• şu günlerde böyle bir başlık açmak zorunda kaldığım için utanıyor ve özür diliyorum.
    istanbul'da pandemi hastanelerinin birinde hekim olarak görev yapmaktayım, günlerdir nasıl stres ve uykusuzluk halinde olduğumuzu az çok tahmin edersiniz. ancak hepsiburada'nın haftalardır yaptığı mobbing ve yıldırma politikaları emin olun pandemi kadar koymadı. durumumu defalarca anlatmama rağmen yardımcı olmadıkları gibi, hakkım olanı da alamıyorum. lafı fazla uzatmadan sadede geçiyorum ; 06.03.20 tarihinde toplamda kargo ücretiyle birlikte 8138.90 tl değerinde apple macbook air ıntel core i5 5200u 8gb 128gb ssd macos 13" taşınabilir bilgisayar mvfk2tu/a silver ürününü aldım. ürünün ilk kullanımımdan itibaren bariz bir şarj sorunu (şarjı muadillerine göre çok kısa gidiyordu) mevcuttu, bu sebepten dolayı hepsiburada ile iletişime geçerek yeni almış olduğum ürün için 12.03.20 tarihinde iade talebinde bulundum. bu süreden sonra hepsiburada iade sebebini hatalı yazmaktan tutun/ kargo kodunu vermemeye kadar bir sürü yıldırma politikası uyguladı. hepsinin kaydı mevcut. en başta aradığım müşteri temsilcisi arkadaş ürünün problemiyle ilgili eksik bilgi yazdığı için düzeltme talep ettim. bırakın düzeltmeyi 14.gün ancak yollayabildim ancak kargo kodu verdiler tarafıma. nihayet ürünü 14 iş günü içinde hepsiburada'ya iade istemiyle yolladım. hepsiburada ürünü, servis raporu almam gerektiğini iddia ederek tarafıma geri yolladı. oysa kanunda ilk 14 gün içinde makul kullanımla birlikte sebepsiz cayma hakkı mevcutken. ürün tekrar tarafıma gelince yetkili apple teknik servis olan koç sistem apple acıbadem/kadıköy şirketine ürünün arızasının tespiti amacıyla bıraktım. üründe pil sorunu tespit edildi ve tarafıma tutanak verildi. hepsiburada'ya ilgili tutanakla tekrar başvurduğum zaman ki bu süre zarfında da bir cevap alana kadar günlerce oyaladılar. günler sonra aldığım cevap şu oldu ; '' 867785758 numaralı apple macbook air ıntel core i5 5200u 8gb 128gb ssd macos 13" taşınabilir bilgisayar mvfk2tu/a silver ürün için göndermiş olduğunuz belge ile işlem sağlanamamaktadır.servisten iade veya değişim uygundur ibareli belge almanız gerekmektedir.farklı şekilde yardımcı olamıyoruz. ''
    yetkili apple teknik servisine bu durumu anlattığımda, kendilerinin iade ya da değişime uygundur ibaresinin yer aldığı bir prosedürlerinin olmadığı, arızayı açıkça yazdıklarını, iade/değişime uygundur gibi bir prosedürlerinin kesinlikle olmadığını ve ürünü aldığım şirketin ürünün arızalı olduğunu belirten formla birlikte iadeyi yapması gerektiğini tarafıma ilettiler. hepsiburada'ya tekrar bu konuyla alakalı başvuru yaptım ancak sonuçsuz kaldı.
    bu süreçte ne kadar yorduklarını anlatabilmem mümkün değil, sürekli talebiniz ilgili birime aktarıldı diyip dönmediklerinden tutun 2 gün önce çözüm merkezinden aradığını söyleyen sözüm ona yetkili arkadaş tarafından lakayt ve saygısız bir üslupla aranarak, konusmanın ortasında yüzüme telefon kapatmalarına kadar. inanın ben çok yoruldum, siz de bilin bunları. neyle karşılaşacağınızı tahmin edin.
    velhasıl, haftalardır bozuk ürünü iade edip hakkım olanı almaya çalışıyorum ve bu arada çok ağır stres altında çalışarak. tüketici hakem heyetine buraya yazmadan hemen önce başvurdum ancak, herkesin hepsiburada'nın nasıl bir şirket olduğunu, hakkım olanı hele ki böyle bir süreçteyken nasıl vermemek için mobbing uyguladığını, kullanmadığım bozuk ürünün 2.taksidini ödememe az kalmasını ve bu şirketin 3-5 kuruş için nasıl yıldırma politikası uyguladıklarını, uzak durulması gerektiğini herkes görsün. yılladır hepsiburada'ya harcadığım paranın miktarını bilmem, çok iyi müşterisiydim ancak beni şu süreçte böylesine yorup hakkımı yediler ya, hakkımı helal etmiyorum.
    okuyan herkese teşekkür ederim.
    ps: bugün doğum günümdü :(
    edit1: sosyal medya ekibi tarafından arandım az önce, sorunla alakalı yardımcı olacaklarını belirtip özür dilediler ancak kendilerine de söyledim zerre umudum yok, süreçle alakalı bir gelişme olursa güncelleyecegim.
    edit2: buraya yazdıktan sonra tarafıma kargo kodu gönderildi ürünü iade ettim ve 2 gün sonra hesabıma miktarı yatırdılar, sorunu çözdük teşekkür ederim eksi sözlük. hepsiburada mi? bir daha asla.
    ilgili ekler; apple teknik servis raporu alternatif.
    hepsiburadanın cevabı alternatif
  • eşi de aynı koşullarda uğraş veren sağlık çalışanı olan birisi olarak sizi çok iyi anlıyorum.

    olaya üründeki ayıp sebebiyle seçimlik hakların kullanılması ve cayma hakkının kullanılması şeklinde iki talep hakkından hangisinin kullanıldığına bakarak başlamak lazım. anladığım kadrıyla siz laptop u kullandıktan sonra arızalı olduunu tespit ettiniz ve iade etmek istediniz. 14 gün içinde cayma hakkınızı kullanabilirsiniz. kanımca, başvurmanız gereken yol bu olmalı. burada herhangi bir şekilde servis belgesi almanıza gerek yok. satıcı sizi bu yola sürükleyerek, sizin ayıp nedeniyle sözleşmeden dönme seçimlik hakkınızı kullanmışçasına aksiyon aldırtmış. yapmanız gereken ki 14 gün içinde böyle bir talebiniz olmuş, cayma hakkınızı kullandığınızı ispatlamanız. bu yeterli. terditli (aşamalı) bir talep olacak ise siz ayıp dolayısıyla sözleşmeden de dönebilirsiniz. burada herhangi bir ispat faaliyetine girmenize gerek yok. 6 ay içinde ürünün arızalı olduğunu belirtmeniz bile yasa gereğince yeterlidir. bu bir karinedir. satıcı malın ayıplı olmadığını ispat etmeye çalışacaktır. aşağıda ayrıntılı yasa hükümlerini de bırakıyorum. bu durumda hakem heyetine düzgün başvurmak önemli ancak bu başlığın da burada durması sorunu çözmede yardımcı olacaktır.

    - mesafeli satış sözleşmelerine ilişkin cayma hakkı (tkhk m. 48/4)şu şekilde düzenlenmiştir:
    "tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür. tüketici, cayma hakkı konusunda gerektiği şekilde bilgilendirilmezse, cayma hakkını kullanmak için on dört günlük süreyle bağlı değildir. her hâlükârda bu süre cayma süresinin bittiği tarihten itibaren bir yıl sonra sona erer. tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir"

    - tüketici kanunu'nun ispat yükü başlıklı 10. maddesinin ilk fıkrası şu şekilde:
    "(1) teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. bu durumdamalın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz." anlaşıldığı üzere, hakem heyetine gitmeniz durumda ispat yükü sizin üzerinizde olmayacak ve elinizdeki belgeler ile talebiniz kabul edilecektir.

    - ürün değeri 6 bin 920 türk lirası ile 10 bin 390 türk lirası arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetine başvurmanız gerekmektedir. yanlışlıkla ilçe tüketici hakem heyetine başvurmayın. bir an önce başvurun süreç yürüsün diyeceğim de şu an yasa gereği tüm süreler durmuş durumda.
  • böyle bir şeye sebep olup size bu kadar uzun bir yazdırdıkları için ben de merakıma yenik düşüp okuduğum, haliyle (sizinle alakalı olmayıp) değerli vaktimi çalmaya sebep oldukları için hepsiburada'ya hakkımı helal etmiyorum. geçmiş olsun
  • konu çözülmezse linkedin üzerinden üst düzey yöneticilere ulaşmanızı öneririm. yoğun dönemlerde problem çözemeyen müşteri hizmetleri personeli sizi bazen asla çözüme ulaştıramıyor.
  • hepsiburada.com'un doğru ve düzgün yaptığı herhangi bir işlem var mı acaba diye merak etmeme sebep olmuş rezalettir. bunu bilerek yapıyorlar ama. buna şark kurnazlığı derler, bir şekilde işi edepsizliğe vurarak milletin üzerinden haksız kazanç elde etmeyi huy edinmişler. kullanmayın kullandırtmayın.

    rezalet puanım: 9/10
  • hepsiburada tarafından 6899 tl dolandırılmam

    okuyabilirsiniz. geçmiş olsun.
  • bundan iki yıl kadar önce bir arkadaşım hepsiburada üzerinden aldığı telefon yüzünden tatil için bulundukları otelden sabahın 5 inde karakola çekilip tüm günlerini adliyede geçirmek zorunda kaldıklarını öğrendikten sonra 150 tl ti geçen ya da elektronik kategorisinden herhangi bir sipariş vermiyordum ama arada ufak tefek şeyler sipariş etmemde içimde hep şüphe vardı. yaklaşık bir ay kadar önce iki kutu bebekler için olan ıslak mendil sipariş verimiştim. sadece bir kutu teslim ettiler o sırada eşim evde olduğu için kargo alımı esnasında değil akşam fark ettim durumu. defalarca aradım defalarca kayıt açtırdım ama yaklaşık 65 tl min üzerine yattılar ve herhangi bir dönüş yapmadılar. kesinlikle hakkımı helal etmiyorum ve artık bedava dağıtıyoruz deseler tek bir ürünlerini almam. rezalet puanım 10/10
  • evet maalesef herkesinde dediği gibi eski hepsiburada şimdiki hepsiburada değil. o yüzden bu rezalete şaşırmamakla birlikte 10 üzerinden 10 veriyorum. bu arada alacağınız ürünü eğer amazon satıyorsa, şans verin arkadaşlar.
  • öncelikle geçmiş olsun. kucaklarına düşmüşsünüz.
    hep yazıyorum hepsiburada'nın umurunda değil bunlar.
    sorun çözmek gibi bi dertleri yok. malesef tek dertleri büyümek ve birine şirketi çakmak.
    aman rezil olduk falan diye düşünmüyorlar. şirket politikası uygun fiyata hizmet vermek ve çıkan sorunların çözümlerini zora koşup müşteriyi yıldırmak ve ucuz fiyatla tekrar çekmek.
    ben uygun fiyatlı umrumda olmayan şeyleri sorun çıkarsa sallamayacağım şeyleri hepsiburada'dan alıyorum. çünkü sorun çıkarsa biliyorum ki mahalle bakkalım daha çözüm odaklı bunlardan.
    yok kargodan rapor istemeler, yok zamana yaymalar, elimizden bişey gelmezler falan bunların ağzına pelesenk olmuş laflar.
    ya alışveriş yapmayacaksınız ya da olduğu gibi kabul edip öyle yapacaksınız.

    sorununuzun çözümü var, tüketici hakem heyeti. beeellki hepsiburada'da çözer bunlara gerek kalmadan ama pek sanmıyorum.
  • hakikaten rezalet. aslında böyle durumlarda manevi yıpranma için de bir tazminat ödemeliler. insanın psikolojisini çok bozuyor ona buna laf anlatmak. adam rapor da almış işte pil problemi olduğuna dair daha napsın acaba. gerçekten internet alışverişi büyük risk. üç kuruş fazla verip firmaların kendilerinden almak lazım.
hesabın var mı? giriş yap