• stsl turgay şeren sezonu 12.hafta maçı olan gençlerbirliği - trabzonspor maçı ankara 19 mayıs stadı’nda saat 16.00’da oynanacak.

    maçın hakemleri: fırat aydınus, serkan ok, hakan yemişken ve hakan ceylan

    *gençlerbirliği’nde stancu sakat, cezalı oyuncu yok iken ahmet çalık, ahmet oğuz, uğur çiftçi, irfan can kahveci ve ante kulusic sarı kart sınırında; trabzonspor’da okay yokuşlu ve mehmet ekici cezalı, fabian castillo, mustafa akbaş ve abdulkadir ömür sakat aynı zamanda matus bero, jan durica ve ogenyi onazi sarı kart sınırında
    *gençlerbirliği ligde oynadığı 11 maçta topladığı 14 puanla 8.sırada yer alırken 11 gol attı, 8 gol yedi.(3g 5b 3m)
    *trabzonspor ligde oynadığı 11 maçta topladığı 11 puanla 14.sırada yer alırken 7 gol attı, 15 gol yedi
    *iki takım süper lig'de daha önce 64 kez karşılaştı, gençlerbirliği 12, trabzonspor ise 37 kez kazandı 15 maç ise berabere bitti. bu maçlarda gençlerbirliği 62 gol atarken trabzonspor bu gollere 126 golle karşılık verdi.
    *iki takım süper lig’de ankara’da 32 kez karşılaştı bu maçlarda gençlerbirliği 8 kez kazanırken trabzonspor 14 kez kazandı 10 maç ise berabere bitti. iki takım arasında ankara’da oynanan maçlarda gençlerbirliği 36 gol atarken trabzonspor bu gollere 49 gol ile karşılık verdi.
    *iki takım arasındaki son on lig maçında gençlerbirliği 3 kez trabzonspor ise 5 kez kazandı 2 maç ise berabere bitti.
    *iki takım arasında ankara'daki son beş karşılaşmada gençlerbirliği sadece bir kez yenildi (2g 2b)
    *iki takım arasında süper lig'de gençlerbirliği ev sahipliğinde oynanan son yedi maçın altısında karşılıklı goller oldu (toplam 24 gol, maç başına ortalama 3,4 gol).
    *iki takım arasında oynanan son 5 lig maçında 15 gol oldu.
    *iki takım arasındaki geçen sezon ankara’da oynanan maç 3-1’lik gençlerbirliği galibiyeti ile sonuçlandı.
    *öncesinde oynadığı beş maçta galibiyet alamayan gençlerbirliği (2b 3m), ümit özat yönetiminde çıktığı ilk maçta bu seriyi sona erdirdi.
    *trabzonspor süper lig'de üç maçtır galibiyete hasret (1b 2m). en son nisan 2016'da dört maçlık bir galibiyetsizlik serisine yakalanmışlardı (1b 3m).
    *gençlerbirliği bu sezon süper lig'de en az top kapan ikinci takım (118); trabzonspor ise bu alanda 15. sırada (132).
    *trabzonspor deplasmanda oynadığı son sekiz lig maçının yedisini kaybetti (1g). trabzonspor ayrıca ekim 2015'ten bu yana oynadığı 17 deplasman maçının sadece ikisini kazanabildi (1b 14m).
    *gençlerbirliği süper lig'de en son kırmızı kartı 9 mayıs 2015'te, kendi evindeki akhisarspor maçında irfan can kahveci görmüştü. ligde hala devam eden en uzun seri bu.
    *bu sezon süper lig'de en fazla ikili mücadele kazanan takım trabzonspor (718).
    *bu sezon süper lig'de en fazla faul yapılan takım trabzonspor (220), onları gençlerbirliği takip ediyor (196).
    *hakem fırat aydınus, gençlerbirliği’nin 12’si içerde toplam 27 maçını yönetti bu maçlarda gençlerbirliği 4’ü içerde 7 galibiyet, 5’i içerde 8 beraberlik ve 3’ü içerde 12 mağlubiyet aldı, bu 27 maçta gençlerbirliği 3’ü içerde 5 kırmızı kart görürken rakipleri de 1 kez ankara’da olmak üzere 2 kez kırmızı kart gördü; trabzonspor’un ise 22’si deplasmanda toplam 43 maçını yönetti bu maçlarda trabzonspor 7’si deplasmanda olmak üzere 17 kez kazandı, 5’i deplasmanda olmak üzere 13 kez berabere kalırken 10’u deplasmanda olmak üzere 13 kez kaybetti, bu 43 maçta trabzonspor 7’si deplasmanda olmak üzere 11 kez kırmızı kart görürken rakipleri de 3 kez deplasmanda olmak üzere 8 kez kırmızı kart gördü
    *bogdan stancu trabzonspor'a karşı forma giydiği sekiz lig maçında üç gol attı. stancu bu sezon 585 dakikadır gol atamıyor bu onun gençlerbirliği kariyerindeki en uzun suskunluğu
    *muhammet demir ligde gençlerbirliği'ne karşı sahaya çıktığı altı maçta beş gol attı; süper lig'de en fazla gol attığı rakibi.
    *bu sezon süper lig'de forma giydiği 11 maçta dört gol atan serdar gürler, öncesinde süper lig'de forma giydiği 67 maçta dört gole ulaşabilmişti.
    *ahmet oğuz ligin en çok faul yapan üçüncü oyuncusu (30; rodallega ile eşit) ve aynı zamanda ligin en çok faul yapılan (35) üçüncü oyuncusu.
    *gençlerbirliği’nde ligin ilk 11 haftasında gol atan isimler; serdar gürler (4), bogdan stancu (2), vedat muriqi (2), irfan can kahveci, cosmin matei ve michel landel oldu.
    *trabzonspor’da ligin ilk 11 haftasında gol atan isimler; yusuf erdoğan (2), ogenyi onazi (2), uğur demirok, sefa yılmaz, mehmet ekici ve dame n’doye oldu

    ve son olarak vurduğun gol olsun gençler’im!!!

    eğlenceli, bol gollü ve tempolu bir maç izlemek dileğiyle bi sey deniycem spor servisi sundu…

    istatistik editi: istatistikler optafacts, gencler.org ve kendi bilgi birikimlerinden oluşmaktadır
  • gençlerbirliği' nin maçın favorisi olduğu müsabaka. bakalım trabzonspor reaksiyon verebilecek mi? ligin en zor gol atan takımıyla en zor gol yiyen ekiplerinden biri karşılaşıyor. bakalım nasıl sonuçlanacak.
  • ev sahibinin yine ve maalesef sahanın favorisi olduğu maç. "maalesef" dememin sebebi de bir trabzonsporlu olarak artık şu duruma üzülmekten fazlasını yapamıyor olmam. yoksa gençlerbirliği kısmen sevdiğim bir takım ve her zaman bizi zorlayan bu ankara deplasmanında kırmızı siyahlılar hak ederek bizi yenerse tebrik etmekten de asla gocunmam.

    bu arada dün ankara'daydım, kalmayı bile düşünmedim şu maç için. hem zaten pasoligi hala protesto ediyorum, hem de hani artık o protestonun pek bir anlamı olmasa bile vazgeçip kart çıkarıp takımın maçına gitmek istemiyorum; çünkü takımın başında mehmet ekici'nin yokluğunda bir plan üretemeyeceğini düşündüğüm bir hoca var.

    işin kötüsü mehmet ekici varken de ersun hocanın bir planı yok zaten. doldur boşalt ile, bu maçta yine sakatlığından ötürü forma giyemeyecek castillo gibi oyuncuların bireysel becerileri ile şansa bir gol ara, olursa zaten duran toptan, ekici'nin etkili ortalarından karambolden bir kafa ile gol bul, defansta ise rakibe açık verme, alan bırakma, orta sahada iyi mücadele et, rakibi hemen karşıla, rakip senden iyiyse biraz daha sert oyna, olursa 1-0 olsun bizim olsun. benim gördüğüm kadarı ile böyle bir taktiği (!) var hocanın.

    bir de kendini en ufak geliştirmeyen, seneler içinde yeteneklerini ziyan eden yusuf erdoğan, aytaç kara gibi oyuncular da dağdan taştan şut çeksin! sonrasında da ego tavanda, büyük futbolcuyuz pozları atıp kameralara görüntü versinler, trip atsınlar. saç baş yoldursunlar bizlere.

    takımda bir iki isim; hani yenilerden matus bero, muhammet demir, jan durica ve eskilerden onur kıvrak ve bir iki isimin daha mücadelesini ve maç sonu bu yenilgiye de bizim gibi üzülmesini izleyeceğim diye kimse kusura bakmasın bu soğukta ankara'da kalınmazdı.

    olayın bir de tabii tff boyutu var, 2011'deki şike sezonu için hak mücadelesini sürdürdüğü sürece her fırsatta hakemlerle şamarı basan bir demirören federasyonu varken, bu lig maçları ne kadar izlenir, o da tartışılır.

    geçen haftalarda lig maçlarında yaşananlara bakınca ve trabzonspor'un cas'ta sürdürdüğü davadan sonra bu hafta da farklı bir hakem yönetimi beklemiyorum bu maça atanan fırat aydınus'tan. ama bu asla ve asla bizim bazı kendini bir halt zanneden, isim verip rencide etmek istemediğim bazı akıl yoksunu oyuncularımızın hakemlere karşı gösterdiği saçma sapan hareketlerine ve sert çıkışlarına bir özür, bir mazeret olmamalı. tabii bunu benim yazmam bir şey değiştirmiyor, bunu oyuncularla önce saha kenarındaki hoca, teknik kadro ve hatta gerekirse yönetim konuşmalı. peki kenarda öyle bir hoca var mı? açıkçası ben göremiyorum filan da demeyeceğim, biraz sert olacak ama net hayır, öyle bir hocamız da yok...

    ama elbette izleyeceğim maçı, ümit fakirin ekmeği ya hani, benim de mami gibi patlama yapmasını beklediğim isimler var... gerçi onun da patlama yapması için pozisyona girmesi lazım takımın, pozisyona bile giremeyen takımda golcün oscar cardozo olsa neye yarar!
    ah cardozo ah...
  • gençlerbirliği aşırı sert top oynuyor. genelde topa yapılan müdahelelerin hepsinde rakibe de bir darbede bulunuyorlar. bakalım ne kadar daha böyle devam edecek.

    edit: uydurma kırmızı kartta tekmeyi atan adam bile o kadar şaşırmadı. ayrıca selçuk ceza sahasında top auta giderken güraya bir müdahalede bulundu. temiz penaltı olması gereken bir pozisyonda devam dedi hakem. penaltı değil diyenler topun gittiği yönle müdahalenin yapıldığı yöne baksınlar. takım hala doğranıyor.
  • gençlerbirliği korner kullanırken garip bir taktik uyguluyor. tüm kafa vuracak oyuncuları arka direğin dibinde saklanıp top atılırken ön direğe doğru tersten koşu yapıyorlar. kale çizgisi mesafesinden ön kale sahası köşesine doğru gelmeleri ile nasıl gol atacak o oyuncu çok merak etmiyor değilim. maçın benim için şu andaki en önemli olayı bu, yoksa gençler her maçında böyle sert oyun oynayan bir takımdı ama bizim hakemlerimiz genelde sarı kartlarını kullanmayı geç düşündüklerinden oyunun içine ediyorlardı. bugün fırat buna izin vermedi, üzerine de sol bekleri çok saçma bir kırmızı yedi.
  • gerekli gereksiz fenerli trollerin izlememesi gereken maç.

    o müdahale dünyanın her yerinde kırmızı kart. bir tek kadıköy'de lugano ekolunden gelen oyunculara serbest, diegoyu hatırladın mı seyit?

    not: devre arası yusuf yazıcı ve muhammet demir'ı oyuna al bu işi bitir diyeceğim ama sanmıyorum ersun hoca benimle kırk yılın başı aynı düşünüyor olsun.
  • bilirkişi o kırmızı kartı uydurma olarak nitelendirdi, olay kapanmıştır. tişikkirlir.

    görüyorum ve arttırıyorum. o pozisyon tüm galakside kırmızı kart. sadece istanbul takımının oyuncususan öyle girebilirsin.

    o şekilde sana girseler, bacağını eline verseler oturur ağlarsın.
  • sadece zeki'nin kırmızı kart pozisyonunda 3 dk yattığı. fırat'ın irfan can'ı ikna için 2 dk dil döktüğü maçın ilk yarısının sonuna 1 dk eklendi. o bir dakikanın sonuna doğru kullanılan serbest atıştan dönen topa fırlayan yusuf'tan önce davranan fırat düdüğü ile oalsı trabzonspor golünü yedi. sorun topun havadayken bitmesi değil bu arada. sorun fırat'ın o kadar tatavadan (haa bir de değişiklik var) sonra ilk yarı sonuna 1 dk eklenmesi.

    eklemeseydin fırat ya lazım değildi.
  • gençlerbirliği taraftarlarının yusuf erdoğan ve zeki yavru'yu ıslıkladığı maç. gençlerbirliği taraftarı için elit kültürlü derlerdi, harbiden öyleymiş adamlar. 15 dakka izleyip hemen anladılar bunların ne bok olduğunu.

    not:ts
  • gençlerbirliğinin gördüğü kırmızı kart %100 doğru karardır.

    not: fb
hesabın var mı? giriş yap