• evet, benimde taze, nurtopu gibi; rezalet gibi bir rezaletim oldu bu paraya susamış şekilde her mecraya agresif reklamlar veren vampirler yüzünden. anlatayım da nasıl tür bir kan emici zihniyete sahipler siz de anlayın ve asla işiniz olmasın bu rezil insanlarla. zaten bu kadar agresif marketing politikası güden her firmaya ölümüne kılımdır kendimi bildim bileli.. bana her zaman alerjen ve ters etki yapar böyle her köşe başından karşına çıkan markalar.. eline hesap makinası alıp, laf kalabalığıyla ayak üstü dolandırmaya çalışan şark kurnazı semt esnaflarının kurumsalları olarak görürüm hep.. ama aradığım ürünü tesadüfen bunlarda görünce, ve diğer seçeneklere göre nispeten uygun fiyata bulunca ilk kez bir istisna yapıp siparişimi verdim.. parmaklarım kırılsaydı da vermeseydim.. neyse anlatayım..

    24 kasım pazar günü mobil uygulamasından ürünü buldum, banka kartı aracılığıyla siparişimi verdim.. kart bilgilerimi girdim, bankanın 3d secure sayfasına yönlendim telefonuma şifre geldi, şifreyi girip, siparişi tamamlayıp beklemeye koyuldum..

    sipariş üzerinden 5 gün geçtikten sonra geçen gün ofisteyken tamamen gayri ihtiyari bankanın mobil uygulamasına girip, dur bakayım neler harcamışım şu sıralar diye bakınırken, bir de ne göreyim.. yapmış olduğum trendyol alışverişinin hemen üst satırında, benim yapmış olduğum alışverişten 2 saat sonra 239 tl lık başka bir trendyol harcaması gözüküyor..!

    çok kısa bir düşünme sonrasında o gün alışverişten hemen sonra kartı cüzdanıma, cüzdanımı da cebime koyup yoğun bir çalışma temposuna girdiğimi, ve ertesi güne kadar cüzdana hiç dokunmadığımı, su götürmeyecek netlikte hatırladıktan sonra o işlemi benim yapmadığıma %100 olarak kanaat getirdim.. kaldı ki, diyelim birisi kart bilgilerimi girerek bu işlemi yaptı.. 3d secure işlemini nasıl atlatsın?.. ben çünkü yukarıda belirttiğim gibi 3d secure sonrası alışveriş yapabilmiştim. yani fiziki olarak biri kredi kartımın bilgilerini alıp 3d secure suz bir şekilde bu işlemi yapabildiyse bu yine onların güvenlik sorunu..!.. neyse..

    dediğim gibi, ev ahalisinden de emin olduktan sonra ben bu adi herifleri arayıp durumu izah ettim.. bankayı aramamı, konusu olan alışverişe dair provizyon numarasını alıp tekrar aramam gerektiğini, böylece o alışverişe dair takip başlatabileceklerini söylediler.. hemen bankayı da arayıp durumu izah ettim.. önce şüpheli işlemden dolayı kartı hemen kapatmayı önerdiler.. kartın, banka kartı olmasından, içerisinde fazla para olmadığından ve şu sıralar online olarak bazı işler için o kartı kullandığımdan dolayı kapatılmasını istemedim şimdilik.. başka bir harcama daha olursa biz sorumluluk kabul etmeyiz ama bilginiz olsun dediler.. ok dedim.. harcama kaleminin provizyon numarasını aldım.. bu vampirleri tekrar arayıp provizyonu verdim... kayıt oluşturuldu.. dediler ki; tamamdır.. biz size en acil şekilde mail veya telefon yoluyla dönüş yapacağız..

    yaklaşık 48 saat bekledikten sonra bugün tekrar aradım ve hayatım boyunca tüm çağrı merkezi tecrübelerim arasında açık ara en itici, en cahil, en ezbere konuşan bir kız açtı telefonu.. ama nasıl itici anlatamam.. diksiyon desen 0, konuya hakimiyet
    desen rezalet.. robot gibi ezberlediği şeyi tekrarlıyor sadece.. neyse..

    konuyu baştan bu morona tekrar anlattim.. sonra 2 gündür tarafıma hiçbir şekilde dönüş yapılmadığını, bunun çok ciddi bir konu olduğunu ve acilen tarafıma dönülmesi talebimi yineledim.. bu sistemden açtı buldu, biraz bakındı ve şunu söyledi.. "ürün bir kişiye yollanmış, o kişi ürünü teslim almış ve artık yapabilecek hiçbir şey yokmuş...!!!...

    eee diyorum, kim almış, ismi nedir, cismi nedir, adı sanı adresi nedir, ne zaman hangi kargo aracılığıyla almış.. 3d secure suz nasıl alabilmiş vs. diye.. "maalesef bu bilgileri sizinle paylaşamıyoruz bu bilgileri alabilmeniz için savcılığa başvurmanız gerekli" dedi..!!!...

    benim kartım aracılığıyla, tamamen benim bilgim dışında kendi siteleri üzerinden bir şekilde bir harcama yapılmış ve bu adi herifler bana diyor ki o ürünün teslimatı yapıldı, alan aldı satan sattı, daha ayrıntılı bilgi için savcılığa gidin biz size başka bir bilgi veremiyoruz diyor...!!!... inanılır gibi değil gerçekten...!..

    konuya hakim, daha önce benzeri bir şey başına gelmiş birisi, veya ne yapmam gerektiğine dair fikir verebilecek birilerinden bir şeyler duymak umuduyla, ve siz sözlükteki kardeşlerime bu kan emicilerden asla ama asla herhangi bir alışveriş yapmama tavsiyesiyle rezaleti noktalıyorum..

    umarım yazdıklarım ses getirir ve bir an önce mağduriyetim giderilir..

    allah binbir belanı versin trendyol.. umarım tez elden batarsınız..!
  • bankanıza başvurup chargeback süreci başlatabilirsiniz.
  • kardeşim geçmiş olsun. defaatle aramaya devam et müşteri hizmetlerini. aman ha, olabildiğince kibar ol, bu önemli. çağrı merkezi çalışanının gönlünü al mesela sizin de elinizde değil, ama ben mağdur oldum, eminim sıkıntımı tahmin edebilirsiniz, kendinizi yerime koyun öyle düşünün ve işlem başlatın, yetkililer dinliyorsa eğer, hukuki yollara başvurmak durumunda kalacağım gibi. sonra bilgilerini veremeseler de o kişiye ulaşmalarını söyle. eğer sipariş takip no falan bulursan en azından nereye gittiğini öğrenirsin, kargo firmasıyla aynı nezakette durumunu anlatıp görüşme sağlarsın.
    çok geçmiş olsun. 200-300 lira kimseyi batırmaz ama bu işin peşini sakın bırakma.
hesabın var mı? giriş yap