• pasta börek çay yemekten başka bir şey yapmayanlara az biledir.

    abiii tazeleee!
  • memur olmadığımdan cokda umrumda olmayan şey bkz : çokta fifi
  • ne kadar doğrudur bilemem ama amirine yalakalık yapmayıp sadece işini yapan memurları bitireceği kesin olan durum. memur sen gibi dünyanın en kötü sendikası memurları temsil ederse açlık sınırında da yaşar işten de atılır bu memurlar.

    sözlğkte göbek atan sığır ve gerizekalı tayfa. amiriyle arası iyi olan memur senin kafanı gözünü patlatsa da ona bir şey olmaz. sen üç kuruşluk hakkını kaybedersin bunu unutma.
  • ulan vergi dairesinden, sosyal güvenlik kurumundan başka yerde memur görmemiş adamlar ahah geçirin lan geçirin nidalarıyla orgazm oluyor. arkadaşım, çalışmayan adamlar namına çalışan hakkıyla atanan adamı yakmak neyin nesidir? kamuda yöneticinin, kafasına yatmayan adamı mağdur ederken, işinden ederken sen götüne kına mı yakacaksın pardon?

    emek örgütlerinin misliyle karşılık vermesi gereken gelişme. emek örgütü diyince iktidar yancılarını kastetmiyorum elbette.
  • bu adamlar artik bu isin ustadi oldular.
    verilen kararlari gonulden kabul etmemekle birlikte karsi olmadigimi oncelikle belirtmek istiyorum ve arkasinda perfomansa dayali degil tamamen siyasi sebepler oldugunu dusunuyorum.

    adamlar toplumun %1-2'lik bir kismini seciyorlar, var gucleriyle saldiriyorlar, sonra secim mecim oluyor, var gucleriyle secime kasiyorlar. secimden ezici bir oranla cikiyorlar. sonra bak bunlar hicbir seydi, halkimiz memnun ayaklari oluyor.
    sonra o %1-2'lik kisimdan bile bunlara eriyen bir kisim cikiyor, ozellikle yeni bir ortak dusman grup bulundugundan oturu.
    sonra devam.
    adamlarin boyle bir dongusu var, milletin de koyun oldugunu farkedip basariyla uyguluyorlar. boyle millete oyle parti. insan ulkesini kurana gururla ihanet edecek seviyeye geldiyse zaten, her sey mustehaktir.

    kisaca, bilindik bir akp hamlesi.
  • çıkacak olan yasaya göre, bir memur hakkında keyfi olarak açılacak bir soruşturmayla, görev yerinden sürülebilecek veya işten atılabilecek. dava açıp mahkeme sonucunda kazansa bile yani uygulamanın keyfi yapıldığı, sürülmesi veya işten atılmasını gerektirecek bir durum olmadığını mahkeme yoluyla kanıtlasa bile geri dönüşü olmayacak.

    sözlükte böyle bir kanun çıktığı için sevinen, bu yasayı destekleyenlerin bir bildiği mi var, yoksa herkesin kolayca tahmin edebileceği gibi, bildiğin sıradan geri zekalılar mı çok merak ediyorum.
  • burada yazanları okuduktan sonra, taşeron sisteminin neden var olduğunu anladım. memurlar bitirildiği zaman ne olacağını zannediyorsunuz. biz iş güvencemizi kaybedip, sözleşmeli veya taşeron olarak çalıştırıldığımız zaman, sizin durumunuz düzelecek mi. bu kadar saf olmayın. sizlerin taşeron olarak çalıştırılması, maaşların geciktirilerek ödenmesinin nedeni, biz değiliz. patronların ve başka güç odaklarının, iş gücünden, tasarruf etme istekleri yüzünden bu durumdasınız. onlar için, insanca yaşatacak maaşları düzenli ödemek ve sosyal haklarınız, kendi ekonomik sistemleri için kamburdur. sizlerin onlara yalakalık edip, diğer emekçilere saldırmanız, tabağınıza fazladan bir kemik olarak dönmeyecektir.

    kesk her zaman taşeronluğa ve emekçilerin iş güvencesiz çalıştırılmasına karşıdır. eylemlerinde de bunu dile getirir. biz görmüyoruz, duymuyoruz diyorsanız, suçu medya kuruluşlarında arayın.
  • haberin doğruluğu muallak ama gerçekleşse bazıları sevinecek belli ki. klasik cehennemdeki kazan hikayesi. bizde millet kendi koşullarının düzeltilmesini değil, kendisinden daha rahat olanların da boka batmasını istiyor. burada şu mesleğin maaşı neden düşük diye sorgulayan pek kimse görmedim ama mühendisin, öğretmenin, doktorun iyi maaş almasına kafayı takan çok gördüm. iyi dediğimiz de 10-20 bin değil ha, 2-3 bin lira maaşlara bile çok deniyor. e arkadaşım sen adamın aldığı maaşa takacağına kendi maaşının azlığını sorgulasan daha mantıklı değil mi? sen ses çıkarmadıkça maaşın yükselmiyor, patron senin üzerinden hayvani kar elde ediyor. istiyorsun ki herkes asgari ücret alsın, patron daha çok kazansın.

    buradaki de aynı hesap. memur nispeten rahat diye aleyhlerine çıkarılacak yasayı göbek atarak karşılıyorsun ama memuriyetteki güvenceler kalktığında özel sektördeki patronların iyice acımasızlaşacağını, kabağın sana da patlayacağını anlayamıyorsun. memuriyete geçiş gibi bir şansın kalmadığında ya da memuriyet özel sektörün koşullarına düştüğünde "en kötü memur olurum" diyemeyeceksin, patronun da bunu kendi çıkarı için kullanacak. hadi "ben bok çukurundaysam, herkes girsin o çukura" diyecek kadar malsın, kendini de mi düşünmüyorsun?
  • başlığı altında bildiğin beyinsiz tiplerin açıkça görülebildiği olay.

    adam bizim de iş güvencemiz olmalı diyeceğine, bizim yok, sizin de iş güvenceniz olmasın diyor. hakikaten dangalaklıkta son nokta.

    çıkarılması planlanan yasaya göre haksız şekilde sürülmeniz veya işten çıkarılmanız halinde dava açıp mahkemeyi kazansanız bile geri dönemeyeceksiniz. sahiden hükümetin bu yasayı çıkarmaktaki amacını göremeyecek kadar kör, yorumlayamayacak kadar beyinsiz misiniz?
  • memurlara gıcık olduğu için bu kanuna sevinen gerizekalıların olduğunu gösteren haber.

    eğer bu kanun geçerse vatandaşı iplemeyen memuru çok ararsınız, zira vatandaşın ..ına koyan memur onun yerine haksız şekilde atanmış olacak;
hesabın var mı? giriş yap