• evet arkadaşlar malesef bugün şahit olduğum olaydır. açığa çıkmamak adına detay veremicem ama geçtiğimiz günlerde çalıştığım şirkette müdür çağırdı beni. yanında 25-30 yaş arası bir kişi vardı. dedi bu çocuk akşama kadar seninle takılsın bak nasıl işi falan. çalıştığım birimin şefi olduğumdan benden fikir alacak yani. iş bilgisayar tabanlı ve hızlı olmayı gerektiren bir iş. gelen kişiyi de insan kaynakları bulmuş göndermiş. neyse oturttum çocuğu bilgisayarın basına ve iş verdim çocuk gayet hızlı ve temiz bir biçimde işi bitirdi. baska iş verdim gayet iyidi yani ben bu çocukla çalışırım dedim. müdürün yanına gittim dedim böyle böyle çocuk gayet iyi. eli de hızlı bence alalım. tamam dedi. çıktım odadan gittim çocuğu yolladım. aradan bir hafta geçti ve bugün müdür çağırdı beni çocuğu alamayız insan kaynakları çocuğun içki içerken fotoğrafını bulmuş facebookta. dedim olsun işini iyi yaptıktan sonra ne içerse içsin. müdür yok alamayız dedi. acayip şaşırdım ilk defa böyle bir şey gördüm. yazık oldu çocuğa. iyi bir yerde okumuş işi de iyidi ama almadılar. umarım daha iyi bir yerde bulur. ama bu durum resmen kepazeliktir.
  • en azından şirketin ifşa edilmesi gereken bir olaydır.
  • iyi bir yerden mezun olan ve işini iyi yapan bu çocuğa yapılmış en büyük iyiliktir. anlatıldığı gibiyse o çocuk zaten yolunu bulacaktır. böyle sığırların altında çalışmasına gerek yoktur.
  • insan kaynaklarının bir ise yaramadığının kanıtı. madem böyle bir şey var bunu business'a çocuğu gönderene kadar öğrenip hiç adaylar arasına alma bari aq. olayın malligi bir yana ben bu ik'ya gıcık oluyorum lan. bunu bile beceremiyorsan neyi beceriyorsun it.
  • kimsenin yaşam tarzına karışmıyoruz masalı. kendisine gelince özgürlük, başkasına gelince sümme haşaa. bu insanların ikyüzlülüğünden dolayı kimseye saygım kalmadı.
  • aynı mentalitedeki şirket müdürü, işyerinde kadınları taciz eden, pis pis ter+sigara kokan, dişleri macunsuzluktan simsiyah bir çalışanını sırf alnı seccadeye değiyor diye çalıştırmaya devam eder. halbuki adam içki+kumar+zina+uyuşturucu nun bir numaralı temsilcisidir. sadece işyerinde göstermelik namaz kılar ve piyasada tutunmak için karısının ve sıbyan mektebine giden kızının başını zorla örttürür. sosyal medya hesapları sadece dinci paylaşımlardan mürekkeptir. profil resmi ise türbanlı üç yaşındaki kız bebeğidir ve tabii ki de r4bia'dır.
    bu kişi, sırf içki içiyor diye işinin ehli insanı işe almaz, ve böylece deşifre olmaktan kurtulmuş olur.
  • muhtemelen bu çocuğun yerine, namazında niyazında görünen ama yurtdışına fuara gönderildiğinde bir anda manhunt moduna geçip "abi akşam nereler var gidilecek" diye soran bir adayı tercih eden firmanın, kobinin veya memleketin hikayesi.
  • gayet normal bir durumdur. işveren istediği nitelikte kişiyi işe almakta özgürdür. nasıl ki migrosun başörtülü çalıştırmama kararı normalse bu da o kadar normaldir.
  • benim de bir iş görüşmesinde bizzat karşılaştığım durumdur. ıs görüşmesi sonunda bana içki içiyor musunuz sorusu soruldu. cevabım, spor yaptığım için hayır olmuştu. soru değiştirilip, peki ya özel günlerde sorusu sorulmuştu ben de içiyorum demiştim. sonuç olarak kabul edilmedim tabi.
hesabın var mı? giriş yap