• maalesef eğitim videoları ile robotik kursları ile olacak bir iş değil. bu iş sevda işi seversen öğreniyorsun, iyi yerlere geliyorsun.

    sevmezsen yapamıyorsun zaten. düşünüldüğü kadar personel açığı da zaten yok. uzmanlaşmış kişilere sektörde çok ihtiyaç var, o da min 5 10 yıllık tecrübe gerektiren, özel uzmanlık konuları içeren konular. bu uzmanlık konularını öğretecek eğitmen zaten çok zor bulunuyor, çoğu eğitmen her alanı sadece başlangıç seviyesinde biliyor. o başlangıç seviyesindeki konularla sektörde asgari ücrete iş bulamazsınız. eğitmenlerin çoğuna gerçek hayattan bir proje verin, o proje bitmez. bitse de her yeri patlak olur.

    şu an yapılacak en en güzel şey yazılımcı çıkartmaktan çok desteklenebildiği kadar startup'lar desteklenmeli. teknoparklar 10 milyon tl geliri olan şirketlerle dolu, onları bir kovun. 3 5 bin tl daha az kira vermek, personelinin 2bin tl sigortasını ödememek için teknoparkı işgal etmiş durumdalar. ve sayıları gerçek startuplardan, gerçekten paraya ihtiyaç duyan genç girişimcilerden çok daha fazla.

    edit:
    eleştiri olsun diye yazmadım yorumumu yazdım. böyle şeyleri destekleyelim, para ve odağımız inşaatlara gideceğine böyle şeylere gitsin.
  • umarım bana yazılmazlar dediğim gelişmedir.
    tanım : 3 yılda 1 milyon yazılımcı olacağı önermedir
  • yazılımcıya değil imama ihtiyacımız var. korona'dan ölürsek, yazılımcılar mı kaldıracak cenazemizi.
  • her ile üniversiteden farkı olmayacaktır.

    edit:
    mesleğin içerisinden biri olarak bunu yapmalarının sebebinin dijitalleşme sürecinde türkiyeye yardımcı olmak olduğunu düşünüyorum. ancak bu süreçte belirtilen platform üzerinden yetiştirilen yazılımcıların büyük çoğunluğunun katkısının olabileceğini düşünmüyorum.
    teşbihte hata olmasın diploması olmayanlar bu işi yapamaz gibi bir şey söylemiyorum. zira işi hak eden yapmalı diploması olan değil. ancak dijitalleşme kapsamında ihtiyaç duyulan yazılımcı bu yazılımcı değil.

    piyasada hali hazırda benzer şekilde platformlar ve eğitimler mevcut (bkz: udemy) (bkz: coursera)(bkz: linuxacademy) ve bunlar iyi kötü dünya çapında geçerliliği olan platformlar. ancak açık konuşmak gerekirse buradan alınan eğitimlerin işe alım sürecinde tercih sebebi olduğunu daha görmedim.

    hali hazırda zaten linked'in de zaten çok fazla yazılımcı türedi. örneğin elimizi sallasak veri bilimci. şu korona sürecinde gördükki regresyon yapmaktan öteye geçen neredeyse yoktu. işin komik tarafı bunu yapanlar arasında prof. ünvanı taşıyanlar da vardı. bakın 1 haftadır bu çizgi böyle gidiyor böyle dümdüz gider x gün sonra ayvayı yedik şeklinde grafikler gördük :) .

    dijitalleşme süreci desteklenmek isteniyorsa yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi start-up'lar desteklenmeli vaktinde açılan göstermelik üniversite bölümleri gibi göstermelik eğitimler verilmemeli.
  • asla olmamasi gereken program. arzi tavan yaptirip ucretleri tabana ceker.
    edit: nicelik degil nitelik istiyoruz.
  • 3 yilda 1 milyon yazilimci yurtdisina yerlesti diye okuyayazdim.
  • bir ara şeyini sallasan iktisatçıya denk geliyordu şimdi yazılımcıya denk gelecektir.
  • olması gereken başlık; 80 milyonluk ülkede 1 milyon yazılımcı yetiştirmek
  • evet 1 milyon kişi birer çocuk yapsa seneye 2 milyon yazılımcı
  • (bkz: oysa osmanlıcanın bizi uçurması gerekiyordu)
    ekleme: bu arada yazılımcı iyidir. keşke bu niyet daha önce oluşsaydı beyinlerde. hedef tutar-tutmaz umrumda değil.
hesabın var mı? giriş yap