• haber

    cern'deki hadron çarpıştırıcısı içinde dönen parçacığı kıskandıracak derecede kıvrak bir şekilde yaptığı u dönüşüdür. diyanet işleri başkanı ali erbaş'ın ayasofya'nın cami olarak ibadete açıldığı cuma namazında okuduğu hutbenin tartışmalı 'lanet' kısmı resmi web sitesinden çıkarıldı.

    bu hatanın sorumlusu görevinden alınmadığı sürece tüm sorumluluk akp'nin üzerindedir. ali erbaş acilen görevinden uzaklaştırılmalıdır. atatürk sahipsiz değildir, hiçbir zaman da olmayacaktır.

    edit: diğer hutbeden çıkarmayı unutmuşlar. türkiye geneline gönderilen hutbe düzeltilmiş, canlı yayındaki hutbe aynen duruyor. dönüşü bile beceremiyorlar :d

    --- spoiler ---

    diyanet işleri başkanı ali erbaş'ın ayasofya'da okuduğu cuma hutbesinde "lanet" kısmı diyanet'in web sitesinden kaldırıldı.

    ayasofya'nın 86 yıl sonra cami olarak ibadete açıldığı cuma namazında erbaş, elinde kılıçla "fatih sultan mehmed han, gözbebeği olan bu muhteşem mabedi kıyamete kadar cami olmak kaydıyla vakfedip müminlere emanet bırakmıştır. bizim inancımızda vakıf malı, dokunulmazdır, dokunanı yakar; vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar," demişti. erbaş'ın atatürk'ün de imzasının bulunduğu karara atıf yaparak lanet okuması tartışma yaratmıştı.

    erbaş, canlı yayınlanan programdaki okuduğu ifadelere yönelik eleştirilerin ardından hürriyet gazetesine bir açıklama yaparak şunları söyledi: "uğramıştır" demedim, "çiğnerse lanete uğrar" dedim. atatürk 82 sene önce vefat etti. vefat eden insanlara dua edilir, beddua değil. geçen geçmiştir."

    son olarak da diyanet'in resmi web sitesindeki cuma hutbesinin yazılı olduğu sayfadan 'lanet' kısmı çıkarıldı. diyanete bağlı din hizmetleri genel müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan hutbede artık "lanet" kısmı yer almıyor.
    --- spoiler ---
  • unutulmaması gereken bu alçak hadiseyi, unutturma çabasıdır.

    unutmayacağız ali.
    hesap vereceksin.
  • fesli kadir meczupunu ziyaret edip hürmet gösteren, ayasofya hutbesinde yediği halt yüzünden istifa bile etmeyen bir kurumun başkanı da ne bileyim?!?

    edit: yusuf halaçoğlu hoca durur mu yapıştırmış alla ne verdiyse:

    "diyanet işleri başkanı ali erbaş bey ayasofya camii'nde kılınan ilk namazda verdiği hutbede "vakıf malı, dokunulmazdır. dokunanı yakar. vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" dedi. ancak o vakfiyeyi kim kaldırdı onu bilmiyor. zira ayasofya'nın çevresinin temizlenmesi sırasında, maarif vekâleti'nin yazısına, evkaf umum müdürlüğü'nün verdiği cevapta, ayasofya'nın hiçbir vakfının olmadığı ifade ediliyor. zaten cumhuriyet dönemi öncesi de fatih'in vakfının gelirlerinden ayasofya fayda görmemiş ve etrafı mezbelelik ve yıkıntılarla dolu hale gelmişti. dolayısıyla fatih vakfiyesini uygulamayan atatürk ve cumhuriyet dönemi değildir. bu durumda vakfiye şartlarını uygulamayan osmanlı idarecileridir ve beddua onlaradır. "hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?". belgeyi lutfen okuyun ve sonra yorum yapın."

    görsel
  • yazık be adama. şimdiki iktidardan korkuyor. şimdikiler gittiğinde de gelenlerin yargılamasından korkuyor. zavallı. onun adına üzülüyorum.
  • canlı yayında tüm türkiye nin duyduğu kepazeliğe imza atan kişi için herhangi bir adım atılmayacaksa, ali erbaş göreve devam edecekse hiçbir önemi olmayan dönüş.
  • geçen gün ali erbaş'ın ahmet hakan'a olan kıvırma açıklamasının devam filmi. şimdi ömer çelik, ak parti adına bu sözleri başkası söylemiş gibi rahat rahat tepkili twitlerine devam edebilir.
  • unutulmamalidir
  • demek ki ortada bir dil sürçmesi veya yanlış anlaşılma yokmuş ki hatalarını aradan kesip çıkartmışlar. kendi ağzınızla ortada bir hata vardı biliyorduk ve o yüzden kaldırdık dediniz.
    o halde hatayı yapanı görevinden alıp gerekli adli işlemi yapın ki "samimiyetinize" inanalım.
  • bu dönüş ali erbaş isimli kişiyi seçimlerde akp nin çapa demiri olmaktan kurtaramayacaktır.
    akp ali erbaş'ın bu yaptığının karşılığını seçimlerde mutlaka hissedecektir. zira bu güne kadar arkasında durmuştur.
    şu anda bu elemanı görevden alsa bile yetmez. mahkeme önünde kendini savunması gerekir.
    hukuk bir değerlendirsin bakalım lanet etmiş mi, etmemiş mi.
  • (bkz: tuttular küçük enişteyi)

    yaaa ali kardeş, elinde kılıçla minbere çıkınca pek bi aşka geldin, pek bi cengaver konuştun?
hesabın var mı? giriş yap