• yeşil pasaportun artık vizesiz geçiş sağlamayacağını anladığımız avrupa parlamentosu’nun kararı

    özeti şu ki; bundan böyle avrupa birliği ülkelerini ziyaret etmek isteyen her ab dışı vatandaş, 7 euro bayılıp etias denilen sisteme başvuru yapacak. güvenlik birimleri başvuruyu kabul ederse vize almış olacak. bir tür ön vize yani.

    uygulama, yeşil pasaportluları da kapsıyor.

    düzeltme: türk medyasının manşet hilelerine kurban gittim. haberdeki chp ab temsilcisinin tweetlerini okuyunca ve manşeti “yeşil pasaportlulara kötü haber” diye görünce ben de başlığı o minvalde açtım. oysa bu uygulama, halihazırda türkiye gibi vize uygulaması olan ülkeler için değil, vizesiz geçiş yapabilen ülkeler içinmiş. yani türkiye’deki yeşil pasaportluları ilgilendiren bir husus yok.
  • vizesiz geçiş değil haberdar ederek geçiş kararı demek daha doğru olur. maksadı "kimin gelmekte olduğunu bilelim", böyle demişler açıklamada. önden 7euro ödüyorsunuz ve devam, vize ile ilgili bir engelleme söz konusu değil dolayısıyla.
  • yanlış anlamadıysam 2020'de başlayacak bu uygulama.
  • 39 milyon kişi gelse 39.000.000x7 = 273.000.000 euro valla iyi para. kimin geldiğini bilecekmiş bak sen. sanki bilmiyorlar gibi. ülkeye giren her uçak valizine kadar kayıt altında lan. pasaportumuzun olması da yetmiyor artık. sömürün insanları sömürün :)
  • ayrıntılar

    alt kısımdaki 62 ülkelik listede türkiye ismini göremediğim karardır. bizdeki yeşil pasaportu kapsamıyor olabilir.

    kapsasa bile amaç gıcıklık değil güvenlikmiş. hatta etias uygulamaya gireceği 2020 yılında vize başvuru sürelerini kısaltıp kabul olasılığını artıran bir uygulama olarak da yönetilebilir. öyle umuyoruz.
  • yeşil pasaport kararı değildir. vizesiz geçiş hakkına sahip olan ülkelerin artık önceden bildirim sistemine tabi olacağının belirtildiği karardır.

    türkiye vizesiz geçiş hakkına sahip bir ülke değildir. yeşil pasaport farklı bir statüdür. odatv olarak ingilizce bilmiyorsanız haber falan yapmayın. ekşi sözlük yönetimi de olası yanlış anlaşılmaları engellemek için başlığı düzeltmelidir.

    asıl karar; ab'ye vizesiz geçiş hakkına sahip olan 62 ülkenin vatandaşlarının bundan sonra etias adı verilen sisteme kayıt yaptırmasını gerektiren uygulamanın hayata geçirilmesidir. bu 62 ülke şöyle;

    albania
    andorra
    antigua and barbuda
    argentina
    australia
    bahamas
    barbados
    bosnia and herzegovina
    brazil
    brunei
    canada
    chile
    colombia
    costa rica
    dominica
    el salvador
    georgia
    grenada
    guatemala
    honduras
    hong kong
    ısrael
    japan
    kiribati
    macao
    macedonia
    malaysia
    marshall ıslands
    mauritius
    mexico
    micronesia
    moldova
    monaco
    montenegro
    new zealand
    nicaragua
    palau
    panama
    paraguay
    peru
    saint kitts and nevis
    saint lucia
    saint vincent
    samoa
    san marino
    serbia
    seychelles
    singapore
    solomon ıslands
    south korea
    taiwan
    timor leste
    tonga
    trinidad and tobago
    tuvalu
    ukraine
    united arab emirates
    united states of america
    uruguay
    vanuatu
    vatican city
    venezuela
  • anlaşılan ab'de paralar suyunu çekti. yinede adamlar masrafları bile kendi vatandaşına yansıtmadan yabancıya iteliyor.
  • bilgi kirliliği yapıp yanıltıcı ve yanlış yönlendirici başlıklar açmayın lütfen. buna benzer başka birkaç başlık daha açılmış. ab’nin yeşil pasaporta özgü aldığı bir karar yok ortada. yeşil pasaportluların vize muafiyetinin kalkması gibi bir durum da söz konusu değil. sadece sistem üzerinden yurtdışı çıkışı öncesi kayıt yapılması gerekiyor. aynı uygulamaya amerikan pasaportu sahipleri de tabi tutulacak.
  • seçimin sonucunun refah getireceğini düşünenleri görebilir miyim?
hesabın var mı? giriş yap