• ingiltere milli takımı 2018 dünya kupasında buna yakın bir sistem kullanıyor ve bence şu ana kadar başarılı olmalarında onlara yardımcı oldu.

    her üçlü defans oynayan takımda olduğu gibi savunma yaparken açık oynayan oyuncular bek görevi görüyor ve savunma anında takım 5+1+2+2 oynuyor.

    oyun içinde hücumda bariz üstünlük tanıyor, rakibi baskı altına alınca üçlü savunmanın ve ön liberonun düzgün dizilimi ile geride özellikle bek bölgesinde açık bırakmıyor. sağ sol stoper olarak defans yönü güçlü olan bekleri tercih etmek oyunu geriden kurmayı da bir hayli rahatlatır.

    sonuç olarak ingilterenin başarısına bağlı olarak önümüzdeki yıllarda daha çok tercih edilecek üçlü defans uygulaması olacaktır.
  • ingiltere'nin başarısının sırrı sistemleri ya da oynadıkları über ötesi uzay futbolu falan değildir. turnuva boyunca kendi seviyeleri kalitelerinde karşılaştığı 2 takım var toplam 5 maçta bunlardan biri zaten grupta birbirlerine yatmaktan bir hal oldukları belçika diğeri ise hakemle en iyi oyuncusu eksikken eledikleri kolombiya. yani sistem cidden etkili ve başarılı olabilecek bir sistem belki de ama bunun örneği şuan ki ingiltere milli futbol takımı değil.
hesabın var mı? giriş yap