• ancak akp iktidarında gerçek olabilirdi, oldu da. zira olmayan yerli üretim uçağı seçim öncesinde yine göklere çıkarmayı başarmış olan tek parti akp idi. baktılar bu eyyamları halk çok beğeniyor, 24 km ray ile yurdu demir ağlarla döşediklerini iddia ettiler, ilki çok beğenilince, olmayan uçağı gökyüzüne çıkaranlar bu sefer olmayan rayları yeraltına indirdiler. oysa bakıyorsun karşılarına aldıkları, rakip gördükleri 1920'lerin iktidarı yılda ortalama 180 km ray döşemiş.

    şimdi birileri çıkıp diyecek ki "o zamanki raylarla bu zamankiler bir mi? her şey elektronik falan" o zaman ben de diyeceğim ki "be pezevenk, savaştan yeni çıkmış, parası olmayan, iş gücü olmayan, yorgun, bitkin, kafasını kaldırmaya çalışan türkiye cumhuriyeti ile bugünkü türkiye'yi kıyaslamasını biliyorsun ama!?"
  • (bkz: ören bayan)
  • ankara- eskişehir, konya-ankara hızlı tren hatları ve muratlı-tekirdağ konvansiyonel hattının türkiyenin içini dışını her yerini sınırlarını bile dolaşabileceğini düşünen malları ortaya çıkarmıştır. örülen ağlar evet 30 kmden fazladır; ama yurdu demir ağlarla da örmemiştir.

    burdurdan trenin akp zamanında kaldırıldığını bizzat ben biliyorum. denizli pamukkale ekspresi de açılacak bakalım bi ara. 4 5 yıldır da o kayıp görünmüyor bayadır. afyon izmir tren seferleri de artık söylememe gerek yok kimin zamanında iptal edilmiştir tahmin edebilirsiniz. yine bunlar sadece benim bildiklerim. haydar paşanın enveriyeye kadar 2 yıllığına kapatılması da içlerinde en komik olanı idi ki kalkıp üstüne kendini atatürkle karşılaştırıp yurdu demir ağlarla ördüklerini iddia ettiler.

    (bkz: ya sayı saymayı bilmiyor ya da hiç dayak yememiş)
  • halkı değil kendilerini kandırdıklarının beyanatı. yaptıklarını da görüyoruz.
    ankara - eskişehir hattındaki bütün viyadüklere dikkatlice bakın ve hızlı trene binmeyin !
  • vay babam vay. adamlar 10 senedir iktidar. 10 sene, hala 2-3 tren hatti acmayi is gosterebiliyorlar. 10 sene lan! turkiye cumhuriyeti tarihinin %11'i bu adamlarin iktidarinda, basari olarak tekirdag muratli diyorlar, ankara konya-eskisehir diyorlar. sonra bunun az oldugunu kendileri de farkedip "asil raylar yenilendi asil, onlari da saysak var ya aslinda, piuuuu, yuzlerce km, yurdu bastan basa orduk" diyorlar.
    sevgili arkadasim, bu hukumet'in raylari seve seve mi yeniledigini saniyorsun? "lan tabi oyle, sen de bok atmak icin salyalar saciyorsun agzindan" diyeceksin. o pamukovada olenler kim lan o zaman? neden öldü orada insanlar!?
  • ankara-sivas-erzincan yüksek hızlı tren hattı inşaatı hızla devam ediyor.

    eskişehir-istanbul yüksek hızlı tren hattı inşaatı devam ediyor.

    ankara-afyon-izmir yüksek hızlı tren hattı ihalesi yapıldı inşaatı başladı.

    bunların dışında hızlı tren konyadan da adanaya uzatılacak. hedefte antalya, erzurum ve trabzona uzatılması da var.

    bizim köyde 'yiğidi öldür ama hakkını teslim et' denen bir laf vardır ama sanırım her köyde söylenmiyor bu laf.

    hükümet eleştirilir elbet ama 'ulaştırma' alanında eleştirmek için gerçekten artniyetli ve at gözlüklü olmak gerekiyor.

    zaten akp'yi iktidar yapan da bu körükörüne eleştirilerdir.

    arkadaş, adam yapmış işte dünya kadar otoyol-duble yol-tren yolu ve hala da hızla devam ediyor.

    böyle giderse 2016 da ülkenin yarısı, 2023 te de ülkenin tamamı modern yollara kavuşacak.

    1 yıl sonra marmaray da açılacak, iki kıta su altından birbirine bağlanacak. hem lastikli araçlar hem de trenler için hat yapılacak.

    sen daha neyini eleştiriyorsun?

    bu arada izmir metrosu inşaatını da belediye başlattı ama onun da önemli kısmını ulaştırma bakanlığı bitirdi.

    ama sen çamur atmaya devam et.

    böyle muhalefet eminim en çok recep tayyip erdoğan'ın işine geliyordur.
  • bilip bilmedigi konularda ahkam kesip, kendince eline gecen her firsatta is yapan insanlari elestirip, guya bir is yaptigini dusunen, ezik, cahil insanlarin aramizda oldugunu gosteren ifadedir.
    arkadas, tamam dalga geciyorsun da, once bir arastir, ki eskisi gibi kutuphane, arsiv gezmene de gerek yok, muhtac oldugun kudret google da, arastir iki dakika oturdugun yerden de benim vaktimi bosa harcatma, olaylar olaylar soyle,

    1) 30 km diye kus beyninle dalga geciyorsun ya, o dalga gectigin adamlar, sen onundeki google a bile bakmaktan aciz iken, yuksek hizli tren sistemi yaptilar, 457 km si su an kullanimda, 591 km si yapim asamasinda
    2) http://hizlitren.tcdd.gov.tr/home/detail/?id=11 adresinde gorulecegi gibi, 1716 km hatlar ise etud asamasinda (proje hazirliyor birileri, sen tabii onundeki google a bile bakmaktan aciz oldugundan sanirsin ki, demiryolunu birileri bilgisayara komut verip pit diye ziciyor. once birileri gidip analizler, projeler hazirliyor, sonra fiyat cikartiliyor, sonra para bulunuyor, sonra ihalesi, insaasi o su bu su. cok karisik anlamazsin yani. sen ki daha onundeki google a bakip sunlari goremeyecek kadar beceriksizsin)
    3) yine o aklinca dalga gectigin insanlar baska ulkeler ile anlasmalar yapiyor, mesela etud asamasinda olan dogu ya gidecek tren hatti ileride cin den gelecek tren hattina baglanacak. cin ile cinin komsu ulkeleri arasinda anlasma yapildi tren hatti yapimi icin, yine baska bir ulke turmenistan arabistan a tren hatti yapimi icin anlasti, turkiye ise bu hatlarin avrupaya ulasmasi konusunda yapilan ve yapimi etud asamasinda olan tren hatlarini kullanacak. yine turkiye iran ve pakistan ile anlasmalar yaparak pakistan uzerinden -ki hindistan gibi onemli bir uretim ulkesine ulasmak demek- tren hatti projeleri yapmak icin calismalar yapiyor. (sen dersin ki anlasma anlasma hep laf, e be gulum, hep yapilani elestirirsin, hem planlari elestirirsin, senin aceleciligin nasil is yapildigini bilmediginden, hayatinda belki iki tuglayi ust ustuste koyup birsey yapamadigindan olmasin ?)

    velhasili kelam, yukaridaki bilgilerin isiginda, sadece 30 km degil, kat be kat fazlasidir. ayrica, sadece yurt sathinda degil, asya ve avrupa arasini demir aglarla orme projeleri oldugunu gozonune aldigimizda, dogru olmayan laf obecigidir '30 km ray ile yurdu demir ağlarla örmek'
hesabın var mı? giriş yap