• recycling, recover ve reuse'dan oluşan çevre terimi.
  • reduce, reuse ve recycle'ı kast eden çevre düsturu: "atığı miktarca azalt (ör: daha az kağıt harca),
    yeniden kullan (ör: kağıdın arka yüzü boşsa oradan da yararlan) ve sonra atığın gerikazanılmasını sağla (ör: kağıdı gerikazanım kutularına at)."

    "r"ler hem hiyerarşik hem de kronolojik sıradadır: daha az atık yaratmak her zaman birincil önceliktir; atık olacak ürünün önce kullanılması gerekmektedir ki "yeniden" kullanılabilsin, ve benzeri.
  • bu kavramin daha iyi anlasilmasi için gerikazanim ne demektir iyi bilmek lazimdir. gerikazanim, kullanilmis bir ürünün fiziksel,kimyasal ya da (her ikisi de) islemlerden geçirilerek yeniden hammaddeye dönüstürülmesidir. bu durumda, bir yazisma kagidinin arka kismini da müsvedde olarak kullanmak yeniden kullanim'a girerken, kagidin kagit fabrikasinda yeniden kagit hamuru haline dönüstürüldükten sonra kagit haline getirilmesi gerikazanimdir. gerikazanim isi de belli bir miktarda çevresel etkiye sahip oldugu için, yeniden kullanim daha önceliklidir tabii ki. ama dogal olarak en basta "reduce" gelir: yani tüketimi azaltarak hem hammaddeleri koruyorsunuz hem de çevresel etkiyi minimuma indiriyorsunuz. herkes yapmali.
  • (bkz: ronaldo) (bkz: rivaldo) (bkz: ronaldinho)
  • ingilizce konuşulan ülkelerde, okullarda öğretilen temel becerileri tanımlamak için kullanılan kısaltma

    (bkz: reading)
    (bkz: writing)
    (bkz: arithmetic)

    günümüzde yerini yavaş yavaş 4c'ye bırakmaktadır

    (bkz: #37011865)
hesabın var mı? giriş yap