• refah partisi adayı recep tayyip erdoğan'ın yüzde 25,19 gibi düşük bir oy oranıyla istanbul büyükşehir belediye başkanı seçildiği ve bugün türkiye'yi adeta tek başına yöneten erdoğan'ın önünün açılması bağlamında türk siyasal tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul edilecek 27 mart 1994 tarihinde gerçekleşmiş olan yerel seçimlerin sonucudur. oy oranlarına bakıldığında; aşırı sağın adayı erdoğan'ın yüzde 25 oyla seçildiği seçimlerde, merkez sağın iki partisi doğru yol partisi (bedrettin dalan: yüzde 15,46) ile anavatan partisi'nin (ilhan kesici: yüzde 22,14) oy oranlarının yüzde 38'i, merkez soldaki üç partinin oy oranlarının ise (shp: zülfü livaneli-yüzde 20,30, dsp: necdet özkan-yüzde 12,38, chp: ertuğrul günay-yüzde 1,40) yüzde 33'ü bulduğu görülmektedir. görüldüğü üzere, böyle rahat bir seçimi kaybedebilmek gibi üstün bir başarıyı (!) gösteren türkiye'deki merkez sol ve merkez sağ partiler, islamcılığın ve erdoğan'ın önünün açılmasının en büyük sorumlularıdır.

    http://www.yerelnet.org.tr/…=1994&belediyeid=128393

    https://tr.wikipedia.org/…diye_başkanlığı_seçimleri
  • türkiye'nin belki de kaderini değiştiren seçimdir ve türkiye'de seküler iktidar odaklarının ne derece sorumsuz ve siyasal islam tehlikesi karşısında aptalca hareket ettiklerini göstermesi bağlamında ibretliktir. şimdi eğri oturup doğru konuşalım; erdoğan ve islamcılara kızmak yerine, önce senelerce ülkeyi doğru düzgün yönetemeyen ve yüzde 30'un üzerinde oy oranları varken bir sürü farklı parti ve fraksiyona bölünen laik sağ ve laik sol grupları eleştirmek gerekir.

    https://twitter.com/…hoca/status/899683489762684930
  • bu ülkeyi yine yıkıma götüren bizim akılsızlığımız olduğunun su yüzüne çıktığı sonuçlardır. sen öyle sanki burası kanada'ymış gibi üçe dörde bölünürsen birileri bir gelir ülkenin üzerine mafya gibi çöker bir daha da gitmez. akıllı olacaktık. bu ülke daha rayına oturmamıştı. geçmişte muhafazakar kesimlere ve kürtlere yaptıkları yanlışları geçtim bari birlik olabilmeyi bilseydiniz.

    bir de gelip eskiyi anıyor bazıları kemal kılıçdaroğlu'nu eleştiriyor. bugün muhalefet geçmişte yaptığı hiç bir hatayı yapmıyor ama artık demokrasi de yok yargı da yok özgür medya da yok. kaybolan yıllar ve kaybolan koca bir ülkenin geleceği potansiyeli oldu. çok şey kaybettik çok. bugün polonya veya güney kore ayarında bir ülke olabilirdik. bunun sorumlusu tayyip bahçeli ikilisi olduğu kadar aynı zamanda bu kötülüğün büyümesine olanak sağlayan ona bölünerek uygun ortam yaratan geçmiş seküler siyasetçilerdir.
  • simdiki dsp’ye bakip “yaa ecevit’in kemiklerini sizlattiniz” diyenlerin de iyi bakmasi gereken, son 30 yilin en kara gunlerinden biri olan secimin sonucudur. zira ecevit bugun yasasa ekrem kazanmasin, mansur yenilsin diye elinden geleni ardina koymazdi, merak etmeyin.

    istanbul tarihinde bu kadar dusuk oyla secilen ikinci bir belediye baskani yok.
  • 94'de 3 milyon 865 bin olan oy sayısı bu seçimde 10 milyonu aşmış olacak. kontrolsüz bir şekilde büyüyen bir metropolün sahibi olmayı neden bu kadar çok istiyorlar anlamıyorum. eninde sonunda birinin elinde patlayacak. ben bu seçim işlerini şahane pazar programı vardı hatırlayanlar bilir. oradaki balon oyununa benzetiyorum balonu büyütüp büyütüp birbine veriyorlardı en son birinin elinde patlıyordu. sonu bu olacak başka bir şey değil.
  • geleceğe dönüş filmlerinden birinde beef tennen maç sonuçlarını içeren kitabı çalarak zamanda kırılmaya yol açıp berbat bir alternatif gerçeklik yaratıyordu, 94 yerel seçimleri de türkiye cumhuriyeti için bu kırılmanın yaşandığı tarihtir.
  • o kara bulutların bu tufanı getireceğini söyleyenlerin müneccim kabul edildiği, eski türkiye'nin ucubeye dönüşerek yenilendiği, siyah beyaz masumiyetten kirli renkler çağına girişi remz eden sonuçlar. sonrasında hiçbir şey güzel gitmedi. 97 yılında binyıl süreceği söylenen postmodern darbe, atatürk'ü kirli emellerine alet edip onu kalkan kullanarak boşaltılan bankalar ve basiretsiz, sistem tıkanıklığını velinimet bilen koalisyon hükümetleri... 99 marmara depremi, 2001 ekonomik krizi. hikayenin devamını biliyorsunuz. asa'nın güç sopası, mazlumun zalim olması, güç zehirlenmeleri.
    herkes bir şekilde kazandı, tek gerçek kaybeden halkın kendisiydi.

    edit: bu toprakların hamurunda rövanşist ve kinci bir zihniyet vardır.
    tarihten ibret almak yoktur.
    geçmişi kutsamak dinin farzlarından biri kabul edilir.
  • türkiye'nin en karanlık yıllarında yapılan seçim.

    1991-1992-1993-1994'teki öldürülen asker, gazeteci ve siyasetçinin isimlerini yazsam buraya sığmaz.

    bi de gelmiş ne güzel yıllardı diye maval okuyorlar.

    türkiye şu anda bu yıllara göre süt limandır.

    teknolojinin gelişmesiyle kameraların ve video kayıt sistemlerinin gelişmesini düşünürsek, dolaylı olarak sansasyonel olayların daha kolay su yüzüne çıkma ve medyaya yansıma potansiyelinin artmış olmasını değerlendirirsek, şu anki durum 90'lara göre fersah fersah iyidir. düşünün o zaman sosyal medya kamera vs yokken bu kadar cinayet olmuş. kayıt edilemeyen neler vardır.
  • bu seçimlere dair birçok acı gerçeği buradan okuyabilirsiniz.
  • ecevit'e, baykal'a hakkımı helal etmediğim sonuçlardır.

    https://t24.com.tr/…n-1994-e-bakmak-gerekiyor,22240
hesabın var mı? giriş yap