• hep rezalet başlığı mı açacağız. iyi işler yapan firmalar için memnuniyet başlıkları açılması gerektiğini düşünenlerdenim. buradan 3-4 ay önce numaratör almıştım. arabaların önüne konulanlardan. bu gece şöyle bir mail aldım.

    --- spoiler ---

    amazon’da birinci önceliğimiz müşterilerimizin bize olan güvenidir, sizlere en geniş ve özgün ürün çeşitlerini, hızlı teslimat seçeneklerini ve en düşük fiyatları sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. amazon mağazlarında güvenle alışveriş yapmaya devam etmeniz için gösterdiğimiz hassasiyet kapsamında belirtmek isteriz ki üçüncü taraf bir satıcıdan satın aldığınız ürünün orijinal bir sticker master ürünü olmayabileceğini öğrendik. bu durumun neden olabileceği rahatsızlıklar için sizden özür dileriz.

    bu ürüne hala sahipseniz, ürünü kullanmayı bırakmanızı ve atmanızı öneririz. ürünü iade etmeniz gerekmez. orijinal ödeme yönteminize 24.78 tl tutarında iade gerçekleştirdik. iadeler sipariş sırasında kullanılan ödeme yöntemine yapılır ve tamamlanması genellikle 3-5 iş günü kadar sürer.

    bu ürünü bir başkası için satın aldıysanız lütfen bu kişiyi bilgilendirin ve ürünü atmaları gerektiğini bildirin.

    amazon sahte ürünlere tolerans göstermez. bu yaşanan durum sonucunda, ürünün tedarikçisine karşı harekete geçtik ve amazon mağazalarında ürün satışı yapma olanağını elinden aldık. ürünün yenisini satın almak isterseniz mağazamızdaki orijinal ürünlere göz atabilirsiniz.

    sabrınız ve anlayışınız için teşekkürler. en yakın zamanda tekrar görüşmek dileğiyle.

    amazon müşterisi olduğunuz için teşekkür ederiz
    --- spoiler ---

    yani adamlar bunu takip etmiş. ürünün orijinal olmadığına kanaat getirmiş. ürün dediğim de 20 liralık numaratör şeysi. sonra bunu alan herkese parasını iade edip özür dileyelim demişler. bu bambaşka bir seviye gerçekten.

    ben motor yağı, filtre falan bile alırken kılı kırk yarıp orijinal almaya çalışan insanım. bir filtre için taa gittim bayiden kendim aldım. yerli alışveriş sitelerinde satılanların çoğu sahte. ve buna çanak tutuluyor. hal böyleyken bu adamların bu davranışı inanılmaz memnun edici.

    edit: entry amazon tarafından linkedin ve instagram'da paylaşılmış. sosyal medya kullanmadığım için birçok yazarın mesajıyla farkettim sağolsunlar. entry'nin reklam, pr çalışması olduğunu düşünen arkadaşlar olduğunu gördüm. isteyen istediği gibi düşünebilir, tüm düşüncelere saygılıyım. ben sadece deneyimimi paylaştım.
  • türkiyeyi isveçe çeviren şirket.
  • dediğin olay biraz farklı durum. amazonda sahte ürün kesinlikle yasak , ve satmanın cezası var. örneğin sen x markanın ürününü farklı kutuda orjinalini satsan dahi o sahte diye geçeliyor. bu durumda satıcı hesabın ban yiyip içerdeki paran amazona kalıyor.

    o içerdeki para , yani satıcının sattığı ürünlere para iadesi oluyor. aslında amazonun çok bi yaptığı bişey yok , sadece olması gereken gibi sahte ürünlere karşı ve yaptırımı var.
    keşke özellikle trendyol veya hb de aynı şekilde sahte ürünleri sattırmasa
  • türkiye'den neden bir amazon çıkmadığının en net göstergesidir. ülkemiz de 10 tane ürün sipariş verilip 10 tanesi denenip 2 tanesi alınıyor 8 tanesi iade ediliyor. söyleyeceklerim bu kadar, teşekkürler.
  • zamanında şöyle bir mesaj almıştım. siparişimin üzerinden 1 ay geçmişti. şunu bu ülkede yapacak başka bir site görmedim ben.

    merhaba,

    gülümseten cuma fırsatları kapsamında sipariş etmiş olduğunuz *** adlı yıldızlı ürün, sonrasında daha düşük bir fiyattan satışa sunulmuştur. yıldızlı ürünler’e özel uyguladığımız kampanya dahilinde söz verdiğimiz üzere, aradaki 26.09 tl fiyat farkını, hesabınıza hediye kartı olarak tanımladığımızı bildirmek isteriz.

    amazon.com.tr’den alışveriş yaptığınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

    saygılarımızla,
  • bayıldığım başlık.
    hep rezalet, şikayet, pislik başlığı mı açılacak.
    umarım bu memnuniyet başlıkları ekşi'de rezalet başlıkları gibi bir ekol haline gelir ve işini iyi yapanların daha sık övüldüğünü görürüz.
    verdim şukunu p....

    mutlu olmak yasak mı editi:
    aynen amk, amazon kuryesiyim.
    amazon denen oluşum kötü hizmet verdiğinde nasıl eşeğin götüne sokuyorsak iyi hizmet verdiğinde de takdir etmemiz gerektiğine inanıyorum. parasını veriyoruz diye "zaten öyle olmalı" gibi düşünebileceğimiz bir ülkede yaşamıyoruz maalesef. en dürüst adamın bile işine fesat karıştırdığı bir ülkede iyi hizmetin övülmesi ve teşvik edilmesinde yanlış bir durum yok. direkt kapitalizmin köpeği olmuyorsun, korkma.
  • hepi topu 30 liralık bir numaratörle insana önem vermek nedir, firma olmak ne demektir, müşteri memnuniyeti nasıl sağlanır, esnaf nasıl olunur gibi bir sürü başlık altında ders veren hareket. bu başlıkları bir slayt halinde toplayıp kamu spotu olarak yayınlamak lazım ki bizim esnaf esnaflığı öğrensin, ders alsın. elin gavuru dediğimiz adamlar bize dürüstlük öğretiyor. ahi evran'ın kemikleri sızlıyordur.
  • amazon usa ve almanyadan gayet memnunum. müşteri memnuniyeti çok iyi. türkiye amazon da aynı prensipleri takip ediyor anlaşılan.
    3. kişilerin satışlarını böyle denetlemeleri ve sikintilarda sorumluluk almalarını görmek çok güzel.
    prime üyeliğimi tekrar başlatıp. mümkün olduğunca buradan alış veriş yapmaya çalışırım artık.
  • amazon türkiye'de kendi lojistik ağını kursa bütün e-ticaret sitelerini açık ara sollar. tek eksikliği lojistik şu aşamada.
  • türk şirketi olmadığını nasıl da hissettiriyor bir anda.
hesabın var mı? giriş yap