• sabah saatlerinde gerçekleşen olaydır. baştan canına bir zarar gelmediğini ve şuan özgür olduğunu söyleyim. buraya gelip bunun başlığını açmak hayatta aklıma gelmemişti ki günün bütün gerginliği bitirip, bir sözlüğe bakayım bari diyip buraya gelince; kaldırımın ortalayarak yürüyen kadın, instagram’da bin takipçisi olan kadın gibi abuk subuk gündem başlıklarını görünce dayanamadım.

    çünkü her gün gördüğüm bu tarz başlıklar bugünkü hassaslığımdan dolayı hiç de masum gelmedi aksine hayli ideolojik bu tür başlıkları açtıran düşünce yapıları.

    sabah altıda kadıköyün göbeğinden polis olduğunu söyleyen iki sivil tarafından sivil bir araca ifade vermesi gerektiği belirtilerek bindiriliyor. o vakit facebook’a yazıyor sivil bir araçla emniyete götürüldüğünü. 5 saat boyunca hiçbir karakolda izine rastlayamıyoruz. 13:30da ulaşıyoruz sonunda ve annem anlatıyor. kendisini alıp 5 saat boyunca kentte gezdiriyorlar bir ton taciz ve küfürle.saat altıda sokaktaysan aranıyorsun demektir deniyor o iki adam diyemeyeceğim yaratık tarafından. annem beni emniyete götürün diye yalvarıyor adeta. sürekli bağırıyor fakat tacize devam. kendini atmak için kapıyı açtığında frene bastıkları an çıkıp kaçıyor.

    ben polis olduklarına inanmıyorum bu bir.
    sizin, kadınları hedef aldığınız mavra yapmaya çalıştığınız, seks objesi haline getirdiğiniz, aşağılamaya çalıştığınız başlıklarınızdan da sıtkım sıyrıldı bu iki.

    en azından o mesela, kaldırımı ortalayarak yürüyen “kadın” değil “insan” olacak, instagram'da bin tane takipçisi olan “kadın” değil insan olacak. baştan pislik kokuyor başlıklarınız kaldırımın ortasından yürümenin kadın olmakla ne alakası olabilir. bi takım bozuklukların cinsiyete yüklenmesi bazen ne kadar da aşağılık bir durum.
    kendinizi kadın düşmanı olmaktan koruyun lütfen ve bu sözlüğü de.

    edit: suç duyurusunda bulunuldu, yetkililer ilgilendiği taktirde çok rahat bulunabilir mobeseler aracılığıyla.
  • sağlıklı ve hayatta olmasına sevindiğim kadın, tabii ruh sağlığı bir daha yerine gelir mi bilemem.
    konunun özü ise niyet okumayı bırakmak gerek, görüyoruz sapıklar niyet okumasının ardına sığınıyor, böyleyse şöyle yapmak hakkım, şöyleyse taciz etmek hakkım gibi.
    haliyle sapık olmayan insanlar niyet okumamalı...
  • savcılığa suç duyurusunda bulunuldu mu merak ediyorum.

    olayın gerçekleşme saatinden sonra, yol üzerindeki mobeseler incelenir, araç kontrol edilir, kimin üstüne kayıtlı olduğu falan saniyesinde bulunur.

    var mı böyle bir girişim?
  • "aklım almıyor bu nasıl bir şey" diyeceğim ama artık öylesi normalleştirildi ki, şaşırmak tam bir aptallık oluyor böyle olaylarda.

    umuyorum en kısa zamanda sorumlular yakalanır ve hak ettikleri cezayı alırlar. başlığı gündemde tutmak bu anlamda yararlı olacaktır. haydi sözlük; up!
  • bugün itibari ile ihd ile yapılan konuşmalar aracılığıyla henüz basına yansımayan ama benzeri vakaların sıklaştığını öğrendik. bizzat polis veya çeperindeki siviller tarafından üstelik.

    bana arjantin kayıplarını hatırlatıyor tüylerim ürperdi. faşizm ve diktatörlük asıl şuan başladı sanırım.

    ayrıca herkese mesajları için teşekkür ederim.
  • çok geçmiş olsun sevgili dostum.

    bu tip yaratıkları tabi ki layığı olduğu şekilde cezalandırmak lazım ama mevzu bahis hukuk sistemimiz anneni haksız konuma düşürmez inşallah. biliyorsun tecavüze uğrayanın o saatte dışarıda ne işi var diye düşünenlerin ve düşüncesini paylaşmaktan utanmayanların yaşadığı bir memlekette yaşıyoruz. ben buradan elimden geldiğince görgüm, bilgim yettiğince lanetliyorum. bu tatsız ve neticesinde ağır bir hadisenin umarım kalıcı travmatolojik etkileri olmaz olsada umarım çabuk atlatır. gönlümden geçen bu, ama şüphesiz ki kolay bir şey olmasa gerek bu. önce devlet sonrada allah belalarını verir inşallah. tekrardan geçmiş olsun.
hesabın var mı? giriş yap