• çini kıstas olarak almak bence çok hatalı. düne kadar ülkesi corona'dan kırılırken bunu saklayan adamların verilerine hala nasıl güveniyoruz?
  • çinde ilk vaka 1 ile başladı ve adamlar neyin nereden geldiğini bilerek hareket ettiler. italya, abd ve avrupa ülkelerinde corona virüsü 1 vaka ile başlamadı. ülkenin belli yerlerinde 6-7 farklı yerde çıktı. bu da çinden 6-7 kat daha hızlı yayılım süreci demek, 6-7 kat daha fazla süre demek. zor iş.

    çinde ilk başlarda yarasa yiyen adamdan çıktığını değilde çinin farklı şehirlerinde 100 tane farklı yarasa yiyen adamdan çıktığını varsayın dediğimi anlayacaksınız.
  • vaka sayısının resmi rakamlarda geçmesi durumu.
    1.4 milyar nüfusa sahip, virüsün kaynağı olan ülkeyi ne vaka sayısında ne ölüm sayısında hiçbir ülkenin geçtiğine ihtimal vermiyorum. kuzey kore’den hallice amk ülkesi.
  • çin'in rakamlarının tamamen uydurma olduğunun bir başka kanıtıdır.

    1,5 milyar insanın sardalye balığı gibi üst üste alt alta yaşadığı bir ülkede bir kişi öksürünce 8 kişiye bulaşan bir hastalık sadece 80 bin kişiye bulaşacak öyle mi? buna inananlar dünyanın düz olduğuna da inanırlar.
  • bu durumdan demokrasinin çok da iyi bir şey olmadığı sonucunu bile çıkartırım ben.
  • "virüsü amerika çıkardı" diyen büyük resimcileri susturacaktır umarım bu. resmin uzerine yazılan yazıyla amerika boklayıp çin aklayanın da beyin kıvrımlarına masaj yapayım.

    orhun yazıtları'nda ne yazıyor bu küçük götelekler için, bir zahmet açıp okuyalım. uzun uzun yazacak değilim bu saatte. amerika şeytansa çin şeytan×5 falandır.
  • abd ile italyayi ispanyayi karsilastirmak hata. sadece italya amerika’da siradan bir eyalet buyuklugunde keza ispanyada oyle. avrupa kitasi neredeyse abd ile ayni buyuklukte. bu tabi ki demek degil ki amerika iyi halde
  • çok değil birkaç haftaya biz de çini geçeceğiz. biz bile çinden daha şeffafız adamların şeffaflık derecesi konusunda bu fikir verir belki size.
  • abd dahil tüm dünya ülkelerinin çin salgınla uğraşırken bir avantajları vardı; gelecek olan dalgayı öngörüp önceden maske-cihaz üretimi yapacak, hastane sisteminde gerekli düzenlemeleri yapacak zaman avantajına sahip olmak.

    çin salgına ilk yakalan ülke olma dezavantajına rağmen nüfusuna oranla düşük kayıp verdi. abd, italya, fransa, ispanya gibi ekonomi ve sanayisi güçlü ülkeler ise oldukça kötü sınav veriyor.

    olayın bence tek açıklaması var; toplumun geneline yayılmış ve devlet eli ile yönetilen sağlık sistemi ile özelleştirilmiş parçalı sağlık sisteminin somut karşılaştırılması.

    solcular yıllar boyunca sağlıkta özelleştirme öldürür derken bunu kastediyordu.
    fakirsen ölürsün, kriz anlarında ulusal güvenlik sorunu yaşayacak kadar kötü duruma düşersin.
hesabın var mı? giriş yap