• boyalı basından, günün manşetlerinden biri;

    --- spoiler ---

    erdoğan'dan sert kıbrıs çıkışı
    cumhurbakanı recep tayyip erdoğan, "ab defterini henüz kapatmış değiliz. ama karşımızdaki fotoğraf şimdilik bu konuda olumlu yönde beklentilere kapılmamıza izin vermiyor" dedi.

    erdoğan kıbrıs ile ilgili de ilk kez bu kadar sert bir çıkış yaparak 'istiyorlar ki kıbrıs'ı tamamen verin, hiç bir şeye karışmayın. dur bakalım orada o kadar şehit kanı var! neyi veriyorsun..."

    --- spoiler ---

    imdi...

    dil din
    * değerli arkadaşlarım, benim milletimin dili tektir.
    - ben ne tek dil dedim ne tek din dedim, hiç bir yerde benim böyle bir ifadem yoktur.
    - tek din dedim, dil değil din din.

    bedelli askerlik
    * şahsen, böyle bir sorumluluğun altına tayyip erdoğan olarak giremem. çünkü parası olan var, olmayan var. parası olan bastıracak parayı askerlikten kurtulacak. ee! parası olmayan da gidip askerlik yapacak.kimlerle görüştüysem ben, kenar köşedeki izbe yerlerdeki vatandaşım onlar hiç bu işe sıcak bakmıyor.e biz yola çıkarken kimsesizlerin kimi olarak çıktık.sessiz yığınların sesi olarak çıktık. o zaman sormamız lazım ona görede adımımızı atmamız lazım.
    - bedelli askerlik yasa tasarısının ayrıntılarına girmeden önce şu hususu da vurgulamak durumundayım. heyecanlanıyorsunuz biliyorum (gülüşmeler gülümsemelere cilveler) şu anda çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz, şöyle bu hafta içinde olmasa bile önümüzdeki hafta bu işi tamamlayıp hemen adımı atacağız ve bedelli askerlik ile ilgili inşallah yasayı çıkarmış olacağız.

    libya
    * nato libya'ya müdahale etmeli midir? böyle saçmalık olabilir mi yaw? nato:'nun ne işi var libya'da?
    - nato, libya'nın libya'lılara ait olduğunu tespit ve tescil için oraya girmelidir.

    füze kalkanı

    * topraklarımızın genelinde böyle bir şey düşünülüyorsa, zaten bu kesinlikle bize verilmeli, aksi takdirde böyle bir şeyin kabulü mümkün değil.
    - buranın komuta sisteminin tamamı ile nato'da olması gerektiğini söyledik.

    egemenlik
    * egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. bak yalan, koskoca bir yalan!
    - kayıtsız şartsız egemenlik kimindir? seçim konuşması yaparken miting alanındaki binlerce insana soruyor arada "allah" diyenlerin cılız sesi geliyor ama tayyip erdoğan düzeltiyor ve eliyle hayır işareti yaparak "milletindir" diye düzeltiyor ve kitleye dikte ettiriyor. (bu arada akp li seçmenin kararsız kalıp sessizliğe gömülmesi de ayrı bir ironi amk)

    one minute
    * “sayın peres benden yaşlısın. sesin çok yüksek çıkıyor. biliyorum ki sesinin bu kadar çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. benim sesim bu kadar çok yüksek çıkmayacak. bunu da böyle bilesin.

    öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum. ülkenizde başbakanlık yapmış 2 kişinin bana çok önemli lafları vardır. tankların üstünde filistin’e girdiği zaman, 'kendimi bir başka mutlu addediyorum' diyen başbakanlarınız var. tankların üzerine çıkıp da 'filistin'e girince kendimi mutlu addediyorum” diyen başbakanlarınız var.

    ve bana sayılar veriyorsunuz. ismini de veririm, belki merak edenleriniz vardır. şu zulme alkış tutanları da ayrıca kınıyorum. çünkü bu çocukları öldürenleri, bu insanları öldürenleri kalkıp da alkışlamak, öyle zannediyorum ki ayrı bir insanlık suçudur.”
    - her hangi bir şekilde ne musevi halkını ne de israil cumhurbaşkanı perez'i hedef almadım. benim tabi ki buradaki tavrım moderatöre olmuştur. toplantı moderatörüne karşı bir tepki ortaya koydum.

    ve daha niceleri

    benim bütün olan bitenden anladığım kıbrıs'ı harcayacaklar matmazel.
  • sert çıkışın yumuşak inişini bir kaç aya izleriz.
  • konu kıbrıs olunca tek çıkış bilirim o da 1974 de karaoğlan'ın yaptığı...

    çıkış da değil çıkartma, hem de öyle trişkadan lafla sözle 3g ile değil.

    havadan denizden paraşütlerle...

    askerdeyim o zaman akdoğan tank taburu , mağusa'ya yakın... kıbrıs'ın belli bir kısmı çok sever, belli kısmı nefret eder askerlerden, haksız da sayılmazlar ama sevenin de sevmeyeyenin de haklıdır sebepleri...

    neyse saklıbahçe mi, saklıkent mi ne var ören yeri, denizin kıyısında.
    ormanın içinden geçiyorsun, mesire alanı falan da var , her haftasonu atlıyoruz taksiye bizi oraya götürüyor. alıyoruz rakılarımızı köfteler etler falan keyif yapıyoruz aksam 6 ya kadar. sonra hop yine taksi gelip alıyor bizi akdoğan'a tank taburuna.

    bi ekip var konuyu uzatmayayım ehlikeyf nasıl keyifli tipler her haftasonu görüyoruz.
    bi gün gideyim konuşayım şunlarla dedim. asker olduğumu öğrenince sevindi, viskisinden ikram etti, famous mu ne viski bile değil ama sağolasun paylaşmaları yetti.

    herif uzun saçlı böyle fedon değil de, adı neydi, diğer yunan şarkıları söyleyen zayıf, uzun saçlı... ona benzeyen arkadaş... saçları kuyruk şeklinde toplayan yakışıklı bir abimiz anlayacağınız...

    yahu neden sevmezsiniz türk askerini ? diye sormuş bulundum hafif kafa düzelince... valla onu dedi sevmeyenlere sor, ben severim dedi.
    e sen neden seviyorsun deyince anlattı;

    74 de ben çocuktum, 6-7 yaşlarında babamın elini tutmuş ceketinin altına da kafamı sokmuş, baf da toprak bir top sahasında korkudan titriyordum. karşımızda 100 e yakın rum askeri, ellerinde mitralyözler.

    emir bekliyorlardı komutanlarından. emri vermek için bağırdığında kurma kollarını çekip öyle bıraktılar ki, korkudan babam kolunu boynuma sımsıkı doladı. az daha kendi beni öldürecekti.
    ateş emrinden saniyeler önce havadan uçak sesleri geldi, hiç unutmuyorum kafamı kaldırdığımda gök yüzünden kuş gibi insan yağıyordu.
    yavaş yavaş resmen bir sürü kafasında yuvarlak şeylerle minik minik bişeyler iniyordu yukarıdan.

    "tam o anda çekiliyoruz kaçın"
    diye bağırdı rütbelileri. bize dokunmadılar...
    hayatın en boktan anı ve en mutlu anı ne zamandır diye sorsalar o 6-7 yaşında yaşadığım bir kaç dakikayı söylerim heralde dedi.

    velhasıl ben nasıl sevmeyeyim türk askerini?
    ecevit'i?
    sevmeyenlerin de en az benim kadar haklı nedenleri vardır dedi, bir gün anlatırlarsa onlardan da onu dinlersin dedi...

    bunları niye anlattım ?
    öyle atıp tutmak asıp kesmek başkaaaaa,
    emri verip icraat yapmak başka...
  • (bkz: oooo cok sert)
  • tutmayın küçük enişteyi.
  • kıbrıslılar türkleri sevmiyor.onlar ne diye sorarsanız, türkiye'de yaşayanları sevmiyorlar.bugün referandum yapılsa yüzde doksanı türkiye'den ayrılmak ister.ayrıca onlara göre türk askeri orada işgalci.kıbrıs barış harekatı olmasa da onlar kendileri kurtulurmuş.anlayacağınız sayın sözlük kıbrıs bizi orada istemiyor.maaşlarını biz gönderiyoruz.ekonomik olarak destek oluyoruz ama adamlar bizi istemiyor.belki haklılar. yıllardır hiçbir devlet tarafından tanınmıyorlar.bizden ayrılınca avrupa birliği ve yatırım gelecek.
hesabın var mı? giriş yap