• van'ın özalp ilçesi'nde katledilen 33 köylü adına yapılmak istenen anıt.

    33 kurşun 33 can.

    "özalp ilçesi'nde 66 yıl önce 33 köylünün ölüm emrini veren orgeneral mustafa muğlalı'nın adının verildiği kışlanın karşısına, özalp belediyesi tarafından anıt yapıalcak.

    dtp'li belediye başkanı murat durmaz, çalışmaların sürdüğünü, 15 gün sonra anıta ait maketin tamamlanmasıyla özalp kaymakamlığı'ndan izin alıp inşaasına başlayacaklarını söyledi.

    başkan durmaz, bronzdan yapılacak anıtın içinin müze şeklinde tasarlandığını belirterek, "bir daha böyle bir katliam olmamamsı için bu anıt bir sembol olacak’’ dedi.

    20 kilometre uzaklıktan görülebilecek anıt, bir evin içinden çıkan tek kurşun şeklinde tasarlanıyor. 33 köylüyü simgeleyen ev şeklindeki anıtın tepe kısmında da tek kurşun şekli yer alacak.

    belediye başkanı durmaz, "anıtın içinde isteyen ziyaretçiler mum yakıp, anıtın dikili olduğu park alanına fidan dikebilecek. bir daha böyle bir katliam olmamamsı için bu anıt bir sembol olacak" dedi.

    özalp 3. hudut tabur komutanlığı kışlası'nın ismi türk silahklı kuvvetleri tarafından 2006 yılında 'orgeneral mustafa muğlalı kışlası' olarak değiştirilmişti.

    van'ın özalp ilçesi'nde 30 temmuz 1943 tarihinde, kaçakçılık suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 33 kişi, orgeneral muğlalı'nın emriyle kırsal bölgeye götürülmüş ve kafalarına kurşun sıkılarak öldürülmüştü. "

    http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=24899
  • (bkz: si u se güle)
    (bkz: 33 kurşun)
  • ellerindeki kana bakmadan, barış sözcüğünü ağızlarından düşürmeyenlerin anmak için değil germek için diktikleri bir anıt ki gerilim yaratma isteği anıtın konumlanmasından belli. bu anıtı buraya dikmekte sakınca görmeyecek kadar demokrat olduysa bu ülke, dtp genel merkez karşısına bingöl'de şehit edilen 33 askerimiz anısına, "33 şehit ve binlerce kurşun" anıtının dikilmesine de izin verecektir.
  • katliamcıları altmış küsur yılda kaç su yıkandıysa artık pirüpak olmuş isimleri caddelere kışlalara bulvarlara layık görülürken, katledilenlerin anısına iki taş üstüste koymanin bile tartışıldığı ülkeye bol gelen girişim.
  • yapılması geç bile kalınmış anıttır.

    devlet ulan bu, devlet. o devlet ki, bir orgenerali kafasına göre 33 kişinin idam emrini veriyor. ustelik 2006 yılında o generalin adı da kışlaya verilerek o general onurlandırılıyor.

    devletin bu senin. ya seni de bir gün toplayıp kurşuna dizerlerse... ama sen kürt değilsin ya, rahatsın değil mi... insanlık senden başkasına lazım değil çünkü. milleti kurşuna dizecekler, gıkını çıkarmayacaksın, sonra da işine gelince devletin yaptıklarını yasadışı terör örgütünün yaptıklarıyla karşılaştıracaksın.

    bak tekrar söylüyorum belki anlaman için. biri yasadışı örgüt ya...

    öteki devlet. vergini verdiğin devlet. seni koruması gereken devlet. uğruna çalıştığın devlet. yönetecekleri senin seçtiğin devlet. eğer o devlet mustafa muğlalı'nın arkasında 66 yıldır duruyorsa ve sen hala "neden" diye soramıyorsan, ben de sana "neden" diye sorarım. "neden oksijen tüketiyorsun be birader..."
  • bir cevaptır.

    (bkz: orgeneral mustafa muğlalı kışlası)

    bir katilin isminin kışlaya verilmesine itirazı olmayanların, bu eyleme hiddetlenmelerine verilecek tek bir cevap vardır:

    siktir git bi çay koy.
  • (bkz: x oldugunda y yapanlar z oldugunda nerdeler)

    anladığım kadarıyla, kürt milliyetçiliğinin 33 kurşun hadisesinden nemalanmaya çalışmasını eleştirebilmek için, kışlaya muğlalı'nın ismini eleştirmek gibi bir ön koşulu varmış. tamam eleştirdim gitti! peki bu eleştirel duruşum sizin, politically correct duruşunuza vuruş hakkı veriyor mu acaba?

    anıtı dikecek olanların pkk ile aramıza mesafe koyamayız diyerek "40 bin kürdü ölüme gönderdik, öcalan başta olmak üzere pkk'nın bir elin parmaklarını geçmeyen yöneticilerinin götünü kurtarmak için, daha bir o kadarını da heder ederiz" siyasetini güden bir zihniyet olduğunu düşünürseniz, bu adamların, şiddet ve öfke ateşinin korunu canlı tutabilmek için neden böyle anıtlara ihtiyacı olduğunu kestirebilirsiniz.

    iş köylü öldürmeye geldiyse, pkk da az masum değildir, öyle değil mi bu konuda. o zaman hani nerede kaldı politically correct duruşunuz.
hesabın var mı? giriş yap