• 2017 yılı mayıs ayında askere gidecek ve çok büyük ihtimalle içlerinde benim de olacağım sözlük yazarlarıdır. madem ilk entry'yi girdik biraz daha fazla bilgi verelim.

    bu celp döneminde gitmek isteyenlerin 15 şubat'a kadar sevk tehiri işlemlerini başlatmaları gerekiyor. aynı zamanda yaz dönemini kapsadığı için pek çok kişi hakkında fena şeyler söylüyor. kimileriyse tam tersi kışa nazaran daha avantajlı olduğunu söylüyor. eh, artık buna da hürgeneral rütbesindeki sözlükçüler karar versin.

    vakit yaklaştıkça güncellerim artık bu entry'yi, ee hadi o zaman ben mi yapayım'lar gelsin. şimdiden hepimize hayırlı olsun.

    edit: başvurumu yaptım, kesin olarak gidiyorum.

    edit2: 1-31 mart tarihleri arası sevk öncesi hazırlık işlemlerini halletmek için herhangi bir askerlik şubesine uğrayın.

    edit3: seçim ve sınıflandırma sonuçları 27 nisan 2017 10:30'dan sonra e-devlet üzerinden açıklanacak.

    edit4: ben kısa istememe rağmen uzun dönem çıktı. yedek subay, meslekçi, kkk, topçu, ankara-polatlı. bilgisi olan yeşillendirsin.
  • 2017 mayıs kpss gireceğimden dolayı aralarında olamayacağım askerlik dönemidir. 368. kd görünüyor ufukta.
  • "yazın sıcağında ne işin var?" minvalinde sorulara en çok maruz kalan/kalabilecek asker adaylarıdır. ve evet ben de varım gibi.. sanırım varım.. olmaya da bilirim ama.

    edit: resmen y.subay adayı olarak tecil bozduk hadi hayırlısı...

    edit 2: askerlik statülerini ve görev yerlerini 21 nisan saat 10:30 dan itibaren e-devletten öğrenebilecek sözlük yazarlarıdır. kaynak msb

    edit3: yeni bir duyuruyla askerlik statüleri ve görev yerlerinin açıklanması 27 nisana bırakılmıştır.
  • bu hafta itibari ile aralarına benim de katıldığım yazarlardır.
  • geçen hafta itibarı ile aralarında olduğum yazarlardır. erteleye erteleye 27 yaşına kadar geldik. artık kaçmanın maddi, manevi etkilerinden sıkıldım. evlilik geldi yaklaştı derken gidip işlemlerimi yaptırdım. şu saatten sonra ne olacaksa olsun.
  • benim de meslek kurasına tabi asteğmen olarak dahil olduğum zümre.

    polatlı topçu ve füze okulu, ankara

    jandarma ve sahil güvenlik akademisi, ankara
  • tüyo falan yok sana iki soruyorlar komando olmak istiyormusun?
    astek olmak istiyormusun?
    baska bir şey yok ,
    kendini kasma boşuna 365/1 $58
  • benim de aralarında olduğum güruhtur.

    yaktım gemileri sonunda, hem küçük bir tatil, hem de gitmişken orduya bir çeki-düzen verip gelicem. bana çok ihtiyaçları varmış öyle söylediler. *
  • bugün gidip sevk öncesi hazırlık işlemlerini hallettim. mayıs celbinde gidecek olanların 1-31 mart tarihleri arasında herhangi bir askerlik şubesine uğrayıp sevk öncesi hazırlık işlemlerini halletmeleri gerekiyor. ama tam olarak emin değilim, sanırım bunu daha önceden halletmiş olanların gitmesi gerekmiyor. siz yine de bir uğrayıp sorun, bu aralar yoğunluk yok bomboş zaten askerlik şubeleri.

    1 tane form doldurdum ve çeşitli sorular sordular. yedek subay olmak ister misiniz vb. ayrıca kadrolu öğretmen olduğum için ilçe milli eğitim müdürlüğünden alınmış ek-a belgesi istediler, bakanlığa bağlı bir okulda kadrolu öğretmen olduğumu ispatlamak için. ama ben öğretmen olarak değil kısa dönem yapmak istiyorum, bu nedenle ağustos ayına erteleme hakkımdan vazgeçtim.

    bir de ufaktan bir whatsapp grubu kurmaya başlamasak mı? yoksa henüz erken mi?

    edit: biraz evvel bir sözlükçüyle mesalaştık, bu bahsettiğim sevk öncesi hazırlık işlemleri tecil bozduranlar için geçerli değil. onların gitmesine gerek yok.
  • mezun olduktan sonra 2 senelik tecil hakkımın dolması sebebiyle gitmeye karar verdim. normal celp dönemim 2017 kasım ama hem kışın zorlanacağımı ve de yaptığım iş dönemini kaçıracağımı düşünerek tecili bozdurup erken gitmek istediğimi belirttim şubeye. tabi kışın zorlanacağımdan dedim de sadece üşütmeye dayalı hastalıkları düşündüm, yazın nasıl geçer en ufak fikrim yok. mart ayı içerisinde son bir sağlık muayenesinden geçeceğim, hepatit b virüsü taşıyıcısıyım, kan değerlerim normalin üzerinde ama ilk muayene de askerlik yapmayı engel teşkil edecek durum yoktur denildi. ana ocağından hiç ayrılmamış biri olarak her koşulda epey zorlanacağımı düşünüyorum, bir yandan bedelli başlığını takip ediyorum ama borçlanacağıma ne olacaksa olsun bitsin mantığındayım.
hesabın var mı? giriş yap