• gerçek bir hukuk devletinden beklenendir; bekliyoruz.
  • gerçek bir hukuk devletinden beklenmeyendir.

    çünkü gerçek bir hukuk devletinde, suçlandıkları konulara kel alaka tutuklular olmazdı.
  • savcının musa kart dahil 5 kişi için tahliye istediği, kadri gürsel ve ahmet şık dahil 7 kişi için tutukluluğun devamını talep ettiği, dolayısıyla gerçekleşmeyecek olan olay.
  • maalesef dün yazdık bunları: (bkz: #69788329)

    ancak bir başka durum var; yargılamada genel kabul gören bir söz vardır; dosyadan dosya çıkmaz denir, yani zorunluluk olmadıkça artık ey hakim, savcı, kendi dosyanı çöz, başka davalar yaratma! anlamına gelir; savcı, bugünkü duruşma sonrası kimi gazeteciler hakkında ayrıca savunmalarında kullandıkları kimi ifadeler için suç duyurusunda bulunulmasını talep etti; işte bu olmaz; işte bu savcının, bu davaya hukuk gözünden değil, bu sözlerden gocunan başkalarının gözünden baktığı anlamına gelir; çünkü, savcı, yargılama sırasında, eğer bu sözlerin suç olduğunu düşünüyor idiyse, o zaman hakimden talepte bulunacak ve bu beyanları mahkemenin dikkatine sunacaktı, bunu yapmayıp ardından bunlar için suç duyurusunda bulunması bundan sonraki savunmalar yönünden sanıklara baskı yapar ki bu da adil yargılamanın ihlalidir.
  • "medya alanında çalışan bir akademisyen olarak tarihe geçecek böyle korkunç bir yargılamanın tanığı olmak istedim. gazeteciler ve vakıf yöneticileri, yargılanan değil yargılayan oldular. tüm savunmalar çok güçlüydü, iddianamede kanıt olarak sunulan her şey birer çöpe dönüştü. mahkeme heyeti gazeteciliği ve gazetecilik etiğini türkiye’nin en iyi gazetecileriyle tartışma hatasına düştü. yargının, basının işleyişinden ve basın özgürlüğünden ne anladığını görme fırsatı bulduk. haberlerin emir-komuta zincirinde yapıldığını zanneden hâkimler ve savcılar var bu ülkede. bu, erdoğan’ın die zeit’taki söyleşisinde bağımsız medya olamayacağına dair inancıyla paralellik gösteriyor elbette, toplumun bir kısmının da böyle düşündüğünü sanıyorum."

    ceren sözeri
hesabın var mı? giriş yap