• rutin güzergahlarımdan birinde gerçekleşmiş olması dolayısıyla bana, ölümün ne kadar yakın olduğunu hissettirmiş olan olaydır..
  • doğan haber ajansının geçtiği ilk haberlere göre iki kişinin yaralandığı patlama.
    edit: yaralı sayısı ikisi ağır toplam yedi kişi olarak düzeltilmiş.
    yine edit:ağır yaralılardan biri maalesef hayatını kaybetmiş.
    son edit:toplam yaralı sayısı 11 olarak açıklanmış.

    http://sondakika.milliyet.com.tr/…/son/sontur37.asp
  • umuyoruz ki istanbullular artik dogrudan kendilerini hedef alan saldirilara karsi tepkilerini demokratik yollardan gosterir. merak edilen bir diger husus ise, siddet sadece devletten geldigi zaman dilekce yazma salgisi calisan bir grup aydinin, gecen iki patlamada gosterdigi sessizligi bu sefer de surdurup surdurmeyecegidir.
    (bkz: 9 subat 2006 bayrampasa da meydana gelen patlama)
    (bkz: 13 subat 2006 bahcelievler patlamasi)
  • hayatimda bir kez bile gitmedigim ama simdi okurken ya gitseydim diye dertlendigim kocamustafapasa'da olan patlama olaylari, ki bir anda sinir stresten kurtadama donuseyazdim. neyse ki boyle bos bir entry yazarak sikintimi attim. ya tam o dakikada ben de orada olsaydim? dusunmek bile istemiyorum, bak tuylerim dikeliyor.
  • terör olayları insanların yalnızca adını duyduğu yerlerde gerçekleşirken, aynı insanların hayatlarını geçirdikleri yerlerde gerçekleştiği zaman kişiler üzerindeki etkileri artar.

    yani, istanbul'da yaşayan bir insan güneydoğu'daki bir bombalama olayında da ölenlere üzülür ama her gün geçtiği sokakta, her gün otobüse bindiği durakta bir olay olduğu zaman bundan daha fazla etkilenir.

    bu nedenledir ki hsbc binası bombalandığında ciddi bir korku havası yerleşmişti istanbul geneline uzunca bir süre, çünkü aşağı yukarı her istanbullunun geçtiği bir yerdi orası.

    bunları bilmek için alim olmak gerekir mi? gerekmez kanaatimce. bunları bilerek insanları taşlamamak için biraz empati gerekir mi? gerekir kanaatimce.
  • türkiyenin, dünyanın ve insanların ne hale geldiğini anlatan olaylardan bir diğeri, yazmak isterdim buraya. ama insan en başından beri hain bir varlıktı zaten. evrimini tamamlayamamış olanlar hala hain, hala zalim.

    en değer verdiğim insanlardan birinin çok yakınında olması nedeniyle belki beni normalden çok daha fazla etkileyen bir olaydır bu. elimizden koca mustafa paşa'da yaşayanlara geçmiş olsun, hayatını kaybedene de allah rahmet eylesin demekten başka şey gelir tabii ki, ama kimsenin getiresi de yok, bu da bir gerçek.
  • birilerinin oyunlarına alet olan, insan demek istemediğim zavallıların gerçekleştirdiği patlama.
  • çevremizdeki ve sözlükteki insan hakları savunucularının,ölen teröristler için üzülen bu hayvanların tek kelime yorum yapamadığı terör olayıdır.
    burada ölenler yaralananlar insan değil mi?
    sonra sağcılar saldırgan, sağcılar faşist, sağcılar adam öldürüyor.
    peki bu ne lan?
  • diyarbakirda yasanan olaylarin ardindan yasanan ve pkk nin ustlendigi saldiri....daha dune kadar diyarbakirdaki olaylari cozumsuzluk yuzunden cikiyor cocuklar oluyor diyenler ortada yok...pkk ya terorist orgutu diyemem diyenler ortada yok..peki ortada ne var 1 olu vatandasimiz ve 3 u agir 13 yarali ki hepsinin tek sucu o an orada olmalari..teror orgutu sempatizanlarinin elini sikip cesaretinizden dolayi kutluyorum diyen ve bunu ab uyum yasalari ile abd ye guvenerek yapan insanlarin bu milletin sabri tastigi zaman neler yapabilecegini hatirlamalari gerekmektedir..

    olen vatandasimiz o sirada simit satmakta olan bir amcaymis..bize ayrimcilik yapiliyor..tc yuzunden fakir kaldik diyenlerin alin teri ile simidini satarak para kazanmaya calismaktan baska bir gunahi olmayan bu insani ornek almalari ve dagda kursun sikarken degil ekmek parasini kazanmaya calisirken oldurulen bu vatandasimizin ailesine devletimizin sahip cikmasi en buyuk dilegim..
hesabın var mı? giriş yap