• toplanın, son zamanlarda sürekli açılan migros sanal market rezalet başlıklarından bir tane de ben açıyorum. daha doğrusu hizmet yokluğu sebebiyle açmak zorunda kalıyorum.

    işbu rezalet en yakın arkadaşlarımdan birinin annesinin başından geçmiş. olay izmir'de gerçekleşiyor. direkt onun lafları ile olayı aktarıyorum.

    "1 nisan 2020 saat 13.20'de, migros sanal market uygulamasından 400.59 tl tutarında sipariş verdim. sistem bana 4 nisan saat 14-16 arası için teslimat saati verdi. teslimat günü olan bugün ise saat 13.26'da gelen sms ile siparişin iptal bilgisi geldi. yani söz verdikleri saat aralığından yarım saat önce. verilen 4441044 numarasını aradım, aradım ama ulaşılamıyordu. son aramamda dakikalarca telefonda bekletildim. sonunda cevap veren çağrı merkezi temsilcisi neden iptal olduğunu bilmediğini, büyük olasılık istenilen bazı ürünler stokta yok ise iptal edilmiş olabileceğini söyledi. ücreti de 1-14 gün içinde iade edilir dendi. sosyal izolasyon nedeniyle evden çıkamadığım şu zamanda hem riske girdim hem de toplu alışveriş yapmak zorunda olduğum için çok yoruldum. sipariş tarihine göre kendimi ayarlamışken beni zor durumda bırakan markayı her mecradan şikayet ediyorum."

    şimdi migros'a "e arkadaş madem stoğun yok, neden sipariş vermeme izin veriyorsun?" diye sormam tuhaf mı? bu kadar basit bir sistem nasıl oturtulamaz ben anlamıyorum. ne zamandır burada başlıkları görüp şaşırıyordum. müşteri mağduriyeti sonrasında nedenini soracak bir yer bulmak için zorlanması da apayrı mevzu.

    görsel kanıtsız rezalet başlığı olmaz. kanıtları hemen aşağıya bırakıyorum

    bilgilendirme smsleri
    arama kayıtları
  • açılan başlıkla ilgisi yok ama ilk maske aratıyorsun çıkıyor, üstelik n95. sepete ekliyorsun, satınalmak istersen üyelik bilgileri çıkıyor. dolduruyorsun, sepet güncelleniyor dedikten sonra siliyor.

    bu arada üye olmuş, gerekli izinleri vermiş oluyorsun.
hesabın var mı? giriş yap