• ahmet çakar'ın o tuhaf ve hastalıklı sesiyle "burnuma tuhaf kokular geliyor" dedirtesi bir soruşturmadır.

    niyeeeee?

    biiir:
    tebligat falan yokken nasıl böyle bir soruşturma yapılabilir?

    ikiiii:
    isa hakkında veya musa hakkında değil de sadece muhammed hakkında yapılıyorsa bu soruşturma, yani onun hakkındakiler dışındaki entryler dikkate alınmıyorsa, hepimizin özgürlüğünün eşit derecede kısıtlandığı bir laiklik anlayışının güvencesinde yaşamıyor muyuz?

    üüüç:
    bakın bu en ilginci. soruşturmanın "35" yazara yönelik olduğu bilgisini veren kim? yani, sözlüğün içinden gelen bir bilgi mi bu? nitekim yazarlara polis tek tek gidiyorsa, kendileri bilemez toplam kaç kişi olduklarını, di mi?
  • memleketimin ileri faşizm uygulamaları her geçen gün hız kazanıyorken bunları görmezden gelip her seferinde tekrar tekrar şaşırmak elbette anlamsız. belki de buraya geleceğini kimse beklemiyordu ama ayağımıza kadar gelmişken karşılamak da lazım, yanisi, şaşırmak doğru tepki değil (ama ilk akla geleni).

    bugün kapısına polis dayanan kişi olarak hem polisine/savcısına, hem pek alıngan müminlere, hem de içinde olduğu söylenen bir takım hacı hoculara pek kızgınım. tüm keyfimi kaçırdılar açıkçası. iletişim bilgilerimi paylaşıp bunu bana bildirmeye tenezzül etmeyen sözlük yönetimine de kızgınım. nerdeyse 10 yıllık hukukumuz var sözlükle, en azından bana bu kadarını borçlu oldukları gibi bir takım hezeyanlara kapılmışım. bir yazarın dediği gibi, sözlük yazarlarının hakikaten bir bok sineği kadar değeri yok sözlük gözünde demek ki.

    şu net, bu korkutma/yıldırma taktikleri pek işe yaramıyor/yaramayacak neticede. yapılması gereken şey belki bir sivil itaatsizlik duruşu başlatmak vs olacakken insanların bir takım otosansür mekanizmalarına girişmesi daha korkutucu (şaşırtıcı!) olanıydı gerçekten. sahalarda görmek istemediğimiz hareketlerdi hep bunlar yani, bize yakışmıyordu.

    her neyse, özet geçeyim,, sevmediğim, ağır soruşturulması gereken bir soruşturma.
    tetikte olalım.
  • amacına ulaşmış korkutma, sindirme hareketidir.

    her yazımı inanarak yazdım, her yazım benim bir parçamdır; onları silmem, kendi varlığımı silmem anlamına gelir. beni ben olduğum için suçlayacaksa bir yetkili(!) varsın suçlasın. yinede korkutuyor, keşke ''umurumda değil'' diyebilseydim.
  • öncelikle (bkz: şakaysa hiç komik değil ciddiyse çok komik)

    35 yazara değil de yazarların büyük çoğunluğuna uygulanması gerektigini düşünmeme sebep olan uygulamadır esasında..zira sözlük şöyle bir altı üstüne getirilip incelenirse,kıyıda köşede kalmış ne hakaretler,ne agır eleştiriler,ne tahriklerin olabileceği görülebilir,yazar kalmaz sözlükte,hapishanelerin ekşi sözlük yazarlarıyla dolmasına sebebiyet verecek, ''allah kurtarsın kardeş,sen kaçıncı nesildin,kimi tahrikten,neden düştün'' sorularına muhattab olmayı gerektirebilecek uygulamadır.bir de şu da görülüyor ki en tehlikelisi de bu,bilmem ne televizyonunda bilmem kimi başbakana çıkıp şikayet etmekle tehdit eden,''iki de çocugu var arkadasın, babalarını uzun süre göremezler yazık olur'' (bkz: ziya osman açıkel),diyen zihniyetin sözlükte yansımasını da göstermesi açısından akıllarda kalabilecek uygulama olmuştur.
  • konu hakkında sözlükten açıklama gelmemesi şaşırtıcı.
  • bu duruma tepki koyan bir aciklamanin hala yapilmamis olmasi ssg'nin ozgurluk savascisi degil siradan bir is adami oldugunun kanitidir.
  • sözlük, bizim kafamızda tasarladığımız özgürlükçü sözlük olsaydı, bu soruşturmaya tepkisini hz. muhammed başlığındaki tüm entry'leri muhammed bin abdullah başlığına taşıyarak verirdi. başka da bir şey söylemeye gerek yok bu konuda.
hesabın var mı? giriş yap