*

  • gerçekten en beğendiğim en favori yazıydı.
    favorilerimde işaretliydi ve okudukça değerlerimi, insanlığımı hatırlıyordum, geri istiyorum yoksa aynını bulup alıntılayıp ben yazacam.

    aveller afyonlu gibi sürekli saçma bkz veriyor.
    şu yazıyı bi bulun okuyun ergenler, böyle bir yazı niçin silinir insan merak etmez mi hiç???

    zorunlu edit ve alıntı

    "televizyon alkıştan yıkılıyor, mağdur ama mağrur ebru gündeş gözyaşlarını siliyor...

    gazetenin köşesinde bir haber, "konya'da kırk günlük bebek soğuktan donarak öldü"

    ebru gündeş acun'a "senin kocaman bir yüreğin var" diyor, alkışlar bu sefer daha şiddetli başlıyor.

    bebeğin öldüğü evin camı kırıkmış, naylonla kapatmışlar.

    acun, ebru gündeş'e "geçecek bu günler, biz senin yanındayız" diyor, alkışlar susmak bilmiyor, tüm türkiye tek yürek olmuş, acun ile ebru'nun gözleri yaşartan dayanışmasını izliyor.

    anne, gece bebeğini emzirmeye kalkmış, çocuğunu hareketsiz görünce de çığlık atmaya başlamış, komşular yetişmiş çığlıklara...

    televizyonda şarkılar söylenmeye devam ediyor, tüm hayalleri o yarışmayı kazanıp ebru gündeş gibi bir hayat yaşamak olan insanlar, ebru gündeş'in onları beğenmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. şarkılar bitince yine alkışlar başlıyor, programın yarısı alkışlarla geçiyor, herkes birbirini alkışlıyor.

    komşular diyor ki; "çok fakirlerdi, odun bulabilirlerse yakarlardı" odun bulabilmek ne demek gazete bunu yazmıyor.

    ebru gündeş alkışlanırken elini göğsüne koyup "eyvallah" hareketi yapıyor, yani "sizler alkışlarınızla benim kocamın suçsuzluğumu tasdiklediniz, unutmam bu desteğinizi" gibisinden teşekkür ediyor, aslında hepsi de ebru gündeş'in hayatını yaşamak isteyen seyircilere doğru.

    kocası askerdeymiş kadının, iki çocukla bırakmış bu virane evde karısını, adam askerde devlete hizmet ederken, devlet bir torba odun verememiş mi bu eve, hani akp kömür dağıtıp oy alıyordu, nerede kömür, hani odun, kırk günlük bebeğin cesedini mi yaksınlar diğer çocukları da ölmesin diye.

    o ses türkiye bitiyor. o ses olmak isteyen kişilerden biri eleniyor, veda ederken programa alkışlanıyor, herkeste bir burukluk, sms oyları da kurtarmamış belli. ceplerinden elli kuruş verip bir yarışmacıyı elenmekten kurtaramayan seyirciler çok üzgün ve mağdurlar, ama yine de alkışlıyorlar.

    sms'lerle kırk günlük bebeğin kırk yıllık kömür parasını toplayan acun programı kapatıyor, haftaya görüşürüz diyor, herkes alkışlıyor.

    konya'da kırk günlük bir bebeğin cenazesi kalkıyor. on bilemediniz on bir kişi cenaze namazını kılıp, kefenine sarılmış minicik bir çocuğu toprağın en dibine gömüyorlar, kimse alkışlamıyor.

    alkışlamayı bırakın ağlamıyor bile...."

    25.12.2013 08:43 ~ 26.12.2013 17:56
    stevemcqueen (bkz: @stevemcqueen)

    formata uygun olmaması nedeniyle*, içi boş saçma ama formata uygun bkz'lerden daha çok horlanmış içinde kanımca edebiyat, insanlık ve siyasi değer barındıran bir alıntıya sahip yoktan yere linç edilmiş entry.

    bu arada bu entry 2013 te en çok paylaşılan entry olma şerefine nail olmuştu diye hatırlıyorum ve ekşisözlük yönetimi bu istatistikleri her yerde gururla yayınlamıştı. avel mike ehrmantraut bu konudan bahsedince ancak bana anayın amına diye bkz verebilmiş. niçin peki sırf sözlükte tanımadığı insanlar şuku butonuna bassın diye. çok merak ediyorum aynı cümleyi ben gerçek hayatta kurduğumda karşıma geçip anayın amı diyebilir mi bu amın doğurduğu.

    formata uygunluk konusuna gelince "entryına" kelimesinde kesme işareti kullanmamın kelimenin özel isim olmaması nedeniyle yanlış olacağını düşünmekteyim, soru cümlesiyle başlık açılmayacağıyla ilgili bir formattan ise haberim yoktu.

    geç gelen edit:
    yazar ve entry döndü :) terbiyesize ise yekten bi dünya sövdüm ve entryını sildirdim.
  • (bkz: entray)
    (bkz: please try again)
  • (bkz: ipğone'dan entri yazxmanıun zorluğu) (bkz: belki de) (bkz: kim bilir) olsun.. yine de gelsin. tohumuna para mı saydık? açacağın başlığı sikeyim. git şimdi.
  • altında onlarca gerzek bakınız verilmiş başlığın muamması. iki şuku alıcaz diye soğuttunuz insanları sözlükten be yeter be.
    ha başlık saçma mı? evet. formata aykırı mı? evet. anlamak için aynştayn olmaya gerek yok, kapak yapçaz diye kıçınızı yırtmanıza gerek yok yani.
    merak edilen şey hiç saçma değil ama. çok anlamlı bir entry idi, akıbeti kötü olmuşsa üzülürüm.

    edit: muamma yeterli bir tanım olmamış, ispikçi kardeş de bkz'cı galiba. neyse. cevabını merak ettiğim soru. hadi rahat uyu. deveye de sor bakalım neresi doğruymuş?
  • sorgulamayan insan cahildir sorgulatmayan insan ise zalimdir
  • (bkz: aci yok rocky)
hesabın var mı? giriş yap