• gerçekleşmesi halinde bizimkilerin yurtdışı çıkış harcını 10'a katlayarak dövizin yurt dışına çıkışını engelleyecekleri gelişmedir.

    ancak belge toplamamış ve vize almaya gidip gelmemiş oluruz.
  • turkiye'ye goreli demokratik donemler yasanirken dahi vize serbestligi verilmesi gundeme bile gelmemisken, fasizme dogru gittigi su gunlerde bu adimin atilmasi "bayram degil, seyran degil, enistem beni niye optu" dedirtmelidir.

    karsiliginda ne sozler veriliyor? ne aliniyor ne veriliyor? yillardir erdogan ile yanyana gorunmek dahi istemeyen merkel'in, tarihinin en karanlik gunlerinden gecerken turkiye'nin yollarini adeta asindirmasi , en ufak bir elestiri dahi getirmemesi nedendir?
  • oy için türk kimliği verilen suriyelilere karşı nasıl bir yaptırım getirileceğini merak ettiren uygulamadır. ee adam artık türk. kapına gelmiş. vize derdi yok. haydi alma bakalım.
  • güzel haber. kalkar evet.
  • avrupa'nın mültecileri ne kadar istemediğini gösterir. büyük ihtimalle brezilya, arjantin gibi ülkelerle olan 90 günlük vizesiz seyahat anlaşması gibi bir şey olacak. herhalde türklerden çok mültecilerin avrupa'nın kültürünü vesaire bozacağını düşündüler çünkü buna çok dikkat ediyorlar. eh hali hazırda zaten aday ülkeyiz, mantıklı bir anlaşma gibi gözükmüş kendilerine demek ki. ek olarak almanya'daki yoğun türk nüfusunun ülkenin yapısına herhangi bir zararı olmaması nedeniyle de kabul edilmiş gibi geliyor bana. çünkü almanya istemezse olmaz, kendi ülkelerinde zaten yeterince türk var ve demek ki büyük sorunlar çıkartmamış bu türkler, diğer ülkelerde bulunması da büyük sorunlar oluşturmayacak demek ki.
  • herkes multeci hukuku yardiriyordu birinciligi sozluge verdiler.
  • olumlu
  • ab ülkelerinden herhangibirine ne zaman vize almadan giderim ; vay be vizeleri kaldırmışlar derim.
  • mültecilere karşılık vize muafiyeti. ilginç ve ahlaksız bir teklif. iyi haber mi kötü haber mi bilemedim. belli ki bizim ahlaksızlar balıklama atlıyor.

    türklerin, avrupadaki imajı zaten her geçen gün kötüye gidiyor. türk diye bahsettikleri tipler genelde kaba saba barzo tipler. haktan, hukuktan, kuraldan anlamayan tipler. eğitimli, düzgün, bir avrupalıdan daha avrupalı türk vatandaşı görünce ağızları açık kalıyor. sen türk olamazsın diyen bile var. peki bu şartlar altında şu soruların cevabı var mı?

    avrupaya kaçak yollarla gitmek isteyen türk pasaportlu insanları nasıl engelleyecekler?

    türkiye o kadar mülteciyi ne yapacak? amaç sadece sorunu türkiye'ye itelemek mi?

    mültecilerin bir kısmına türk pasaport verildiğinde ne olacak ya da bu nasıl engellenecek?(güç için her şeyi deneyebilir bizimkiler)

    uçak fiyatları düşecek mi yoksa nasılsa vize de yok diye artıracaklar mı?

    parası olan insan için zaten farketmiyor, vizeyle boş yere uğraşmak istemeyen ve gereksiz para harcamamak isteyenler için, gezmeyi seven öğrenciler için iyi haber.

    ama sonucunda rezilleşen türkiye imajı daha da rezilleşecek gibi.. fırsatı değerlendiren kaçakları da sayarsak sonu tamamen kapıları kapatmaya bile gidebilir.

    bunların hepsi düşünülüyor mu, çözüm planı var mı yoksa referandum oyunları mı çok merak ediyorum. cevabı biliyorum ama yine de sorayım, dursun kenarda.
hesabın var mı? giriş yap