• buradan izlenebilecek açıklama. "çocuğumun böyle bir tercih yapmasını istemezdim" diyerek sağ zihniyetin fikrini ve kafa yapısını özetlemiştir. sanki eşcinseller "yea ben artık eşcinsel olucam sıkıldım cinsiyetimden" diyor. sağ cahilliği işte. sağın muhalifi de şaşırtmıyor.
  • ayyy erkekleri mi zksem kadınları mı? hmm... kendi cinsiminkileri seçeyim de hayat boyu ayrımcılığa, nefrete maruz kalayım.
  • eşcinsel olmak bir tercih olmadığı için, tartışılması anlamsız bir açıklama.
  • sağcı zihniyet bunu bir "tercih" olarak gördükçe aynı zamanda bir "sapkınlık" olarak da görmeye devam edecektir.

    düşünsenize, bir genç 16 yaşlarına geliyor. üniversite tercihi yapar gibi tercih yapıyor.

    - hmmm yok bunu seçmeyeyim, ameliyat falan uğraşamam.
    - bunda dışkı problemi yaşarım.
    - bunda evlenip yuva kuramam.
    - tamam en uygunu bu, bunu seçiyorum.
  • çocuğunun eşcinsel olmasını istemeyen bir kadın açıklaması görüyorum burada. herkes çocuğunun gay lezbiyen olmasını istemek zorunda mı?
    asıl yobazlık bunu normal görmeye zorlayanlarda. ben de istemiyorum çocuğumun eşcinsel olmasını ne var yani?
  • pkk trollerinin beğenmediği açıklama.

    ben de çocuğumun eşcinsel olmasını istemem. sadece ben değil, türkiye'nin ezici çoğunluğu böyle. dünyada da farklı olduğunu düşünmüyorum. ancak bu, eşcinsel olanlara da düşmanlık yapacağım anlamına gelmiyor. onları da kendilerini tanımladığı şekilde kabul ederim. sonuçta kendi hayatları. yargılamak bize düşmez.

    bu açıklamayı beğenmeyenlerin, hdp'nin yoğun oy aldığı yerlere gidip oradaki insanlara "eşcinseller hakkında ne düşünüyorsunuz?" tarzında bir soru sormaları gerekiyor. cihangir'de, etiler'de lgbt'ci olmak kolay.
  • o değil de, partilerin içerisinde sosyolog, psikolog vs. yok mu merak ediyorum. yani ben parti lideri olsam mutlaka partiye ya da danışmanlarımdan bazılarını sosyolog ve psikologlardan seçerdim. onlar da kalkıp böyle saçmalama derdi en azından.

    edit: (bkz: #109709273)

    “şimdi eşcinsellik bir cinsel anormali midir? evet. normali bir insanın heteroseksüel olmasıdır.”

    bunu yazan vatandaş eşcinselliği cinsel anomali olarak sınıflandırmış da elinde bir kanıt ya da bir veri var mı? yok. kendisi uzman mı? sanmıyorum.

    bu kafa yapısındakilere böyle tipler de müstehak. ha meral ha tayyip hiç fark etmez hepsi aynı. yarın bir gün sandıkta meral oy isterse bu açıklamaları bile yeter oy vermemek için. nasıl olsa hepsi aynı kafada tayyip gitmiş gitmemiş önemsiz. kişiler değişir zaten bir şekilde ama zihniyet değişmez bu ülkede. örnek entry’de de görüldüğü gibi bu kafa yapısına böyleleri ideal zaten.
  • kadın haklı dedirten açıklamalardır.

    şimdi eşcinsellik bir cinsel anormali midir? evet. normali bir insanın heteroseksüel olmasıdır. bu iki kere iki kadar net. bakın sapkınlıktır, hayasızlıktır vs. demiyorum. o kişisel ahlaki normlarla alakalı bir durum. eşcinsellik dışında da birçok davranış kişilerin ahlaki normlarına göre sapıklıktır ya da değildir. bu da kimseyi ilgilendirmez.

    ancak bir insanın çocuğunun ya da torununun cinsel yönden anormal olmasını istememesi, bunu arzu etmemesi de en doğal insani güdüdür diye düşünüyorum. kendisi eşcinsel olmadığı halde çocuğunun eşcinsel olmasını isteyebilecek yahut çocuğu eşcinsel olursa bundan hiç rahatsızlık duymayacak insanların da psikolojisi ve gerçeklik algısı bozuktur. net. hiçbir şeyi düşünmesem çocuğumun çekeceği sıkıntıları ve yaşayacağı çevre baskısını düşünürüm ve bundan üzüntü duyarım.
  • meral akşeneri çok fazla sevmem lakin yaptığı açıklamaya neden kızıldığını anlamadım. çocuğunun, torununun böyle olmamasını istemiş ama her vatandaşın ne olursa olsun dövülmesine şiddet görmesine karşı olduğunu söylemiş. çok yerinde bir açıklama bence.
  • tercih demesi yanlış olmuş evet. ama bu açıklamadan nasıl bir yobazlık , ayrımcılık gördünüz anlamadım. bir hetero olarak lgbti dostu olduğumu entry’lerimde görebilirsiniz. ama evet çocuğumun eşcinsel olmasını istemem ben de. olursa her zaman destekçisiyim, sevgiyle kabul ederim o ayrı . ama yarısından fazlasının lanetli, sapık, cehennemlik olarak gördüğü , kabul etmediği , devletin olsun toplumun olsun ayrımcılığın her türlüsünün uygulandığı, yok sayıldığı, alay edildiği bir ülkede kim ister ki ? hangi anne ister?
hesabın var mı? giriş yap