• bir tanıdığımın başına gelen durum. başlığı açmamı da kendisi rica etti. daha önce sözlükte buna benzer açılan bir başlık sayesinde banka mağdurla iletişime geçmek zorunda kalmış. bence rezalet puanı 10/10 ama karar yine siz sözlük yazarlarına kalmış.

    konu finansbank şişli şubesinde geçiyor.

    dolandırılan tanıdığım, şirketine 15 ay önce bir muhasebeci alıyor. muhasebeci bankanın şişli şubesi'ne gidip şirket hesabı açtırıyor. muhasebecimiz ilk üç ay normal şekilde çalışıyor, güven kazanıyor. üç ay sonunda sonra yetkisi olmamasına rağmen ilk başta küçük tutarlarla başlarak düzenli olarak 3 farklı kişiye hemen hemen her gün 10000 ila 100000 tl arasında eft yapıyor.

    bunları yaparken şirket sahibinin imzasını taklit ederek veya ekrandan kes kopyala yapıştır yaparak imza oluşturup bankaya mail atıyor. banka bu süreç içerisinde bir kere bile talimat aslı istemiyor veya şirket sahibini arayarak telefon teyidi almıyor.

    süreç sonuncunda şirketin kasasından 5 milyon tl'ye yakın bir meblağ buhar oluyor. .bu olay ortaya çıkıp olay hukuka intikal ettikten sonraki süreçte dahi banka müşterisini arayıp nasıl yardımcı olabiliriz diye sormuyor.

    muhasebeci şimdi içeride ama banka ölü taklidi yapıyor. siz siz olun şirket hesaplarınızı üçüncü kişilere emanet ederken dikkat edin.
  • muhasebecinin hiç mi suçu yok arkadaş
  • olayın finansbank ile alakası ne?
    (bkz: 28 kasım 2016 muhasebeci rezaleti)
  • bankalara neden güvenilmeyeceğini bir defa daha gösteren rezalet. tabi muhasebecilere de. olayı sulandırmak istemem ama çoğu zaman cüzdanımda ne kadar para olduğunu bilmem ama paramın 5(yazıyla beş) milyonu(eski parayla trilyon) buhar olacak ve ben bu durumunun farkında olmayacağım! zenginlik nedir diye bir tanım yapılacaksa, işte budur derim.
  • şirket muhasebecileri, mutemetler vs. gibi mesleklerden olanlarla devamlı çalıştığı banka arasındaki ilişki çoğunlukla yasal, kanuni mevzuları esnetme üzerine oluyor. çalıştıkları firmaların bankadaki hesabı ne kadar büyükse idare etme durumları o kadar artıyor, bunlar herkesin bildiği şeyler zaten. banka suçsuz değil tabi lakin, 5 milyon tl yi, ve muhtemelen fazlasını 3 aylık bir elemana emanet edip en ufak bildirim, döküm vs kontrol mekanizması koymadıysan banka ne yapsın?
  • tüm işleri muhasebeciye devreden bir şirketin başına gelen rezalet. kaçan para 5 milyon olana kadar kimse bakmamış mı bu hesaplara?

    bankanın da ciddi kusuru var . internet bankacılığı diye bir olay varken hala yazılı eft talimatı almak nedir allah aşkına? alıyorsun diyelim, teyit alma ihtiyacı neden duymazsın?
  • burada tek ve önemli bir konu var.

    1- muhasebecinin banka hesapları konusunda düzenlenmiş vekaletnamede para gönderme yetkisi var mı yok mu?

    eğer var ise o zaman 5 milyon tl'ye geçmiş olsun. soğuk bir bardak su içilebilir.

    eğer yok ise banka yaptığı hatalı işlem sebebiyle o parayı hesaba tekrar koymak zorundadır.
  • yahu nasil bir vekalet verdiniz adama. ben hanimin islerini takip etmek icin vekalet isterken noter kirk defa uyardi.

    muhtemelen bankanin ustune yatacagi rezalet.
  • muhasebeci yetkisi olmadan şirket adına hesap açtıramaz bankacılık sözleşmelerini imzalayamaz.vekaletname ya da şirket adına yetkisi olması gerekiyor.

    şimdi ne yapıldı muhasebeciye sadece hesap açtırma yetkisi mi verildi.eğer bu yetkisi de yoksa zaten iş baştan sakat doğmuş.

    ben şimdiye kadar hiçbir şirketin sadece hesap açtırmak için birini yetkili kıldığını görmedim.genelde hem yatırma hem de para çekme yetkisi veriliyor.
hesabın var mı? giriş yap