• eğer gerçekten telefonu apple kilitlediyse rezalet gibi rezalettir, ister güncellerim ister bi yere monte ederim kimse karışamaz hayırdır.
    yazının 2. bölümündeki telefon teknolojisinin yavaşladığı durumuna katılıyorum. iphone 5s çıktığında devrim gibi olmuştu, parmak izi, ağır çekim vs.

    sonra 6'lı seriler çıktı tasarım değişti, 6s ile 3d touch geldi vs.. ama ondan sonra bence hiçbir yenilik gelmedi.

    5s bozulduğu için 7 aldım ve bozulana kadar asla değiştirmem.

    cidden yeni iphone görünce heyecanlanan, heves eden falan daha önce iphone kullanmamıştır, çünkü zaten iphone'u olanın heves edebileceği bir şey göremiyorum ben.
  • apple kilitlese bir 6s için mi kilitleyecek olmuş bir yanlışlık güvenliği çok iyi olduğunu düşündüğünüz için aldığınız apple ile aradaki ithalatçı kurum anlaşmazlıkları nedeniyle bir sorun oluşmuş gidin anlatın güzelce yoksa zaten bir işe yaramayacak
  • rezalet puanım 10/10
    telefondaki bilgilerin erişilemez olmasını gerçekten anlayamıyorum. yani telefon sahibi kişi kendini her durumda ispatlıyorken apple nasıl bir koruma sağlıyor olabilir?
    makul bir izahı olana dek yukarda olması gereken rezalet.
  • yalan yanlış bilgiyi düzeltmeye geldim. yaptığın ve anlattığın işlerin yalan olmasını geçtim, komik. eğer gizli soru varsa bekleme süresi olmaz, bekleme varsa gizli soru olmaz. telefonun kilitlenmesi icin ekran parolanı unutman gerekir, bu da kurtarma moduna alarak sıfırlanma ile çözülür. sıfırlama işlemi bittikten sonra, iphone’u bul özelliği açık ise, sana apple kimliği sorar. çünkü bazı andavallar telefonu çalıp sıfırlanınca kullanabileceğini düşünür. eğer şifreni bilmiyor isen, telefon numarana gelecek kod ile sıfırlama işlemi başlatırsın. 13 gün ekran kilidi bekleme süresi değil, apple kimliği şifresi sıfırlama suresidir ki ne kadar çok şifre denemesi yaparsan o süre uzar. eğer sen şifre girmeyi sürekli denersen, 25 gün bile verebilir. normalde en fazla 3 gün veren süre sana 13 verdiyse andaval gibi 373728 kere şifre denemişsin demektir.

    eve geldim editi: passcode lock (yani ekran kilidi şifresi kilitlenmesi) sadece ve sadece sen ekran parolanı yanlış bir şekilde girersen ortaya çıkar ve apple hiçbir şekilde bu bilgiye erişemez, değiştirmez. unutmuşsun kabullen artık. unutulmuş apple kimliği parolasında ise, sana güvenlik sorusu soruyor ise o 13 günlük bekleme süresini almazsın. o 13 günlük bekleme süresini aldıysan, telefonunda "iki faktörlü kimlik doğrulama" özelliğini aktif hale getirmişsin demektir ve bu da şu anlama gelir, güvenilir bir telefon numarası ile herhangi bir apple cihazından veyahutta doğrudan iforgot.apple.com adlı internet sitesinden şifreni sıfırlayabileceksin demektir. kimse senin bilgini, faturanı vesaireni istemez. fatura ile işlem yapılan durumlar, sadece ve sadece güvenlik sorularını unutanlara veyahutta apple kimliğini hiçbir şekilde bulamayan veya hatırlayamayan kişilere yapılır. 13 gün sonra güncelleme yapılacak demesi, senin apple kimliğini bildiğini ama şifresini bilmediğini gösterir. bu 13 günlük süre sonunda, telefonun "belki" değil "kesinlikle" açılır ve icloud içinde saklanan bütün verilerini cihazın içine alabilirsin demektir. çünkü cihazın şu anda "etkinleştirme kilidi" safhasında ve sana ' bu cihazı sıfırlamadan önce bi apple kimliği vardı. cihazın sahibi sen isen bunu mutlaka biliyorsundur emmi gir bakalım bi ' deme şeklidir.

    sana orada eşek kadar diyor ki, apple destek bu süreyi kısaltmak için hiçbir şey yapamaz. aynı apple cihazını (iphone 6s) bende kullanıyorum, daha bir gün bile apple kimliği veya ekran kilidi şifremi unutmadım. neden biliyor musun? andaval değilim çünkü.

    edit 2: ofansif sözcükler kaldırıldı. kalp kırmaya gerek yok. bilgilendirme olarak dursun burda.

    edit:
    https://support.apple.com/tr-tr/ht204306 ekran girilmesi sonucunda alınan sonuç ve yapılacak işlem.
    https://support.apple.com/tr-tr/ht204915 iki faktörlü kimlik doğrulama. aşağı doğru inilirse, neyin ne cevap vereceği gayet açık ve net açıklanmış.
    https://support.apple.com/tr-tr/ht201365 etkinleştirme kilidi (iphone'u bul özelliği açıkken telefonu sıfırlamak) hakkında genel bilgi.

    bilmediğimiz konularda, anlamadığımız konularda yorum yapmazsak daha harika olacak sanırım. daha fazla öğrenmek için tek yapmanız gereken apple telefon ile destek hattını arayıp, etkinleştirme kilidi, ekran kilidi ve iki faktörlü kimlik doğrulamada hesap kurtarma işlemi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. kullandığınız cihazın özelliklerini bilmek önemlidir.
  • ‘kademeli şekilde x serisini kullanımdan kaldırmak isteniyor’ demeniz için pek çok kişinin aynı dertten muzdarip olması ve sayılarının da giderek artması gerekiyor.

    amansız bir fanboy olduğum için yazmadım bunu. yalnızca kendinizi haklı çıkarmak için saldırgan bir tavırda olduğunuzu düşünüyorum.

    gelelim mevzuya 13 gün için söylenecek tek şey çok sayıda deneme yapmış olmanız. beklemek en doğrusu.

    benim de ikinci nesil ipad cihazım kilitlenmişti. hala yatıyor çekmecede açmıyorlar çünkü ne fatura var ne de etkinleştirildiği apple kimliği bana ait değil.

    ayrıca 6s kullanıyorum. bir sorun olmadı bu güne değin.
    geçmiş olsun.

    edit: ekran alıntısına baktım da görünüşe göre 13 gün içinde gerekli doğrulamaları yapıp cihazı etkinleştirmek için sizi arayacaklar. bu zaman zarfında sorunu anlamış olacaklarını umuyorum. tekrar aradıklarında onlardan öğrenebilirsiniz diye umut ediyorum. bu arada son güncellemeleri yapınca telefon bozulup yavaşlamıyor. kim çıkartıyor bunları allasen? en son sürümde kullanıyorum ben de cihazı. bu arada tekrar dönüş yapamayacaksınız. adamlar serviste güncellenmişler cihazı.
  • apple durup dururken güncelleme yapılmadı diye cihaz kilitlemez. daha çok yakın zamanda iphone 5 kullanıcılarına cihazları güncellenmezse mail, imessage gibi bazı programların işlevini yitireceğine dair onca mesaj attılar ki verdikleri süre dolduğunda kimse bir sürprize uğramasın. o durumda bile güncellenmeyen cihazlar çalışmaz hale gelmedi. kaldı ki 6 serisi cihazlarda böyle bir durum söz konusu değil.

    yazılana dönersek, o cihazı yanlış şifre girerek ancak kullanıcı kilitleyebilir. muhtemelen yazar dalgın bir anında yanlışlıkla şifresini değiştirdi, ya da şifreyi bilen biri ona bir oyun oynadı.

    güncelleme konusundaki düşüncesi ise son derece hastalıklı. bu kadar paranoyak olmayın. güncellemelerin cihazları yavaşlatmak amaçlı olmadığını açıklayan milyon tane yabancı yayın var. güncellemeler öncelikle yeni cihazlar hedeflenerek yapıldığı için eski cihazlarda zaman zaman performans sorunlarına yol açabilir, ancak bu sorunlar güncelleme yapmayanın maruz kalabileceği saldırıların sonuçlarıyla karşılaştırıldığında devede kulaktır.

    kim bilir, belki de yazar güncelleme yapmadığı için güvenlik açıkları veren cihazı hacklenip şifresi değiştirilmiştir.
  • iphone kullanmıyorum

    yazar benim de yaptığım gibi sabit bir şifresi olduğundan bahsetmiş ki hata yaptı ve telefonu kitledi, aldı faturayı kimliği apple'a gitti ama apple'ın da uğraşıp düzeltemediğini anlatıyor. sizin burada bahsettiğiniz çok deneme yaptın o yüzden 13 gün raddesine gelmesine gerek kalmadan apple servisi bunu orada çözebilirdi. tuhaflık burada zaten. ki güncelleme yapmadım o yüzden böyle oldu fikrine katılmıyorum mantıksız.

    diğer yandan neden bütün mühim dataları telefonda saklarsınız ki? icloud yok oldu varsayın, pc olmayan iş yada ev yok artık bir yerde mutlaka erişirsiniz oraya yedekleyin yada onedrive vs bir buluta. nasılsa birgün bozulacak kırılacak çalınacak fikri olsun aklınızda alın yedeklerinizi
hesabın var mı? giriş yap