• ve tabii ki yönetmekte olduğu ana muhalefet partisi chp'nin...

    belge siyasetiyle günümüz türkiye'sinde yaprak kımıldatamayacaklarını idrak edememeleridir.

    türkiye'de muhalefetin en büyük hatası alternatif üretmekten uzak oluşudur temelde. hele ki karşısında 15 yıllık iktidar deneyimine sahip, belki de cumhuriyet tarihinin en "güçlü" sayılabilecek iktidarlarından biri mevcut iken.

    ülkeye ciddi operasyonlar çekilirken 17/25'te bir takım odakların sözcüsü olmaktan imtina etmeyip, 15 temmuz'da ikircikli tavır sergileyen partilerin halk nezdinde bir ağırlığı yok. zaten türkiye'de halkın gözünde en önemli şey karnının doyması. eve rahatça ekmek götürebilecek mi ona bakar. aslında son birkaç yılda burada o kadar çok malzeme var ki hükümete karşı kullanılabilecek beyefendiler zahmet edip de çatır çatır muhalefet etmeye eriniyorlar.

    - artık iki haneli olan enflasyon,
    - fiyatı 6 liraya yaklaşan benzin, 5 liralık mazot,
    - hayat pahalılığı,
    - tarımla, hayvancılıkla uğraşanların vasat altı pozisyonları,
    - işsizlik,
    - bitmeyen terör...

    buralardan yürümek çok da zor değil aslında. artan ötv'yi, mtv'yi, kdv'yi, vergileri vatandaşa durmadan hatırlatacaksın. çünkü sokağa çıkıp yurttaşla konuştuğun zaman en çok bunlardan dert yanıyor insanlar. türkiye'de durum bu. vatandaş kendine ve ailesine bakar. başka ne olmuş bitmiş sallamaz. pragmatisttir öteden beri. belki 30-40 yıldır duyduğum "çalıyorlar ama çalışıyorlar" kelamı kötü bir fotoğraftır ama maalesef gerçektir. bugün gösterdiği belgeler nedir, ne değildir diye bakmadım ama gerçek bile olsa buradan puan toplayamaz kılıçdaroğlu. kürsüye çıkıp içinde fetö geçen bir cümle ile tüm olayını sıfıra indirir kılıçdaroğlu'nun. çünkü 17/25'te ve 15 temmuz'da ortalama vatandaşın gözünde yarattığı algı pek hoş değil chp'nin... ha kendi tabanının alkışlarını duymak isterse %25'lik bloğu orada saf tutar ama iktidar olmak isteyen kanımca çok daha fazla kesimi ikna edecek bir söyleme ve eyleme sahip olmalı.
  • hırsız vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar
  • hata mata yok.geciniz o isleri.o yuzde 40 oldugunu tahmin ettigim kitle var ya,enflasyon otv mtv dis politikadaki kepazelik guvenlik sorunu vesaire ne yaparsan yap neyi anlatirsan anlat iflah olmaz ve olmayacak.o isin sonu kotu bitecek ya birakin daginik kalsin simdilik
    o yuzden kilicdaroglu kendi kitlesini konsolide etsin dagitmasin o bile bir umut.ben bugun tatmin oldum.akilli zeki elit falan oldugum icin degil gerizekali olmadigim icin tatmin oldum.belge belge diye kudurdular al sana belge.daha ne yapacakti amk adam dekont gosteriyor 1 sterlin sermayeli sirkete 15 milyon usd akrabalardan transferi belgeliyor.orada ne film dondugu belli bildigin para aklamislar.bunuda mi soylesin illa.mal misin da hala gormezden geliyorsum be andaval.daha ne yapsin bu adam.
    bu kadar rahati bu kadar yuzsuzu bu kadar piskini nadir bulunur.ama yukarda allah var.burunlarindan getirsin irin etsin gozlerinden fiskirtsin.
  • ya yemin ediyorum bazen salak salak konuşuyorsunuz. adam daha ne yapsın ya? yazılan herşeyden sürekli bahsediyor zaten.

    ya bugünkü açıklamaları dünyanın en refah ülkesinde bile hükümeti düşürürdü. biraz da gerizekalı göt kıllarında arayın suçu.
hesabın var mı? giriş yap