• beni akla hayale gelmeyecek saçma sapan tezlerle taksi kullanmanın daha mantıklı olduğuna ikna etmeye çalışan erkektir. lan korkuyorsun işte trafikten, ne eğip büküyorsun aynı konuyu?

    bir de ehliyeti alıp nüfus cüzdanı olarak kullananlar var. onlar da ayrı bir tez konusu.
  • benim bu, babamın bile elli yaşında ehliyeti oldu. ihtiyaç duymadım, ailemin arabası da yoktu onların da ihtiyacı olmadı, yürürdük biz. yürünemeyecek kadar uzaksa toplu taşımaya usulüyle binilir inilirdi. bir kere bile pişman olmadım, istanbul'dayım hatta oturduğum yere toplu taşıma bile çok az geliyor. toplu taşıma yoksa taksiye biniyorum, fakir bir aileden de gelmedim, param da var, çok rahat araba alabilecek imkanım da var, ehliyet alacak sağlık ve bilgim de. fakat ihtiyacım yok, bu kadar. ihtiyacım olmayan şeyi neden alayım? maddi kısmını geçtim, hem çevreye hem de psikolojime zarar verecek bir şeye çok ihtiyacım yoksa (örnek olarak çocuklu bir ailem yoksa) neden alayım ki.

    koala değil, gereksiz harcamadan ve lüksten kaçınan kendince haklı sebebi olup başkasına hesap vermek zorunda olmayan insandır.
  • benim bu." babamın hem kamyonu hem arabası var. ama gerek duymadım n'olmuş? istanbul'da trafikte zebil olacağıma mis gibi metrobüsle gider gelirim, metroya binerim, sana mı girdi? tam 30 yaşımda aldım şimdi beni nerene sokacaksın?"
    dedirten sorundur.
  • araba vardı da biz mi ehliyet almadık. lunaparta çarpışan arabalara binerken mi kullanıcam? bi tabii taşıt olmayınca gereksiz olan bir şeydir.
  • ben degilim bu, ama toplum refahi ve sagligi acisindan olmaliydim, turkiye'de kimlere kimler ehliyet veriyorlar yani.
    sanslisiniz ki orada degilim.*
hesabın var mı? giriş yap