• ne yazık ki bu zamana kadar uzun vadede yanılmamışlardır. kaynak mı?

    grafik amk

    mesela deyin ki bana 2016'daki dalgalanma gibi bir dalgalanma olup gerisingeri yükselme yaşanmayacak?

    yada deyin ki yarın ülkedeki üst düzey herhangi birisi bir açıklama yapmayacak ve dolar yine fırlamayacak?

    var mı bunun garantisi tosunum? yok.

    işte buna political instability diyor yabancılar. hakkında yazıyorlar çiziyorlar, teoriler üretiyorlar, felsefe kasıyorlar... onlar felsefe kasıyor da dolar'ın etkisi dönüp bizi kasıyor.

    peki aynı anda bist'in düşüp, dolar index'inin artıp, doların düşmesini nasıl açıklayabilirsiniz?

    açıklayamazsınız.

    not: yatırım tavsiyesi değil çünkü ekonomist değilim. ekonomiden az biraz anlıyorum çünkü beynim var.
  • bundan bir kaç ay öncesinde, dolar 2.9 civarı falan tabi o zamanlar, varımı yoğumu dolara yatırdığımda, "bu seviyeden dolar alınır mı amk?" diyen gerizekalılardan daha zeki olduklarına adım gibi eminim.
  • uzun vadede düşünen dolardan zarar etmez.
    milletin lafına göre dolar alandanda pek hayır beklemem. aç bak internet var analiz et. ona göre yatırım yap değil mi?
  • birkac ay sonra ilk entry'si olmayan baslik haline gelecek troll basligi.
  • amk malı türk ekonomisi ile ilgisi yok dış güçlerin oyunu diyor. ulan bu dış güçlerin oyunu niye bitek bizi vuruyor? dolar 2007 sonrası nasıl bütün dünyada dibi boyladıysa şuanda(1, 2 aylık periyod) trump sebebiyle dalgalanma yaşıyor. zaten dış güçler senle 5 ay oynayıp sonra oynamayı neden bıraksın aq.
    abd toparlanır dolardaki yükseliş devam eder merak etme. 3,88'den alan adam da zarar yapmaz kısa sürede 3,90 ve üzerine hayli hayli çıkar.
  • döviz alıp satarak kar etmek istiyorsan '' kur düşükken alır zirve gördüğün yerde satarsın '' kuralından bi haber olmalılar . hoş üç gün kaynağı belli olmayan sıcak para ile baskılandı diye dolar coşmuş yine bazıları sağa sola hava atmak ve akp ye prim yaptırmak derdinde. akıllı olan adam 3.88 den dolar almaz ama bugünün kurundan alabildiği kadar alır.

    referanduma şurda 2 ay var ve bugün düşüyor (!) dediğiniz dolar referandum haftasında 4 lira dan bir kuruş daha düşük seviyede olmayacak. hadi daha da tuhafını söyleyeyim referandumdan evet de çıksa hayır o kur bir süre daha da yükselecek . ( hayır çıkarsa bu yükseliş daha yüksek olur ).

    dolar'ın sene sonunda 3.88 den daha düşük olma olasılığı obama'nın tekrar abd başkanı olma olasılığı ile eşit.

    ve merak etmeyin bu entry silinmez .

    daha dün dünyanın en büyük yolcu gemisi şirketi kuşadasını güvenlik ve ülkedeki durum sebebiyle bu senenin cruiser'ların uğrayacağı limanlar listesinden çıkardı. neyin kafasındasınız. dolar düşmüş de daha da düşecekmiş de 3 liranın altıymış da. görürsem söylerim.

    ytd.
  • dolar almak 2-3 haftalık bir olay değildir, bu şekilde olaya bakan sadece dolarda değil hayatı boyunca herşeyde kaybeder. ya da şöyle denebilir, zaten kaybetmiştir de işte son şans denemelerini yapıyordur.

    kardeşim para varsa ve tl değer kaybeder diyorsan, altını kendine göre doldurabiliyorsan, git al dolarını koy yastıkaltına/bankaya/ydışına, sonra unut o parayı 3 sene, başkasının ipiyle kuyuya inip 2 hafta sonra mızmızlanma.

    tam tersine tl değerlenir diyorsan git tl faizine yatır bekle.

    2 hafta %5 değer kazanır oooo, 3 hafta %10 değer kaybeder oooo. böyle olmaz.
hesabın var mı? giriş yap