• kısa kes hoca dedirten makaledir.
    insan okuyacak onu.
  • ilk defa fetoşumun bir metnini baştan sona okuyup her kelimesini anladım. sözde türkçe yazılmış metinlerde en fazla 1 paragraf gidebiliyordum ki onda da anlamadığım kısımlar oluyordu. bir de ben osmanlı türkçesine ilgili ve elimden geldiğince osmanlı türkçesini öğrenmeye çalışan biriyim. gerçi onunki osmanlı arapçası sanıyorum* adam olsun, türkçesi de böyle anlaşılabilir olsun.

    fetullah efendinin yazdıkları, söyledikleri iyi güzel de onun ağzından çıkınca absürd oluyor. demokrasi, halkların kardeşliği, düşünce özgürlüğü, çağdaş ülkelerle bir olma isteği, tarafsızlık falan fistan bunlar elbet çok kıymetli ve güzel şeyler ama işte ne bileyim söyleyen de önemli yani.
  • egemen olan güncel demokrasinin bütün yumuşak noktalarını gıdıklamış durmuş. bilmeseniz demokrasi havarisi sanırsınız, bugün egemen hegomonya sosyalizm olaydı engelsten girer marx tan çıkardı hunharca.
  • seçimle gelip demokratik yoldan sapanları halk reddedecek umarım hayalını okuduğumuz makale.
  • gezi olaylari sirasinda cemaat medya organlarinin 'vurun daha olmediler' yaklasimi ile haber yapmasina ragmen, peaceful environmental protesters diyerek gezicilere selam caktigi makaledir.
  • vay be. cemaat meğer ne laik, ne demokratik, ne şeffaf, ne masum bir oluşummuş. bu yaşta bu ahlaksızlık çok enteresan.
  • "akp'nin liderleri şimdilerde kendilerine her demokratik eleştiriyi devlete saldırı olarak gösteriyorlar. her eleştirel sese düşman, hatta daha da vahimi hain muamelesi yapıp ülkeyi totaliter bir rejime doğru sürüklüyorlar."

    ne eleştirisi! ulan tüm ülkeyi yasadışı dinleyip, dinlediklerinle ya şantaj yaptın ya da delil olarak kullanarak mahkemelerde süründürdün, ne eleştirisi?

    bağımsız medya dediklerini açtığın mahkemelerin eyyamcısı olarak kullandın. bazı subayların eşleriyle grup yaptıklarını manşetlere taşıyacak kadar küçüldün. şimdi "demokrasi, bağımsız medya, peace :( " diyorsun.

    e siktir git bi zahmet. ne olduğun belli değil ihtiyar. niye amerika'da olduğun, niye ny times'ta makalen yayınlandığı, iplerinin kimin elinde olduğu belli değil.
  • yaran yorumlara sahiptir.
    "ı love turkey and its people.

    based on my personal experience and what ı learned through turkish and western media fethullah gulen is an advocate of democracy. he has always supported the democratization of turkey."

    yani diyor ki:
    "türkiye'yi ve insanlarını seviyorum.

    tecrübelerime ve türk ve batı medyasından öğrendiklerime göre fetullah gülen demokrasi avukatı. her zaman türkiye'deki demokrasileşmeyi desteklemişitr."

    ya bunu yazan cemaatten birisi ya da amerikalı biri taşak geçmiş. başka açıklaması yok.

    ek: başka bi tane daha asfsdgdh
    "mr. erdogan is the best example to see how power change a person 360 degrees." ama bunu türk yazmış zaten :)
  • artislik olsun diye geberene kadar arapça konuşan kimi zevatın işine geldiğinde güzeeeel güzel türkçe konuştuğunu gösteren yazı.

    yani neymiş; artis artis konuşuyorum anlaşılmaz cinsten, havalı duruyo gerizekalılar da dibimden ayrılmıyo dersin ama işine geldi mi de "türkçe olimpiyatları gümüş madalya !!!".

    f tipi hareketin gözyaşları.

    artislik olsun diye arapça kasıp g... sıkışınca türkçe'ye sarılanları göstermiştir. hayırdır lan ? derdini yine abidik gubidik anlataydın da anlamasaydık !!! daha iyi olurdu.

    sana ve ekibine zerre acımam. cehennemde yazlık/kışlık 4 mevsim odun diye cayır cayır yakacaklar oğlum hepinizi. haykıra haykıra boğazınız parçalanacak. zevkle izlenesi.
  • hoca'nın nam-ı değer pennsylvania sarumanı'nın müthiş edebi dili ve ingilizcesiyle kaleme aldığı çığır açan makale. bu açıklama ile dünyada taşlar yerinden oynamış, dolar hortlamış, borsa çökmüş, dünyada kıtlık baş göstermiş, fitne fücur yayılmış, fuhuş azmış, ülkeler birbirleriyle savaşın eşiğine gelmiştir. nyt'de uzun yazı yazmanın tek yolu vardır abd'nin piyonu olmak. bu zat ta bütün gerekli ve yeterli koşulları sağlamış maşallah. yani şakolarına tavsiyem çok fazla güç zehirlenmesine girmeyin.

    özet geçeyim isterseniz yazıyı:
    12 senedir ne güzel türkiye'nin ve türk halkının mına koyuyorduk akp ile güle oynaya.
    tüm kurumlara adamlarımızı sokuyor, tüm devlet ihalelerini alıyorduk. türkiye'nin en güzel arazileri bize yurt için, okul için tahsis ediliyordu. sınavlarda öyle film fırıldak çeviriyorduk ki, hizmetini ziktiklerim haricinde kimsenin devlete girme şansı olmuyordu. zaten başkası girse o şeytandı, müşrikti, gavurdu en kötü münafıktı. bu uğurda çalmak en büyük sevaptı.
    himmet vermeyenin sanatsal filmini çekiyor, güzel sesiyle hit parçalar yapıyorduk. himmet'i gelir vergisi gibi yasal bir ödeme haline getirmiştik. bakmayın o demokrasi nutuklarımıza, cemaatten olmayan ya da bize baş eğmeyen her türlü muhalif unsuru ihbar mektuplarıyla, cezalarla, davalarla elemine etmiştik. akp ile yediğimiz, içtiğimiz, çaldığımız ayrı gitmiyordu.
    ne olduysa 2012 yılında uzun adama bizim metresimiz olduğunu hatırlattık. ama uzun adam metresin kendisi değil bizim olduğumuzu hatırlattı diye devam eden amerika'ya ve ab'ye ağlayan, akp'yi şikayet eden akli melekelerini yitirmiş bir adamın hezeyanları.

    her zamanki mottomuz ile bitirelim.
    yiyin birbiriniz ete para vermeyin, zikin birbirinizi göte para vermeyin!

    (bkz: kafa ziken fetoş zırvaları)
hesabın var mı? giriş yap