• 2012 yılından itibaren gerekli tüm kurumlara yazılı-online olarak başvurduk fakat halen daha içimize su serpilmedi. dedem ali dizdaroğlu 2012 yılında kırşehir-kayseri asfaltı, kındam mevkiinde karşıdan karşıya geçerken araba çarpması sonucunda hayatını kaybetti.çarpan araç olay yerini terketti ve kayıplara karıştı. fail, olay yerine aracının dikiz aynasını düşürmüş, yapılan araştırmalar sonucunda aracın marka model ve renk bilgilerine ulaşılmış fakat aracın sahibine ulaşılamadığı söylenmiştir. olay yerindeki mobese kameralarının o dakikada çekmediği ve aracı çeken yol üzerinde herhangi bir kamera bulunmadığı dosya tutanaklarına yazılmıştır. 2012 yılında dönemin emniyet müdürü olan `metin aşık'ın daha sonradan fetö soruşturması kapsamında adı geçen ve firari olan bir emniyet müdürü olduğunu öğrendik ve olayın biri veya birileri tarafından ısrarla kapatılmaya çalışıldığının farkına vardık. düşüncelerimizi destekleyen ispatlar yazının devamındadır.

    *************************
    en önemlisi edit : içişleri bakanlığna önerge verildi, prosedür gereği 2 ay içerisinde cevaplanması gerekiyormuş ve cevabı bekliyoruz.
    önemli üst edit : güzel şeyler oluyor! bir yazar arkadaş vasıtasıyla chp'li bir milletvekilimizin danışmanı telefon ile geri dönüş sağladı ve konu hakkında içişleri bakanlığına önerge verebileceklerini söyledi. dosya ve belgeler detaylı bir şekilden hazırlanıp yarın mail ile danışman kişiye ulaştırılacak.
    önemli üst edit 2 : ilgili danışmana mail yoluyla bilgi ve belgeler ulaştırılmıştır.
    2012 yılından itibaren bimer'e yazdığım son talebe aldığım cevap:
    son cevap
    ölüm haberi
    kanlı olay yeri fotoğrafı..
    bir arkadaşımız olayı kırşehir haber sitesine taşıdı

    *******
    --- cumhurbaşkanına mektup : 2012/4632 dava soruşturma numarasını belirterek, ekşi sözlükte bir kamu oyu oluşturulduğunu ve olayın açıklığa kavuşturulmasını talep ettiğiniz bir mektup yazmanız için link

    arkadaşlar lütfen aşağıda verdiğim mail adreslerine bu konu hakkında bilgilendirme mailleri atalım.
    tuncay özkan tuncay.ozkan@chp.org.tr
    özgür özel eczozgurozel@gmail.com
    veli ağbaba veliagbaba@hotmail.com
    kemal kılıçdaroğlu kemal.kilicdaroglu@chp.org.tr
    muharrem ince muharrem.ince@chp.org.tr

    süleyman soylu facebook iletişim : link

    sayfayı aşağı çektiğinizde mesaj atma platformunu göreceksiniz lütfen buradan da ulaşmasını sağlayalım.
    kemal kılıçtaroğlu mesaj atma platformu : link
    özgür özel mesaj atma platformu : link
    tuncay özkan mesaj atma platformu : link
    veli ağbaba mesaj atma platformu : link
    muharrem ince mesaj atma platformu :link

    site dışı bağlantı için : alparslan.turkyilmaz@gmail.com

    dedem laz ali adıyla kırşehir'de tanınan bir insandı. çayını çorbasını içmeyen insan kalmamıştır. cenazesine dahi bizim bilmediğimiz tanımadığımız okuttuğu meslek sahibi olmasına yardım ettiği bir sürü doktor öğretmen ve mühendis vardı. yokluk içinde olsa dahi insanlara cebindekinin tamamını verebilecek bir insandı. olay günü elinde iki ekmek , bir kutu dondurmayla evine gitmeye çalışırken araba çarpması sonucunda vefat etti ve dava 3 ayda bir komitenin toplanması olayla ilgili bilgilerin incelenmesi ve aileye haber verilmesi adı altında zaman aşımına bırakıldı. olay bu vefatından daha öte çünkü bu faili meçhul cinayetin biri veya birileri tarafından üzerinin kapatılmaya çalışıldığını düşünüyoruz.

    çarpan aracın olay yerine dikiz aynası düştü. dikiz aynasından arabanın model markasına kadar bulundu. 1996- 1999 model ,metalik sarı bej renkte mercedes marka bir araç. dava soruşturma numarası 2012/4632, olay günü kara yollarına ait çalışması gereken kameraların çalışmadığı söylendi. incelemeye gelen polisler civar yerdeki kameraları kontrol ettiğini fakat aracın bulunamadığını tespit etmiş. marketler ve dükkanlarda kullanılan kameralar ortalama 7 gün kayıt yapıyor ve siliniyor. olay olduktan 7 günden daha da fazla bir zaman dilimi geçtikten sonra polis kameraları kontrol etmeye gittiği için arabayla ilgili kayıt olmadığını bize aktarıyor.

    kazanın kayseri yolu üzerinde gerçekleşmesi üzerine çevre illerde gerek sanayide parça değişimi için giden bu model ve marka araçların tespiti gerekse park halinde bulunan araçların tespiti ve aranması için tarama başlatılmasını istiyoruz fakat buda yapılmıyor. daha sonradan çevre illerin emniyet müdürlüğüne "giriş-çıkış kameralarından bu tarz bir aracın geçip geçmediğinin bilgisini kırşehir il emniyet müdürlüğüyle paylaşılması." isteniyor. bu sırada bizim gerekli video ve belgelere ve faile ulaşma çabalarımızı gören polis farklı günlerde sert bir dille "siz kendi işinize bakın, biz hallediyoruz zaten!" deyip fırça çekiyor. bu birkaç kere oluyor.

    şimdi olayın rezalet boyutuna gelelim.
    kazanın gerçekleştiği tarih 29.09.2012
    bu tarihte ki kırşehir emniyet müdürü kim ona bakalım.
    web.archive.org üzeriden daha önceden ne olur ne olmaz diye aldığım 1.ekran görüntüsü burada metin aşık adlı kişinin emniyet müdürü olduğu görülüyor.
    aldığım ikinci ekran görüntüsü buradan aldığı eğitimler arasında cinayet ve olay yeri inceleme seminerini görüyoruz.

    burada metin aşık'ın fetö soruşturmasından firar ettiği ve her yerde arandığı yazıyor.
    ilgili haber

    aile olarak kendi aramızda olayın örtülmeye çalıştığını düşünüp bunu dillendiriyorduk. fakat dönemin emniyet müdürünün fetö soruşturmasına adının karıştırması şüphelerimizi destekledi.

    ben o olay yerini inceledim arkadaşlar. o eline aldığı ekmekler kana bulanmıştı. araba öyle bir hızla vurmuştu ki yolun arasında olan beton blok çatlamıştı. şuan bile yazarken o anı yaşıyorum. anneannem dondurmayı çok severdi ona aldığı kanlı dondurma kutusu gözümün önüne geliyor..
    anneannem o gün hafızasını kaybetti ve alzheimer teşhisi konuldu.
    cenaze günü "deden nerede gelmeyecek mi saat geç oldu." deyişi aklıma geliyor.
    cenaze yıkamaya girdiğimde o kafasının arkasındaki kırık kemiğinin üstüne kafasını nasıl oturduğu aklıma geliyor.
    ölü hali dahi güler gibiydi. hayatı boyunca da içi kan ağlasa da hep gülmüştü o güzel insan.

    evet vermiş olduğum adalet savaşı sonucunda ölen o güzel insan geri gelmeyecek ama hala bu vatandaş senin, benim, bizim aramızda elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. bir insan arabasıyla bir kediye dahi çarpsa vicdan yapıp onu veterinere götürür.çarptığın bir insan evladı. elinde iki ekmek olan, bir kutu dondurma ile karısının yanına gitmek için yola koyulan bir adam. hangi vicdanla vurdun ve kaçtın. hadi olayın ilk anıyla panik oldun ve böyle bir şey yaptın, bari ambulansı ara. trafik kazası olabilir bu doğal bir durum, bu kaza sonucunda da dedem ölmüş olabilirdi ama neden kaçıp gittin? nasıl oldu da bu olayın üstünü örtecek kadar insanlara baskı yapabildin?
    nasıl geceleri rahat uyudun?

    olay yerine arabanın dikiz aynası düşerken, arabanın modeline ve markasına kadar bulunurken bu insan nasıl bulunamaz? farz edelim ki olay yerindeki kameralar çalışmadı bu olay kayseri yolu üzerinde gerçekleşiyor kayseri yolu üzerinde bu aracı çeken hiçbir kamera yok muydu? hadi bu insan bulunamadı bu arabanın aynasını almak için hiç mi kimse, sanayiye gitmedi? yedek parçadan araba bulunmadı? yada araba terk mi edildi, neden terk edilmiş hali bulunmadı? biz olayı aydınlatmaya çalışırken polisler bizi neden sert bir dille farklı günlerde ikaz etti?

    edit1: sizden isteğim bu konuya yardımcı olabilecek yetkili birini bulmak adına bu başlığı sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanız. yetkili olabileceğini düşündüğünüz kişilere ulaştırmanız. şimdiden gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ediyorum.

    edit 2 :bir arkadaş o bölgede ve o saatte bulunan telefonların bulunabileceğini gezi parkı eylemlerinde bu şekilde bir veriye ulaşılıp sorgulama yapılabileceğini söyledi fakat olayın üstünün kapatılmaya çalışması sebebiyle ilgili bütün taleplerimizin sümen altı edildiği gibi bunun da sümen altı edileceğini düşünüyorum fakat araştırıp gerekli talebi oluşturacağım.

    edit 3 : başka bir arkadaş birkaç yayın kuruluşlarına ulaştıracağını söyledi.

    edit 4 : bir çok yazar arkadaş müge anlı'ya başvurulmasının doğru olacağını söylemiş ikinci edit'te söylediğim gibi olayın üstünün kapatılmaya çalışılma ihtimali yüksek olduğu ve siyasi bir ayağının olma ihtimalinin yüksek olduğu için bu sorumluluğu müge anlı ve ekibi de almak istemeyecektir.

    edit 5 : bir yazar olayı kırşehir'de ki bir gurbetçinin yapmış olma ihtimalini dile getirdi ve geriye yönelik gümrük mobeselerinin taranması için tanıdığı gümrük çalışanı arkadaşlarına konuyla ilgili başvuracağını belirtti.
  • müge anlı'da daha hızlı çözülebilecek olay sanki..

    allah rahmet eylesin.. dedenin fetoculerle ne ilgisi var ki o kısmını anlayamadim.. yaşlı, evine ekmek götüren bire adamcağız.. neden olayın üzeri kapatılmaya çalışılmış..

    edit: kazayı yapan kişinin fetoculerle ilgili olduğu düşünülüyormus.. inşallah bir çözüm bulunur..
  • araştırılması gereken hadise.
  • müge anlı konusunda diğer yazarların haklı olduğu olay. özellikle üzerinden bir miktar zaman geçen mevzularda polis kılını kıpırdatmıyor. iş şaklabanlara kalıyor. ama öyle ya da böyle olayın çözüme kavuşma ihtimali gündeme geliyor.

    not: ciddiyim.
  • bariz şekilde ihmaller zinciri sonucu çarpıp kaçan katil bulunamamış, veya bulunmak istenmemiş. arabanın dikiz aynası ortadayken nasıl bulamamışlar? bu aracı kırşehir gibi küçücük bir şehirde nasıl bulamamışlar? şehirler arası yoldaysa, başka şehre hasarlı giderken kimse görmemiş mi?
    başınız sağolsun.
  • (bkz: burası bizim değil bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi)
  • başınız sağolsun.

    (bkz: sevim tanürek)
  • destek.

    tanım: umarım bir an önce failler ortaya çıkartılır.
  • delillerin karartılarak suçlunun korunmuş olduğu aşikar olan vehim olay. kimbilir hangi şerefsizi sakladılar da aramızda dolaşıyor şu anda.
  • bu ülkede insan hayatı bu kadar ucuz işte. kaç sene geçmiş ortada bir tane kayıt yok. bunlar zaman aşımına uğrayana kadar bir şey de bulmazlar zaten. yazıklar olsun.
hesabın var mı? giriş yap