• polis , ögretmen ve hemşireler baş tacimiz ama gunde toplam 2 saat calisan din gorevlilerin maaslarini kismak gerekirken nasil olup eklendigini anlamadigim ek gösterge vaadi.
  • seçime doğru bazı meslek gruplarına vadedilen ek göstergedir.

    şu anda 3600 ek gösterge üzerinden özlük haklarına sahip olan kariyer mesleklerin göstergelerinde de artış yapılmasını gerektirir.

    imama 3600 verirsen müfettişe de hakettiğini vermen gerek.
  • 3600 yoksa oy da yok diyen, oyunu satışa çıkartan memurlar dökülmeye başlamış. daha kötüsüne layıksınız.
  • çökmüş sgk sisteminin üstüne gider ayak mum dikme çabasıdır. gerçekleşirse gelecek nesiller 70-75 yaşlarına kadar çalışmak durumunda kalır.
  • yanlış, 3600 vermezseniz oy yok diyoruz alsak da yine oy yok. hep biz mi kandırılacağız!
  • reis yeniden gündeme getirmiş , seçim yaklaştıkça tüm kozlarını çekecek belli oluyor.

    soğuk bir link
  • daha çok imamları ve imam hatip mezunu olup başka kurumlara geçenleri ilgilendiriyor. tıpkı daha önce maaşı düşük olana daha fazla oranda zam yapılması gibi. 2-3 soru yapıp kpss den 50 puanla atanan imam daha sonra başka kuruma geçerek kamuda istediği yere atanmış oldu. bu şekilde 90 bin imam ve din görevlisi alındı, yarısından fazlası başka kuruma geçti. diyanet süzgeç görevi gördü uzunca bir süre.

    diğer taraftan 96 puan alıp kadro açılmadığı için 2 senede yerleşemeyen birçok mühendis var. bırak 3600'ü adamlar 950 göstergeyi göremedi. mesela maden kazalarıyla gündemden düşmeyen ülkemizde merkezi yerleştirmede 2 yıldır maden mühendisi kadrosu açılmadı sanırım. onun yerine sürekli cenaze namazı için imam alındı, onlar da gittiler başka yerlere.

    hasbelkader bir şekilde atanmış memurların hakkıdır hakkı değildir tartışılır ama bunu veriyorsan da yüksek ek göstergeli branşların hakkını koruyacaksın. onlara da 4800-5000 civarı bir ek gösterge vermen gerek. yoksa kamuda iş huzurunu ve hakkaniyeti sağlayamazsın.

    bir diğer konu da 8 yıl ve 10 yılı dolduran memurlara torba yasa kapsamında derece verilmesi tasarruf tedbirleri kapsamında kaldırılmış olması. hani itibardan tasarruf olmuyordu? illa sizin itibarınız mı olması lazım tasarruf edilmemesi için?

    edit : sağlık çalışanları gibi başka meslek gruplarının da beklediğini hatırlatan suserlar var. biliyorum, emeklilik için babam da bekliyor hatta. ama işin gerçeği şu ki akp'nin bir önceki seçim vaadiydi bu ve sözlerinde durmadılar. şimdi seçimden önce yaparlarsa imamların yüzü suyu hürmetine yaparlar. yoksa sağlıkçıymış diğer memurlarmış umurlarında mı sizce? öyle olsa enflasyona ezdirmezlerdi zaten.
  • 5510 sayılı kanun kapsamında görev yapan memurlara artısı olmayacak düzenlemedir.genç memurlar emeklilik sürecinde çok mağdur olacaklar.
  • akp hükümetinin 4-5 yıllık seçim vaadidir. işin garibi her seçim aynı vaad fakat icraat yok.
  • 5434 sayılı kanuna göre çalışanların maaşlarını düşürecektir. emekli aylığını ve tazminatı ise artıracaktır.

    5510 sayılı kanuna göre çalışanların (ekim 2008 sonrası memuriyet girişi olanlar) ise maaşlarında ve emekliliklerinde herhangi bir şeyi değiştirmeyecektir.

    kısacası 3600 ek gösterge sadece 1979 altı doğumluların işine yarar. geriye kalanlar niye bu göstergeye geçmek için kendini paralıyor bilmiyorum. memur sendikaları adam olsalar 5510 sayılı kanunla uğraşırlar. bu ülkede emekli olup sürünerek yaşayacak bir nesil geliyor çünkü bu kanun değişmezse.

    edit: 1979 doğuma takılanlar olmuş. memuriyetten çok anlamam sadece 2008 öncesi memur olabileceklerin kabaca yaşını hesapladım ama erken başlayan bir çok kişi varmış. 5434 sayılı kanuna tabi olmanın yaşla ilgisi yok. 2008 öncesi memuriyete girmiş olmak yeterli.
hesabın var mı? giriş yap