• özet: 32 tl gelmesi gereken faturanın katakulli ile 300 tl gelmesi rezaleti.

    2018 yılında insan nasıl dolandırılır sorusuna cevap olacak rezalettir.

    yıllardır sabit hat kullanan annem geçen ay telefona ne ödediği belli olsun ve tasarruf etsin diye faturalı hatta geçmeye karar verdi. vodafone işini bilen esnaf 6 isimli 32 tl'lik tarifeyi kullanmaya başladı. kendisi asgari ücretle çalışan bir vatandaş olarak fatura aşımından korktuğu için internet bitiminde otomatik kesilen sistemi de aktif ettirdi. fatura aşımlarından korktuğu için ve teknoloji konusunda bilgisi yetersiz olduğu için nereye bastığına her zaman dikkat eder.

    ancak daha ilk faturası gelmeden 24 şubat 2018'de telefonuna gelen seri para çekimi mesajlarını görünce hemen vodafone'u arayıp durumu izah ediyor ve görevli call center çalışanı kendisine bir oyun servisine abone olduğunu belirtiyor. annem de böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylüyor ve hemen iptalini istiyor, telefondaki görevli iptalini yaptığını ve bir daha böyle bir çekim olmaması için de olası aboneliklere hattı kapattığını söylüyor. ancak dananın kuyruğu burada kopuyor.

    ilk çekilmeye başlanan meblağlar 1
    2

    ertesi gün 25 şubat 2018'den itibaren aynı servis hattan para çekmeye devam ediyor ve annemin vodafone'u defalarca aramasına rağmen kendisine hiçbir yere abone olmadığını ve muhtemelen hatalı mesajlar geldiğini söylüyorlar. kardeşim aboneliğin iptali için iptal mesajı da gönderiyor fakat böyle bir aboneliğiniz yoktur mesajı geliyor. (annem yanımda olmadığı için o mesajı daha sonra editleyeceğim)

    iptal işleminden sonra çekilmeye devam edilen meblağlar 1
    2
    3

    gördüğünüz gibi iptal işleminden sonra 2 mart'a kadar çekimler devam etdiyor ve fatura tam tamına kdv ve öiv hariç 284 tl'ye çıkıyor. 284 tl lik fatura çıkmaya devam etmeyeceğinin de garantisi yok.

    az evvel arayıp tekrar konuştuğum vodafone çalışanı songül hanım da aboneliğin ayın 24'ünde kapatıldığını benzer aboneliklere de engelleme konulduğunu söyledi. tüm çabalarımıza rağmen, gördüğünüz üzere 2 mart'a kadar çekim işlemleri devam etti. kendisine bunu belirtmeme rağmen şaka gibi bir cevapla yapacak bir şeyin olmadığını oyun servisiyle konuşmamı söyledi. bunu okuyacak yetkililer arzu ederlerse kayıtlı görüşmeleri dinleyip verdiğim bilgilerin doğruluğunu teyit edebilirler.

    ben hırsızlığın, ahlaksızlığın böylesini görmedim. bu operatörü kullanmayın kullandırtmayın. bu iş çözülür çözülmez tüm aboneliklerimizi iptal edip başka bir operatöre geçiş yapacağız.

    siz değerli sözlük sakinlerinin desteklerini bekliyorum, konuya vakıf hukukçu arkadaşlar varsa bir yeşil uzağınızdayım. şimdiden hepinize teşekkür ederim.

    edit: destek mesajlarınız için çok teşekkür ederim. gelişme oldukça editleyeceğim.

    edit:2 arkadaşlar dünden beri 50 kez vodafone ile telefonda görüştüm 50 defa aboneliğiniz yok dediler, parayı çeken firma aboneliğimin devam ettiğini söyledi yeni iptal etti. vodafone denen firma bu hırsızlara çanak tutuyor, insanların alın teriyle kazandığı 3 kuruşa göz dikiyor.

    edit3: arkadaşlar btk’ya gerekli şikayeti sslerle beraber oluşturdum. birçok yazar arkadaş bunu yapmamı önermişti. bakalım geri dönüş nasıl olacak.

    edit4: az önce vodafone genel merkezinden sabahattin bey aradı ve ilgili servis ücretinin faturadan silindiğini/düzeltildiğini söyledi. destek veren mesaj atan, önerilerde bulunan tüm sözlükçülere çok teşekkür ederim arkadaşlar. cansınız.
  • musterisinin agzini yakmakta ustune olmayan bir operatorun yedigi halttir. daha sundan bir iki ay once kendilerine sahte imzali taahhutname iptal ettirmek icin kirk takla atmistim. (bkz: vodafone/@the universe is a hologram) boyle bir seyi yapmayi ana merkezleri olan birlesik krallik'ta bir yerleri yemez tabii ki, burada da tutturabildiklerine.

    arkadasa tavsiyem vodafone'un global ve yerel ceo'larina olayi ingilizce olarak anlatan bir mail gondermesidir. hiyerarsinin ust kisimlari, alt kisimlar cozemedigi icin bireysel musteri sikayetiyle muhatap olmaktan pek hoslanmazlar zira.
  • turkcell, avea ve vodafone gibi gsm operatörlerinin her zamanki kurnazlıklarından birisidir.

    genelde istem dışı aboneliklere girersiniz ve paranız kesilir. daha sonra iptal edersiniz ve paranızı geri almak için kırk takla atarsınız. ya da 30 liralık tarifeniz için 30 tl yüklersiniz. yükler yüklemez tarifenizin yenilenmesi gerekirken, 3-5 lira başka bir şey için kesilir. dolayısıyla kalan tl tarifenizi yenilemeye yetmez. seve seve gider yeniden tl yüklersiniz.

    yukarıdaki arkadaşın yazdığı ise olayı bambaşka bir boyuta taşımak olmuş. vodafone türkiye'nin para iadesi yapması gerekiyor. umarım gereken yapılır.
  • rezalettir. bu operatörlerin en sevmediğim yanlarından biri de çoğu soruna ' bizim yapabileceğimiz birşey yok' demeleri. lan nasıl yok? senin hattındaki işlemlerden ptt mi sorumlu?
  • valla rezaleti okumadım ama 1 mart günü türkiyeye geldim, gelmeden önce de kontör yükleme olaylarını hallettim. şuan internete giremiyorum adam gibi. sosyal medya hiç yok zaten. ınstagram, facebook, twitter falan hiçbirisi yenileme yapmıyor. chrome üzerinden nete girebiliyorum, sadece bu. rezaletsin vodafone. yarın değiştiriyorım hattı. zaten üç ayda bir türkiyeye geliyorum, hiç çekemeyeceğim valla.
  • vodafone ve rezalet başlıkları hiç şaşırtmadı.
    dikkatsizlik ve her zaman ki gibi vodafonenin fırsatçılık yapmasıdır.
  • bu vodafone rezaletedemi sponsor oldu amk. vodofone ve rezalet kelimeleri hiç ayrılmıyor.
  • vodafone ve rezalet yanyana gelince durumun anlaşılması vodafone'nun ne kadar iyi bir firma olduğunun kanıtı. adamlar aynı tip rezalet konusunda uzman. oysa diğer operatörler her telden rezalet çıkarıyor.

    bazen diyorum ki: herhalde cem uzan hala bunların arka planda sahibi. gerçi telsim bunlardan daha iyiydi.
  • (bkz: vodafone pişmanlıktır.)

    ilgili yerlere gerekli şikayetler yapıldıktan sonra taahhüt vs dinlemeyip dönüş yapılana dek hattı kullanmamak ve farklı bir gsm operatöründen hat almak yapılacak en iyi şey gibi gözüküyor.
  • müşteri açık açık soyuluyor ve hiçbir müdahalede bulunulmuyor. sıkıntıyı çözebilirler. tek yapmaları gereken aldıkları ücretin hizmetini vermek.

    gsm operatörlerinin her zaman ki rezilliklerinden birisidir. paranla rezil olmak tabiri en çok bu sektöre yakışır. bunun gibilere yapılacak tek şey uğraşmak. hukuk alanında uzman kişiler yapılması gerekeni daha iyi bilirler. onlardan yardım alarak hakkınızı aramalısınız. gerçi hak aramak başlı başına bir suç, o başka bir başlığın konusu.
hesabın var mı? giriş yap