• yeni alternatifler ortaya çıkmazsa muhtemelen akp ve chp arasında geçecek olan seçim.
    (bkz: tehlikeyi fark edip baslik parsellemek)
  • chp'nin bilmemkaçıncı kez melih gökçek'in karşısına aday olarak murat karayalçın'ı çıkaracağı seçimdir..
  • muhtemelen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili erken seçimleriyle birlikte yapılacaktır.
  • akpnin bu gidişle tekrardan iktidar olacağı seçimdir.
  • chp'nin izmir'de mutlak bir şekilde kökten değişiklikler yapması, kadroyu komple değiştirmesi gereken seçim. izmirliler kesinlikle aziz kocaoğlu'ndan memnun değil. daha da kötüsü akp'nin izmir'i alması durumunda ödenecek bedellerin ciddiyetini kavrayamıyor artık insanlar. çoğu uydurma, gereksiz ve yanlış olan akp vaatleri insanları etkilemeye başladı. eğer olurda seçimlere kadar mucizevi bir proje bitirilmez ve chp aptallık yapıp aynı kadroyla seçime girerse çok net söylüyorum;

    akp burayı alır.

    burayı alır ve bir daha dönüp arkasına bakmaz bile. laikliğin, hürriyetçiliğin, cumhuriyetçiliğin, halkçılığın, devrimciliğin ve milliyetçiliğin son büyük kalesi de düşer. akp'nin çekineceği, korkacağı hiçbir güçlü, çoğunluklu toplum kalmamış olur. 2011'deki seçimlerinde akp, chp'den izmir'de daha düşük oy almasına rağmen yandaşları gövde gösteri yaptı. o gövde gösterisini yapanların tipleri, attıkları sloganlar vs. kabus gibiydi. halihazırda uygulanmaya çalışılan içki yasaklarını ve internet sansürleri düşünürseniz bu son kalenin düşmesi durumunda nelerle karşılaşacağımızı az buçuk hayal edebilirsiniz sanırım. karaçarşaflı kadınlar, içki içenleri ve el ele gezenleri döven mahalleli, ramazanda iftara kadar hizmet vermeyen lokantalar, kapatılmış ve izole edilmiş bar ve içkili mekanlar, sansürleri ve faşizmi alkışlayan halk... bu bedelleri ödemeye hazır mısın izmir?

    düzenleme: gezi olayları sonrası akepe kendi ipini çekmiştir. izmir tüm ilçeleriyle chp'de...
  • mansur yavaş ankara'da yeniden aday olursa ankaralının tarihi bir fırsat yakalyacağı seçimler olacaktır.

    mhp'nin normalde genel seçimlerde yüzde 12-13 belediye seçimlerinde ise yüzde 5'ten fazla oy alamadığı ankara'da bir önceki seçimlerde yüzde 27 oy alarak ilk sinyalini vermişti. bu sefer akp muhtemelen veysel tiryaki'yi aday gösterecektir i.melih 'de buna karşılık bişiler yapacaktır elbet melih'in akp ile hesaplaşması, adayı mansur yavaş olması halinde mhp'ye (başka bir adayın zerre şansı olmaz devlet bahçeli kendi aday olsa yüzde 15ten fazla alamaz) ya da sağlam ankaralının kabul edebileceği murat karayalçın olmayan bir aday ile chp'ye ankara belediyesini getirebilir.
  • melih gökçek'in yine aynı gülümsemeyle seçimleri maalesef kazanacağı seçimdir.
  • muhtemelen bu tarihte gerçekleşmeyecek seçimlerdir. hükümet, hava koşulları ve ulaşım şartları nedeniyle seçimlerin mart yerine eylül veya ekimde yapılmasını istiyor. mhp'de bu konuda iktidara destek vereceğini belirtti. chp ise karşı çıktı.

    chp ret oyu verse bile, bu iki partinin oyu, referanduma gerek kalmaksızın anayasa değişikliği için yeterli olan 367'yi aştığı için muhtemelen anayasaya ek bir madde eklenerek, yerel seçimler 2013 sonbaharında yapılacaktır.
  • solcular için köye dönme vaktidir. şehir merkezlerinde defalarca denenmiş sloganla afişle sınırlı sayıda insana pasif şekilde ulaşmak yerine kahvede oturup çay içip dosta akrabaya anlatma zamanıdır. kazanılmış bir kasaba, kazanma mücadelesine girilebilmiş bir kasaba, ülke genelindeki beşyüzbinlerden büyüktür.
  • akp'nin bu sefer benden havasını alacağı seçim.
hesabın var mı? giriş yap