• işe yarar bir şeyler yapıyorsunuz halkınız için sonunda.

    ama umarım "uygulanabilirlik" sağlanır, göz boyamakla sınırlı kalmaz.

    --- spoiler ---

    içişleri bakanlığı, 81 il valiliğine taksi genelgesi gönderdi. genelgeye göre, polis ekiplerince ticari taksilerin yolcuyu almadığının tespit edilmesi halinde, yolcu ticari taksiye bindirilecek, almamakta ısrar eden ticari taksilere de trafikten men dahil yasal işlem yapılacak. ticari taksi denetimleri arttırılacak, şehirlerarası otobüslerdeki gibi ticari taksilerde de sivil personel, denetim gerçekleştirecek.
    --- spoiler ---

    kaynak

    edit: kaynak eklendi
  • dostlar alışverişte görsün durumu. sanki bilmiyorlar durumun böyle olduğunu. neymiş zorla polis eşliğinde araca alınmayan yolcu bindirilicekmiş.
  • caydırıcılığı olmayan genelge.

    taksi yolcuyu kabul etmeyecek bu durum tespit edilecek, sonra taksiciye yolcuyu alması söylenecek ancak ve ancak taksi şöförü almamakta ısrar ederse yasal işlem yapılacak.

    günlük hayatta uygulaması şöyle olur tüm taksiciler aynen istemediği yolcuyu almamaya devam eder, arada bir yolcu çok merkezi ve polis'e kolay ulaşabileceği bir yerdeyse şikayet eder, taksici yolcuyu alır, kameralara bizde ekmek parası için uğraşıyoruz napalım günlük yevmiyem zor çıkıyor diye ajitasyon röportaj verir, baktılar polis çok sık durdurup zorla yolcu bildiriyor arkadan taksiciler lobisi polisi bağlar kontrolleri azaltın der olur biter.

    caydırıcılık böyle yapılmaz, taksici yolcuyu almadı mı, taaak 7 gün bağla arabayı, bir daha mı almadı taaak 30 gün daha, 3. de tamamen trafikten men et bak bakalım bir daha almamazlık yapabiliyorlarmı...

    taksi plakası sahibinin ne suçu var derseniz(ki bu sistemde en büyük suçlu onlar ama neyse...) o da yolcu kabul etmeyen şöförü çalıştırmaya ısrarla devam etmesin...

    edit : imla
  • hava alanı saldırısından 2 dk mesafe için 100 dolar isteyen şerefsiz taksicileri unutmadık.
  • "taksi yolcuyu almak istemese bile yolcu taksiye zorla bindirilecek"miş. o şekilde bindiğim takside neler olabileceğini hayal bile edemiyorum..
  • polis gözden kaybolduğu an yolcuyu zorla indirmeye çalışacaktır. çünkü (bkz: orospu çocuğu taksici)
  • süper uygulama. ben kim bilir allah'ın hangi unuttuğu yerde taksi çağıracam, taksici beni almayacak, orda hazırda bekleyen polis abiler de bunu görüp hemen müdahale ederek beni taksiye bindirtecek. vay be. kesin yaşanır bu.
  • "almamakta ısrar eden ticari taksilere de trafikten men dahil yasal işlem yapılacak"

    iç işlerinin türk tv dizilerine çevrildiği komik genelge. özetle şöyledir:

    "diğer ülkelerde çoktan yapıldığı gibi uber 'e izin vererek taksicilerin akp'ye verdikleri oyları kaybetmek istemiyoruz. ama bişeyler yapar gibi gözükmek istiyoruz."

    mesela belirteyim, moskova'da taksi denen şey kalmadı. yoldan araba çeviremiyorsunuz. herşey yandex taxi app üzerinden işliyor. 1 sene yaşadıktan sonra "taksi ne amk?" diye geliyorum artık istanbula. geçmişten kalma bir ulaşım yöntemi gibi. bebek koltuklu araba seçemiyorsun. araba konforu seçemiyorsun. yola çıkıp bulmak zorundasın falan. bu ne ilkellik lan? hakkaten çocuğu olanlar türkiye'de taksiye nasıl biniyor olum? bu nasıl ilkellik lan?

    bir de üzerine almama olayı. bir de üzerine benim bile ağırını yaşadığım taciz olayı. vay amk. kabadayılık ülkede o kadar popüler oldu ki taksiciler yönetecek ülkeyi nerdeyse.

    "almamakta ısrar etmek" ne olum? taksiye polis zoruyla binen yolcuyu o taksici siker zaten? bu nasıl mantık?
  • polis tespit ettikten sonra zaten hangi mal taksici, yolcuyu almaz ki. önemli olan kısım, polise, denetime, tespite gerek kalmadan o taksiye binebilmek zaten. buna yönelik adım atılmalı. ibb, taksi kapasitesini artırmak olarak belirledi bu çözümü, içişleri bakanlığı, polis tespitiyle zorla taksiye bindirme olarak belirledi. yorum sizin.
  • bir genelge yayınlamadan önce sosyal medyadan öneri alınsa başarının gerçekten artacağını gösteren genelgedir.
hesabın var mı? giriş yap