bu strese hangi diş dayansın değil mi? çekim yapılacağı zaman da kamera kapatılır rezalet çıkmasın diye. çünkü bu adamlar bizim gibi iftarı pastırmayla açıp sahuru balla kaymakla kapayamıyorlar. teri kurumadan emeğinin karşılığı verilmeyen bir işçinin hepimizin tabi çalışıranlar başta omak üzere üzerlerimizde hakları var. yok öyle kolaycılık. şimdi bu vinç operatörü o aceleciliği ya da bilinçsizliği ya da dalgınlığı neden yapıyorsa vebal hepimizin üzerinde.

    amerikada 8 yıl çalışıp şimdi türkiyede kalmak istemeyen bir inşaat kalfası arkadaşımın ingilizce yazışmaları esnasında duvar örebilmesi için bir ustanın hangi yetilere hangi kurslara hangi belgelere sahip olması gerektiğini öğrendim. ne olur iser avustralya ister canada ister avrupa bir ülkede çalışmak için başvuracak gibi şartları öğrenmeye çalışan tek mail yazın. iş tanımlarını alt kategorileri gereksinimlerini liste halinde görün ve nerede olmadığımızı anlayın. ben yeni gördüm peki yolda işçi çalıştırma genelgeleri yapan eden insanar yurt dışında yetişti diye övünüyorlar hiç mi görmediler bunları. bu kaza bir vinç operatörünün hangi şartlarda çalıştığının ya da tersi çalışamadığının aynasıdır. ister arkasından tüm suçu ona yükleyip arının ister karalar bağlayın. motosiklete binip de bisiklete binip de kask takmayan bir avrupa ülkesi olarak bile bu ülkede hiç mi nizam kanun yok diyorsunuz. hadi var da uygulamayan otoriteler en üstten en alta kadar. ve uygulanmasa bile kendine acımayan bilinçsizlik. bu kaza bizim dişimizin kavuğunu doldurmaz konuşmak için. paparazzi kültüründe yarın sabah hafifler yaralarımız.

    hepimiz sorumluyuz. bu konunun uzmanları hiç mi gitmiyor avrupaya. tren akıp iderken bir yol inşaası varsa nasıl büyük tedbirler alındığını hiç mi görmüyorlar. biz sebep olduğumuz ve kontrol de etmediğimiz bu veballeri nasıl ödeyeceğiz?
  • trenler raylardan gidiyor fakat is makinesi orada ne ariyor demeyin, burasi turkiye. yarin takim elbiseli adamlar televizyona cikar ve "bu vahim olayin nedenleri sorusturma sonucu ortaya cikacak" der, olay da bir hafta sonra unutulur, burasi turkiye diye ahkam keseriz biz de. her gece yatagimiza sans eseri girebiliyoruz yemin ederim.
hesabın var mı? giriş yap