• atlasjet'in world focus havayolları'ndan kiraladığı md-83 tipi tc-akm uçağının 49 yolcu ve 7 mürettebat ile kkk4203 istanbul-ısparta seferini yapmaktayken ısparta meydanına alçalma esnasında saat 01:36'da radar ve telsiz irtibatının kesilmesiyle başlayan arama nihayetinde enkazın az önce ısparta-keçiborlu'ya bağlı çukurören köyü yakınlarında bulunmasıyla birlikte hadisenin aldığı isimdir maalesef. kurtulan olup olmadığı hakkında bir açıklama yok.
  • kurtulanın olup olmadığın daha bilinmediği vahim kaza.. dü$en uçak 1994 yapımı md83 tipi bir yolcu uçağımı$. teknik özellikleri de $öyle..

    tescil i$areti: tc-akm.
    imalat numarası: 53185.
    imalat yılı: 1994.
    yolcu kapasitesi: 165.
    maksimum kalkı$ ağırlığı: 72 bin 500 kg.
    yakıt kapasitesi: 22 bin 650 kg.
    motor tipi: pratt&whitney jt8d-219.
    seyir hızı: 900 km/saat.
    menzili: 4 bin 850 km.
    kanat açıklığı: 32.87 metre.
    gövde uzunluğu: 45.06 metre.
  • maalesef 7 mürettebat ve 49 yolcudan kurtulan olmamıştır.

    http://www.hurriyet.com.tr/…71.asp?gid=180&sz=43666
  • cnn'e de dusmus uzucu haber. 56 kisinin kayip oldugu soylenmekte.
  • sivil havacılık genel müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre "ilginç" olarak betimlendirilen elim kaza.
    hava şartlarında bir olumsuzluk söz konusu değil ve pilot pisti gördüğünü söylemekte. piste 180 derece dönüşten sonra burdur gölünün üzerinden inişini gerçekleştirmesi gerekmekte. yani su hizasından daha yüksekte kalan bir düzlüğe girilecek. ancak atlasjet yetkilisinin canlı yayında, kaza mahali tespitinde bulunan helikopter pilotunun verdiği koordinatlar göz önüne alarak, tahmini bir haritayı gösterdiğinde olay gerçekten de ilginç bir hal alıyor.
    uçak harita nirengi alındığında, saat 9 yönünde hareket etmekteyken tam ters istikameti olan saat 6 yönüne inişe geçmek için dönüyor. bu aşamadan sonra pilot, pisti gördüğünü ve inişe hazır olduğunu söylüyor. bu ifadeden saniyeler sonra kuleyle bağlantısı kesiliyor. enkaz arama ekibindeki helikopter pilotunun enkazı gördüğü yere uçağın ulaşması için, uçağın, pisti gördükten sonra yeniden saat 9 yönüne dönmesi ve ilerlemesi gerekiyor.
    o zaman şöyle bir ihtimal oluşuyor.
    uçak pisti görmüş ve inişe hazır haldeyken bir teknik arıza ile karşılaşılıyor. pilotaj hatası olsa telsiz irtibatı düşmeden önce değil düştüğü anda kopardı? teknik arıza üzerine inişi erteleyen ve pisti geçen pilot yeniden inişe geçmek için geri dönüyor ve tekrar gölü altına almak üzereyken gölün saat 12 yönünde kalan dağlık alana uçak düşüyor.
    uçağın genç ve bakımlı olduğunu ve başka bir havayolu şirketinden sorti başına kiralandığını bildiren atlasjet yetkilisinin ifadesi göz önüne alındığında, nacizane tahminim uçağın bakımının yetersiz olduğu ve iniş esnasında bir arızayla karşılaşıldığı yönündedir. tahminimce, muhtemel arıza elektronik aksamla ilgili olabilir.
    uçağın, pilotun ve yolcuların neden böyle talihsiz bir kaza yaşadığının nedenleri ise aylar sonra sivil havacılık tarafından hazırlanan kaza inceleme ekibi tarafından bildirilecektir.
    şimdilik yapılabilecek tek şey merhumların yakınlarına sabır, merhumlara rahmet dilemektir.
  • tuncay doganer'in aciklamalarinda rahmetli pilotun kabahatinin olmadigi, ucagin kiralik oldugu, havanin ve sartlarin uygun oldugu belirtilmis.

    su kadar elim bir olayda bile "suc bizde degil"in uzerinde durmayin, su pis haberi duyanlarin ust uste sinirini oynatmayin lan.

    kazada hayatini kaybedenlere allah'tan rahmet, geride kalanlarina sabir ve bassagligi dilemektir yapilmasi gereken.

    isin teknik kismini, sorumlulari, yanlislari bulmaktir ceo'nun gorevi, ama ne zaman neyi nasil yapmasini da bilmek cok onemli.
  • ceo sanırım suc bizde degil demeden önce karakutuyu ve ucus datalarını alıp incelemiş.zira bazı ucak kazalarının asıl nedenleri aylarca sonra kamuoyuna bildirilir.
  • olay yerine ilk ulaşanlar arasında yer alan anadolu ajansı muhabiri hatice özdemir'in ne yazık ki izlenimlerini şu şekilde aktardığı olay: ''uçağın enkazına ulaştık. enkaz türbetepe'deki orman gözetleme kulesine yakın bir yerde. cesetler ortalıklarda görünüyor. eşyalar ve uçağın parçaları dağılmış vaziyette. uçağın ön ve arka tarafı parçalanmış. kanat uçları kırık, cesetler ve uçak parçaları geniş bir alana yayılmış. cesetlerin kimileri koltuklarla birlikte duruyor. jandarma ekipleri enkazı güvenlik çemberine almaya başladı. çevredeki köylerde yaşayan vatandaşlar da enkaz bölgesine geldi. jandarma, sivil vatandaşları enkaza yaklaştırmıyor. ilk gözlemlerime göre kazadan kurtulan yok. cesetler torbalara konulmaya başlandı.''
  • yolcuları karşılamak için havalimanında bulunan yakınlarının ,
    uçağı bulundukları yerden görebilecekleri kadar inişe yaklaşmış olmasına rağmen gerçekleşen uçak kazası
  • gece yarısı, perdeler sarartıp fırça yemeyelim diye dışarı sigara içmek için cıktığımda;
    -yüksek irtifada ki çok soğuk hava yüzünden yüzeyde birikecek buz katmanından ucaklar nasıl korunuyo, neden ağırlığı artıp düşmüyo..?? sorusunun kafamı kurcaladığı sıralarda gercekleşmiş olay.

    sabah duyunca dumur oldum.. şom aklımı..
hesabın var mı? giriş yap