• şark kurnazıdır. marketlerde 1,5 - 1,75 tl arasında satılan ayrandan 2-3 misli kar etmeye çalışarak keriz silkelemeye çalışır. yemeksepeti'nde çok sayıda var bunlardan. muhtemelen kendileri 1 -1,25 tl'ye falan alıyordur. böyle fahiş kar oranları olmamalı. bakkal, market de alıp satıp para kazanıyor sen de. senin ne özelliğin var da fahiş kar ediyorsun? ona da aynı toptancı getiriyor sana da.

    "lokantalar parayı içecekten kazanır" derlerdi de inanmazdım.

    serbest piyasa diyecekleri de eşekler kovalasın.
  • yemek sepetinde çok var bunlardan dediğine göre küçük işletmeden kasıt bir lokanta. ve sanırım başlığı açan kişi hiç küçük işletme olmamış kişidir. o, 300ml ayranı ayağına kadar karşıdan fırlatarak mı gönderdiler.
  • 2.5 euroya acik ayran satan restorantla ayni kafaya sahip isletmedir.

    yayik ayran gerci ama olsun, bi de 30 euroya 4 gözleme satan yerler var onlara hic girmeyeyim. sinek avliyorlar zaten.
  • en efsanesi paket serviste eve gelirken bakkaldan almaları.
  • küçük büyük fark etmez, eğer ayrana 3-4 lira para verince buraya başlık açacak kadar ölücüysen ayransız, içeceksiz alın kardeşim dedirten başlıktır.

    adamın kirası var, çalıştırdığı garsonu, şefi var, kasaya koyduğu adamı var, vergisi, stopajı, temizliği, faturası var bakkaldan aldığı fiyata satacak hali yok, istediği fiyata satar.

    aynı mantık, işletme büyük olup, ayranın içine fesleğen katınca 12-13 lirayı paşa paşa verip, "fesleğenli de çok güzel oluyor yavvv" diye şekil yapmayı da ihmal etmez bunu da belirteyim dedim.
  • (bkz: serbest piyasa)
    o beğenmediğin serbest piyasa, aynı zamanda gereksiz pahalıya satıyorsa da bu işletmenin cezalandırılmasını sağlayacaktır.

    sene 2018, markette 2tl olan şeyin restoranda 4tl olması tartışılıyor.
    (bkz: yeni türkiye)
  • (bkz: düşüyor mu böyle)
    ulan şu sözlükte atılan kazığı savunmak için can siperane uğraşan ne çok insan var. olm tamam zenginsiniz asfkjf. ama bir de şu var; hayatta tanığım zengin insanların hepsi parasının tam karşılığını isteyen insanlardı.
    önce serbest piyasa herkesin tuttuğunu siktiği yer değildir.
    öyle olsa rekabet kurulu niye var. ya da millet niye amerida da ab de rekabet ihlali cezaları ile karşılaşıyorlar. sorun türkiyede serbest piyasa düzgün çalışmıyor. türk insanın ruh hali de buna çok müsait değil. bu yüzden henüz olgunlaşmamış bir piyasayı kendi haline bırakmak sonunda piyasa işleyişinin kaybolmasına, ekonominin yapısının bozulmasına neden oluyor.
  • ayranı 4 lira olan işletmenin küçüğü büyüğü yoktur ki ayrana gelene kadar suyun 4-5 lira olma durumu var. bu çok daha vahim bir durum.
  • kıçını kaldır ve ayranını kendin al o zaman.

    yok ama içecek almayacağım diyemez bizim bu ezik tip anca gelir burada ağlar böyle.
  • yemegini alirken makul bir fiyatta icecegini de almayi beklemek yurdum insaninin gayet dogal hakkidir. git bakkal'dan al o zaman gibi bir mantik sacmaligin daniskasidir. gidip bakkaldan alinabilecek kadar basit birseyin restoranda bakkalin 3 kati fiyata satilmasini elestirmek gayet dogaldir.
hesabın var mı? giriş yap