• üst edit: ilgili ilan yayından kaldırıldı. mağaza sayfasına girdiğinizde öbür modelleri şu anlık duruyor (fiyatları yüksek bir şekilde). bakın bu adamlar zaten bundan korkmasalar ilanı kaldırmazdı. şu konuları gündeme taşımamız lazım.

    yamaha istanbul'un karaborsacılık yapması hadisesidir. bildiğiniz üzere ülkemizde bırakın arabayı motor dahi almak istesek alamıyoruz. karaborsacılık öyle bir hal almış ki ülkedeki tüm kurumsal şirketler bunun içerisinde yer alıyor.

    bundan 2 hafta önce doğum günümde yamaha istanbul şubesine mt-25 modeli hakkında bilgi almak için gittim. ellerinde olmadığını, yakın zamanda da gelmeyeceğini söyleyip başlarından attılar resmen. bir sonraki gün izmir'e geldim ve izmir yetkili bayii olan izmoto'ya gittim. onlar da aynı şekilde ellerinde olmadığını ancak listeye ismimi yazacaklarını söylediler. manisa yetkili satıcısını aradığımda geçen seneden sarkan 100 kişinin listede olduğunu, gelirse ayda 1 tane onun da belki geleceğini belirtti (bu kişi gerçekten çok samimi ve saygılı konuştu ona teşekkür ediyorum). ben de ismimi yazdırıp beklemeye başladım.

    bu süreç içerisinde malum site üzerinde ilanları araştırmaya başladım. motorun resmi fiyat listesinde fiyatı 133.400 tl. malum sitede ilanlar 180-200.000 tl arası değişiyor.

    bu ilanlara bakarken dikkatimi yamaha istanbul'un sarı sitede 198.000 tl'den istediğim modeli satışa çıkarması çekti. resmi distribütör karaborsacılığı kendisi yapıyor.
    ilan
    görsel yetkili bayii adresi
    görsel ilan görseli
    görsel yamaha web sitesi fiyat listesi

    şu an bu motorlar birilerine veriliyor, o birileri motoru kamyona yükleyip evinin bahçesine götürüp poşetini sökmeden üzerine 50-60.000 tl ve daha fazlasını ekleyip sıfır motor diye satışa sunuyor.

    (bkz: bayilerde sıfır km araç bulunamaması)
    (bkz: yamaha türkiye)
    bakın arkadaşlar bunlar motor, 1.6, 2.0 gibi motor hacimleri yok. basit bir şekilde ulaşım sağlamak için alınan şeyler. lüks değil yani. tabii daha uyguna piyasada bulunabilecek modeller olabilir fakat buradaki sorun karaborsacılığın bu kadar göz önünde yapılabiliyor olması.

    bayilerde sıfır km araç bulunamaması hakkında yeterli gündemi sağlamazsak bu konu da öbürleri gibi unutulacak ve başımızdakilerin insafına kalacağız.

    edit: aksesuar konusu hakkında şöyle bir güncelleme yapmam gerekti. aksesuar masrafı diyelim ki 50.000 tl olsun (ki imkanı yok orada en fazla 15.000 tl aksesuar ya var ya yok.) 10.000 tl de işçilik gibi bir şey almaları lazım ki ilandaki fiyata yetişsin. hatta eksik kalıyor ahhaha

    edit 2: @ima human sağolsun ben şikayetimi mail yoluyla bildirdim. bir iki şikayeti belki ciddiye almayacaklardır fakat sayı olarak biraz fark edilirsek bir aksiyon alacaklarını düşünüyorum. ilgili entry

    edit 3: ilgili ilan yayından kaldırıldı, birileri görmüş başlığı demekki. öbür modeller ilanda duruyor, onların da aynı şekilde fiyatları şişirilmiş durumda.
  • gerçekten rezalet bir duruma gelmiş ülke.çözümü siyasette aramak yerine insanlar ahlaklarını düzeltmeli
  • acaba karaborsacılık yapmayan yamaha bayisi var mı? siz bir de ankara baydar bayisini görün. sanki bedava veriyor motoru. adamın yüzüne bile bakmıyor. motor yok deyip dönüp gidiyor.
  • benzer bir durum ben de yaşadım daha önce, yamaha japonya’ya mail ile şikayet etmek lazım bunları. düpedüz milleti s2yorlar açık açık
  • ülkede gücü yeten tuttuğunu öpüyor resmen. motosiklet ikinci el piyasasıda aynı haltın laciverti.
  • bizim burada bi seracı dayı var. geçtiğimiz aylarda domates almaya seraya gittim. poşet ararken demir kapılı bi yeri bi araladım. 4 tane honda scooter stoklamış seracı dayı. bu memlekette 7'den 70'e herkeş (bkz: herkes) çakal olmuş. rant lokomotif sektör olunca normal karşılanması gereken durumdur.
  • ne yazık ki bayiler artık motosikleti satarken satamadığı tüm aksesuarları giydirip öyle satıyorlar aksesuarlıdır diye açıklamada yazıyor. ikinci elini 190a alacağına eğer durumun varsa bari aksesuarlı al. ne yazık ki durum bu. işine gelirse kafasındalar çünkü millet alıyor
  • izmotoda hala listedeyim. bir seneyi geçti daha alamadım. inat ettim. ikinci ele ya da sarı sitede satılanlara daha fazla para vermeyeceğim diye diye hayallerime ulaşamadım.
  • japon şirketleri bu tip yolsuzluklar konusunda çok sıkı.
    araştırdığım kadarıyla yamaha türkiye avrupa bölgesine bağlı, avrupa bölgesinin yönetimi de birleşik krallıkta. aşağıdaki adrese iletilen şikayetler ile ilgileneceklerini düşünüyorum.
    customersupport@yamaha-motor.co.uk

    edit: kendi sitelerinde türkiye eu altında gözüküyordu ama arkadaşa gelen cevapta japonyaya mail atılmasının daha doğru olduğunu yazmışlar. onun adresi de şu: horien@yamaha-motor.co.jp
  • cezai yaptırım olmadıkça bu şekilde fırsatçılık devam edecek maalesef
hesabın var mı? giriş yap