• ups'in kargoyu eksik adres olarak gösterip 24 haziran'dan beri kargoyu elinde bekletmesini içeren rezalettir. açacağım ilk başlığın rezalet başlığı olacağını hiç düşünmezdim ama beni bu noktaya getirdiler artık. kusurum varsa şimdiden özür diliyorum.

    21 haziran 2020 tarihinde gratisin sitesinden alışveriş yaptım. gratis kargo olarak upsi seçmiş, benim bundan haberim yoktu. adres bilgilerini eksiksiz girdim ve her insan evladı gibi kargoyu beklemeye başladım. 24 haziran'da, upsin kargo takip adresinde çağrı alındı uyarısı geldi ve aynı gün mahmutbey şubesine kargo gönderildi. tahmin edilen gönderim tarihi olarak 25 haziran gözüküyordu. iki gün boyunca kargo dağıtıma çıkarıldı uyarısı geldikten sonra benimle iletişime geçmeden durumu eksik adres olarak güncellemişler. sonra da bana kargonuzda özel durum oluştu bildirimi başlığı altında mail atmışlar. aldığım maile cevap olarak sokak adının farklı olabileceğiyle ilgili bir yazı yazıp adres bilgimi güncellemek istedim. evimin olduğu sokak neredeyse her yıl değişime uğruyor, cidden neden olduğunu bilmiyorum. ben de okuldan dolayı şu anda bulunduğum şehirde düzenli olarak yaşamıyorum. yanıtı attıktan sonra hemen bir e mail daha geldi, mailde paket takip işleminin yapılması için müşteri tecrübe merkezinin telefon numarası ve detaylı bilgi için de bir link bulunuyordu.

    ilk önce linke tıkladım, bildiğimiz kargo takip linki. kargo numarasını yazıp, kargonun nerede olduğunu göstermekten başka hiçbir işlevi yok. ardından, cep telefonumda kontörüm olmadığı için verdikleri numarayı ev telefonundan aradım ve bilgisayardan başka kimseye ulaşamadım. müşteri temsilcisine ulaşma konusunda kendime her zaman güvenirim. azimle ve sabırla bekler, hattın ucundaki insanın sesini illa ki duyarım. ancak burada gerçekten insan olmamalı ki, kimseye ulaşamadım. telefondaki botun iki tane işlevi vardı. birincisi tahmin edileceği üzere kargo takibi, ikincisi de adres değişikliği. bu iki işlevin olduğunu aynı anda öğrenemiyorsunuz, kargo takibi seçeneğini pas geçmeniz gerekiyor adres değişikliği diye bir seçenek olduğunu öğrenebilmek için.

    adres değişikliği istediğimde bot, adres değişikliği linkiniz telefonunuza mesaj olarak gönderilmiştir diyip kapadı. ben ev telefonu ? mesaj ? dafuq ? derken mesaj falan gelmediğini anlayıp tekrar aradım. bu sefer, gönderici veya alıcının telefon numarasının istendiği takip işlemine bastım. telefon numaramı tuşladım ama o da ne ? bot bu sefer telefon numaramla son 10 gün içinde bir işlem olmadığını söyleyerek yine kapadı. böyle olmayacak diyip başka bir telefondan aynı numarayı arattım ve adres değişikliği linkini telefon numarası doğrulaması falan olmadan aldım. linke tıkladığımda takip numarasını ve cep telefonumun son 4 hanesini yazarak doğrulama kodu istedim. bu sefer de doğrulama kodu gelmedi. o kadar sorumsuzlar ki telefonumu sisteme bile kaydetmemişler anlayacağınız.

    bu arada konuyu şikayetvara ilettim. sitede ups bölümü benim gibi mağdurlarla dolup taşmış, herkese aynı bot mesajlardan geliyor (evet hepsini okudum). tabi ki bana da aynı mesajdan geldi, takip numaramı yazdım ve hala cevap yok.

    şu sövüp saydığımız yurtiçi bile bana böyle bir kazık atmamıştı. kendileri tarafından doğrulanması gereken bir konu olduğunda aranmışlığım da vardır. beni bu saatten sonra yurtiçi fanboyu yaptın mutlu musun ups ? battın da haberimiz mi yok ups ? allah belanı versin ups.

    mevcut görselleri de buraya bırakıyorum

    görsel
    görsel
    görsel
hesabın var mı? giriş yap