• izmirde oynanan 1-1 biten mac. bu macla fenerbahce uefa'ya kalamamıs onun yerine malatya uefa'ya gidecektir. fenerbahce'ye başarılarının devamını dilerim.. *
  • kazanamama serisi* bitimiş ama rezillik bitmemiştir.
    (bkz: yayla cup)
    (bkz: avrupa fatihi fenerbahçe)
  • ayrıca unutulmamalıdır ki goztepenin ligden düseceği kesinlesmis bi takım oldugudur. yani bu maca amacsız bir sekilde cıkmıslardır. *
  • yeterince üzerinde durulmamış,fenerbahce'nin avrupa kupalarına bakış açısını net bir şekilde ortaya koyan maçtır.

    söz konusu maç ligin son maçıdır.göztepe'nin ligden düşmesi kesinleşmiştir ve alacağı 3 skorun hiç biri kendisi için bir fark arzetmeyecektir.fenerbahce ise sanırım 11 maçtır galip gelememiş bir halde olmasına rağmen,bu son maçı 1-0 kazanırsa uefa kupası'na gitmeye hak kazanacaktır.

    anlaşılan şu ki fb yönetimi futbolculara bu maçı kazanmamaları yönünde telkinde bulunmamış olması imkansızdır.zira her ne kadar fb takımı moralsiz olsa da,gerçekten uefa'ya gitmeyi istese bu maçı,hiç bir iddiası olmayan rakip karşısında kazanamaması mümkün değildir.maçta ilginç de bir an vardır.seyredenler hatırlar,fb'nin net bir penaltısının verilmediği dakikaya kadar sahteden oynuyormuş gibi yapan fb'li futbolcular,bu olay sonrası maçı tamamen bırakmışlardır.zira "penaltımız verilmedi ondan yenemedik" mazereti de ele geçmiştir.

    fb yönetimi son şampiyonluğu yaşadıkları sene avrupa'da oynamamaları sonucu yaşadıkları rahatlığı,hemen sene başında yaşanan avrupa hezimetlerinin takımda yarattığı çöküntüyü göz önüne almış ve net biçimde avrupa'da oynamak istememiş,bu sene şampiyonluğu kazanmak için bunun kendilerine avantaj olacağını düşünmüştür.zaten hiç bir yönetici de maç sonrası uefa'nın kaçması ile ilgili üzgün bir beyanda bulunmamıştır.bu anlayış her ne kadar mantıklı ve tutarlı olsa da,fb yönetiminin mantalitesini ve annenizin ligi lafının manası hakkında herkese bir fikir vermekte faydalıdır.

    bir not olarak,mustafa denizli'nin fb'nin başına geldiği ilk senede inter toto'ya katılmayı reddetmesi de hatırlatılmalıdır.
  • maci sattilar/saticaklar denilen, kume dusmesi kesinlesmis takimin onur mucadelesine sahne olmus mactir.fenerbahce tereyagindan kil cekecegini umarken karsisinda zorlu bir rakip bulmus ve bir puani zor almistir. fb, ligin son macindaki bu skorla ligi o sene altinci bitiren malatyasporun bir puan gerisinde yedincilikte kalmis, malatyaspor ise uefa biletini son macta kazanmis ve kume dusen renkdasi goztepeyi ebedi olarak kardes takim ilan etmistir.yonetim izmire gelip klube cicekler getirmis, takim kaptani ve bazi oyuncular duzenledikleri basin toplantisinda uefa'da goztepe icin de oynayacagiz demistir.

    goztepe mac satmaz; maca cikip elinden geleni yapar, yener, yenilir, kume duser, yukselir ama mac satmaz. fenerbahcenin de maclarini masa basinda kazandigini iddia edenlere iyi bir cevap olmustur ve bunu iddia edenlere soylenebilecek en guzel sozlerden biri de atasozleri ve deyimler sozlugunde bulunmaktadir:kisi kendinden bilir isi.
  • mactan sonra fenerbahceli futbolcularin neden maci birakmadiniz lan neden maca asildiniz diye uzerine yurudukleri goztepeli futbolcularin saskinligina tanik oldugum karsilasmadir. donemin teknik direktoru mac sonunda canli yayinda roportaj verirken arkasindan bagiranlara "niye birakalim yahu maci? siz ille de uefa'ya katilmak istiyorsaniz cikin yenin kendiniz.ille yenmeniz gerekiyodu da yenemeyince biz mi suclu olduk" demistir.
  • birisi kaba etinden sallamış, insan sallarken düşünür niye şerefsizlik ediyorum, küfür ettiriyorum kendime diye.
hesabın var mı? giriş yap