• ilk rezalet ilanım, umarım sorun bende çıkmaz da lince uğramam.

    az önce ilanınız yayına alınmıştır diye bildirimler geldi. hesaba kendi kullanıcı adım ve şifremle giriyorum adım yerine merhaba necip bey yazıyor, üç tane iphone satış ilanı girilmiş, arıyorum müşteri hizmetlerini, böyle birşey olamayacağını söylüyorlar.

    giriş yaptığımda adamın iletişim bilgileri ve cep telefonu var. mail adresi ise bana ait. bu üç ilan dışında herşey (favori ilanlarım mesajlarım vs bana ait, yerinde duruyor). şifremi değiştiriyorum. bir süre sonra beni atıyor sistem. muhtemelen diğer kişi şifremi unuttum diyip cep telefonuna şifre istiyor. o da giriş yapıyor. en son ben cep telefonunu değiştirdim kendi numaramı yazdım tekrar. işin garibi benim yaptığım her işlemde bana email geliyorken, bu kişi sistemdeki cep telefonu numarasını kendisininki yapınca bana nasıl email gelmedi?
    müşteri hizmetleri konuyla ilgilenmeyince, görünen numarayı aradım, necip bey siz misiniz dedim, buyrun dedi, belli ki kötü bir niyet dolandırıcılık vs yok. olsa girdiği gibi tüm mail ve şifreleri değiştirirdi. olayı anlattım şok oldu. ben ilk kez giriyorum, ilan ver dedim, qr kod ile girdim gerisini bilmiyorum isterseniz kimlik vs ne isterseniz sunabilirim dedi.

    şimdi buradaki açık nedir, neden olmuştur anlayamıyorum. sistemde böyle bir açık varsa, biri girip benim adıma yasa dışı yada ahlak dışı malları satışa koysa ne yapacaktım? bunların cevabını kim verecek bilmiyorum.
  • her sene kafasına göre zam yapan, neden diye sorduğumuzda sizin için alt yapımızı güçlendirdik, güvenlik önlemlerimizi artırdık diyen, müşteri hizmetleri konusunda zayıf ötesi olan, her ay benden nerdeyse bir dükkan kirası alan sahibinden.com adlı kurumdan beklenecek rezalettir. peşini bırakmayın, hesabını sorun.
  • rezalet gibi rezalettir. en büyüğüz iyiyiz hoşuz demekle olmuyor. bu tip açıklar hemen düzeltilmezse çok ciddi sıkıntılara sebebiyet verebilir. allahtan bu olayda kötü niyet sahibi kimse yok.
  • database açısında rezalet gibi rezalettir. muhtemelen bir hata sonucu veri kolonları girerken, önceki kullanıcının üstüne yazmıştır. yahut elle silme* işlem yapıldıysa ve bu komple sütuna etki ettiyse eyvah ki ne eyvah. muhtemelen farkına vardıkları an geri yükleme yapacaklardır.

    rezalet puanım database uzmanı arkadaş için 10/10.

    sahibinden’in direkt olarak konuyla ilgili yok o nedenle 0/10.

    kullanıcı arkadaşlar da sudan çıkmış balığa döndükleri için gariplerim onlara da kendilerini yalnız hissetmesinler diye 1/10 veriyorum*
  • türkiyenin en büyük online alışveriş sitelerinden biri, alinin malını velinin hesabında sattırıyor, bunu rezalet olarak nitelendirmeyen birisinin hesabından bir telefon satılsa, alan kişi bunda bylock var dese, sahibinden.com müşteri temsilcisi bana yaptığı gibi ‘öyle bişey olamaz’diyip sizi yalnız bıraksa o zaman böyle düşünürler miydi merak ediyorum.
  • sahibinden.com bana birisinin hesabımdan nasıl ilan verdiğini açıklamak yerine güvenlik gerekçesiyle benim hesabımı kapatmakla yetinmiştir. vaktinde bilgisayarın bozulunca kapat-aç diyen bilgi işlemciler buraya transfer olmuşlar sanırım.
hesabın var mı? giriş yap