• (bkz: 31 mart vakası)
    şaka bir yana, hastanenin hem de sağlık gibi bir konuda şahsın kişisel verilerini şahsın kendisine vermemesi, işi yokuşa sürmesi tam bir skandal.
  • olmayan rezalettir. burada bahsedilen test sonucunun verilmemesi değil, telefonda arayan birine verilmemesi.

    aklı başında hiçbir kurum test sonuçlarını telefonda kimliğini teyit edemediği birine vermez veya e-mail atmaz. aksi halde sağlık bilgileriniz sizin adınızı veren herkese dağıtılır bu da kvkk kapsamında hapis cezası ile yargılanmaya neden olabilecek bir suçtur.

    bununla ilgili mesela acıbadem grubu ve düzen laboratuvarları (ülkemizdeki en büyük lab. gruplarından) kayıt esnasında kullanabileceğiniz bir kullanıcı adı ve şifre verir bunlarla internetten rapor sonucunun çıktısını alırsınız. gene telefonda bilgi vermezler.
  • çalıştığım işyerinin yakınlarında gerçekleşmiş olan olay. rezalet midir? bilemem ama başlıkla duygusal bir bağ kurdum.
  • nefret söyleminde bulunmadan, düzeyli bir şekilde derdini anlattığı için dikkatimi çeken durumdur.

    özel hastanelerdeki olaylar için de sağlık bakanlığına şikayette bulunabilirsiniz, o konuda yanlış bilgilendirilmişsiniz.

    telefonda ancak doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz, o da sizi birebir tanıyorsa veya sizin olduğunuzdan emin olursa bilgi verir, başka hiç kimse sonuçlarınız, hastalığınız hakkında size bilgi veremez. ancak sonucunuz çıkmış veya çıkmamış denebilir.

    normal şartlarda sonuç gösterme randevusu alır ve hastaneye gidip doktorunuzla görüşürsünüz. şimdi normal zamanlarda değiliz, peki bu kişi sonucunu nasıl öğrenecek? hastanenin yeni giriş yapılmadan bu kişinin hastalığı hakkında bilgi alabilmesini organize etmesi gerekir.
hesabın var mı? giriş yap