• sahibinden.com'da satılan nokia 3310'dur. adam anasından babasından, varsa evladından utanmamış, nokia 3310 için 30 bin lira fiyat çekmiş. antika diyor, koleksiyon diyor 11-12 senelik telefon için.

    (ilan yayından kaldırılmış. ekran görüntüsünü almıştım.)

    http://tinypic.com/r/30vkgsg/8

    (http://www.sahibinden.com/…s-efsane-187733558/detay)

    bu maalesef bize has durumlardan biri. "nasıl olsa satacak enayi bulurum" mantığı...

    üşenmedim, ebay'de araştırdım. orada satılan en pahalı nokia 3310 şu: http://www.ebay.com/…ell_phones&hash=item3a8670ed50

    şimdi al fiyatı 121 dolar. bizimkiyse "bunca yıl elimde tuttum. illa ki birini çarparım" diyor.

    daha dün show haber'de gördüm. çocuk 129 liraya iphone 5s söylemiş, oyuncak telefonla armut gelmiş. baba da mağdur mağdur konuşuyor "insanı meyve sebze gönderip rencide ediyorlar bir de. en çok ona bozuldum" diyor. kardeşim armutla rencide olana kadar, bin beş yüz liralık telefonu 129 liraya alabileceğini düşünerek sen zaten kendini rencide etmişsin.

    yine dün adamın biri iphone üzerinden sömürü hesabı çıkarmış, sadece fabrikada çalışan işçi üzerinden iphone üzerinden edilen karı hesaplamıştı.

    nokia 3310'a 30 bin lira isteyen adam da, 129 liraya 1500 liralık aleti alacağını sanan adam da hep aynı zihniyetin ürünü kardeşim. emeğin, ederin, değerin bir anlamı yok. çarpan çarpana. halen neyi koparırsan yanına kar kalır mantığında hayatta kalmaya çalışıyor insanlar.

    iki ay önce bir taksiye binmiştim. her zaman 29 lira tutan yol 37 lira tuttu. "kardeş bu ne?" dedim. "ney ne?" dedi. elimle de taksimetreyi gösteriyorum, sanki lavuğa atom çarpıştırıcısı uzattım da soruyorum bu ne diye.

    - fazla yazmış bu.
    - ne demek fazla yazmış. ne yazıyorsa o?
    - kardeşim, her gün geldiğim yol. her gün 29 lira yazıyor da bugün nasıl 37 lira yazdı.
    - haa. abi bu arabanın tekerlekleri büyük biliyorsun cip ya (dacia'dan bahsediyor cip diye logan mıdır ne boktur) o yüzden fazla atıyor.
    - birader teker büyük olunca daha az devir yapar, tekerin küçük olması lazım daha fazla atması için.
    - ya ben seni mi dolandırıyorum abi?
    - ne yapıyorsan yapıyorsun, fazlasını vermiyorum. başına iş alma beni inada bindirip.
    - ya tamam tamam.

    bu qnet mi ne vardı bir ara? milleti fahiş fiyatlara piramit sistemine alıyorlardı, ondan sonra da göstermelik dandik bir saat veriyorlardı yok antika, yok bilmemne diye. millet baktı ki 7 ayda milyoner olamadı, o işler öyle kolay değil, başladılar sağda solda saatleri antika diye satmaya. kendilerine söylenen yalanları millete söyleyip paralarını çıkarmaya çalıştılar. örgütlenip, hak arama da yok, nasıl çarptılarsa, öyle çarpıp, kendi belini doğrultmaya çalışıyorsun.

    aah ah.
  • satan kişi altına "tam koloksiyonluk telefondur" yazarak, kendisi hakkında ipucu vermiştir.
  • 5000 tl vereyim ver diye mesaj attım kabul etmedi. adam malına güveniyor demek ki*
  • gizli bir örgütün şifreli ölüm emri ilanında adı geçen telefondur. fiyat 30.000 lira ve üstündeyse halka açık bir yerde kaza süsü verilmesi gerektiğini işaret eder. "sim kart takılmamış" ise seri numarası olmayan bir silah kullanılması gerektiğini gösterir. "koloksiyon" ise aşırı şifreli olmuş, çözemedim ben de onu.
  • bence tam keleksiyonluk telefondur.
  • anasini sikeyim ki bende de 3 yil kullanilmis 3310 var evde cocuklarima gosteririm diye sakliyordum. verin 3 00 lira satayim lan kimi sikiyorsunuz siz. piyasayi yukseltmeyin picler.
  • ilk çıktığında 150 milyon lira olan, yaklaşık 15 yıl sonra 5000'de 1'ine satılmaya çalışan telefon.

    satıcıya fiyatı yükseltmesi için mesaj attım. fiyatı artmadan ihtiyacı olan kapsın.
  • koleksiyon ürünü olabilmesi için jelatininden paketinden çıkmamış olması gerekir, bu arkadaş içini bile açmış. kısaca hani 30bin liraya laf etmiyorum, verdiği şey bile söylediği şey değil.
  • üzerine 2 bin lira daha konup iphone 3gs alınabilecek telefondur.
  • sim kart takılmamış ne lan? takılınca ne oluyor?
    tanım: at kafası ilanı.
hesabın var mı? giriş yap