• rte bugünkü açıklamasında: "yapıcı her türlü eleştiriye açık olduğumuzu söylememize rağmen hep düşmanlık duvarıyla karşılaşıyoruz. tartışılmasına dahi tahammül gösterilemeyen konuların hepsi ülkemizin çözüm bekleyen kronik sorunlarıdır."

    - meydanı kendi küçük hesapları için toplumun menfaatini hiçe sayan muhterislere asla terk etmeyeceğiz. barolar başta olmak üzere meslek örgütlerinin sağlıksız yapıları faşizan uygulamalara varan sorunlar üretebiliyor."

    - daha demokratik bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. milletvekili arkadaşlarımız bu konuyla ilgili kanun teklifini yarın sabah veriyorlar.

    - kendimize göre doğru kabul ettiğimiz kimi hususlarda farklı ve haklı değerlendirmeler yapıldığını gördüğümüzde hiç yüksünmeden düzeltme yoluna gidiyoruz. türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırana kadar hiçbir engelin, hiçbir tuzağın bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz." dedi.

    yani diyor ki, "bundan bir kaç yıl önce, gezi döneminde barolar birliği başkanı da muhalifti, şimdi yanımda, yeni sistemle baroları da sindireceğiz."

    an itibariyle izmir barosu ilgili düzenlemeye karşı çıkarak bir yürüyüş düzenlemek istiyor, polis de "yapmak istediğiniz yürüyüş kanuna aykırıdır" diyor. evet doğru duydunuz, avukatlara karşı yapılıyor bu anons.
  • kesin eminiz demokratik ve çoğulcu bir baro istediğiniz için yaptığınıza. amaç muhalif ne kadar meslek örgütü var ise bölüp parçalayıp içine etmek barola birliği, tabipler birliği, tmmob ne kadar muhalif yapıda yer varsa hepsi önce il bazında bölünecek ardından da birlik kendi istediği adamlardan oluşan yönetim kurullarına bırakılacak. ele geçiremediği tek yerler buralar kaldığı için adam kontrolünde olmayan hiç bir şeye musamaha gösteremiyor.
  • gerçekleşmesi akabinde işbu video gerçekleşecek ve artık komik olmayacaktir
  • barolara dair yeni düzenleme neler getiriyor?
hesabın var mı? giriş yap